نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
معاون توانمندسازی زیستبوم سازمان ملی هوش مصنوعی، تسهیلگری در دسترسی به دادهها، ایجاد زیرساخت یکپارچه و تسهیلگری در دسترسی به بازار و نیروی انسانی را از ماموریتهای این سازمان دانست و گفت: فاز مطالعات ایجاد GPUفارمها به سرانجام رسیده و چارچوب تامین مالی آن مشخص شده، ضمن آنکه به منظور تامین مالی پروژههای هوش مصنوعی، […]
معاون توانمندسازی زیستبوم سازمان ملی هوش مصنوعی، تسهیلگری در دسترسی به دادهها، ایجاد زیرساخت یکپارچه و تسهیلگری در دسترسی به بازار و نیروی انسانی را از ماموریتهای این سازمان دانست و گفت: فاز مطالعات ایجاد GPUفارمها به سرانجام رسیده و چارچوب تامین مالی آن مشخص شده، ضمن آنکه به منظور تامین مالی پروژههای هوش مصنوعی، «صندوق هوش مصنوعی» نیز ایجاد شده است.
حسین قشقاوی در گفتوگو با ایسنا، ماموریت سازمان ملی هوش مصنوعی را تسهیل شرایط فعالیت اکوسیستم هوش مصنوعی دانست و گفت: هوش مصنوعی فناوری متفاوت از سایر فناوریها مانند انرژی هستهای است. ما میتوانیم فناوریهای مرتبط با انرژی هستهای را به صورت متمرکز توسعه دهیم و دولت با ایجاد سازمانی اقدام به توسعه آن کند، ولی توسعه هوش مصنوعی باید توسط اکوسیستم و بخش خصوصی صورت گیرد؛ از این رو وظیفه دولت در این حوزه تسهیلگری است.
وی افزود: ما در چند حوزه در تلاش هستیم که شرایط فعالیت شرکتهای بخش خصوصی را در این حوزه تسهیل کنیم. اولین نیازی که بخش خصوصی دارد و چالش اصلی شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی را نیز شامل میشود، موضوع زیر ساخت است و در این زمینه بر روی تامین یک زیر ساخت یکپارچه با ظرفیت بالا متمرکز شدهایم.
قشقاوی ادامه داد: مطالعات در زمینه ایجاد این زیر ساخت یکپارچه آغاز شده و با تامین اعتبارات، موضوع سفارشگذاری و تامین زیر ساخت پردازش تخصصی هوش مصنوعی یا اصطلاحا GPU Farm را فراهم میکنیم.
معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی، گفت: فاز مطالعات GPUفارمها به سرانجام رسیده و چارچوب تامین مالی آن مشخص شده و خط تامین مالی آماده آن نیز تعیین شده است، ضمن آنکه صندوق هوش مصنوعی نیز تشکیل شده است. تنها تخصیص اعتبار آن مانده که لازم است از سوی دستگاههای حاکمیتی که در صندوق هوش مصنوعی سهامدار هستند، نسبت به تامین مالی اقدام کنند تا بحث تامین زیرساختها را عملیاتی کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا تامین اعتبار پروژههای سازمان ملی هوش مصنوعی موکول به تصویب اساسنامه شده است؟ توضیح داد: بخشی از تامین اعتبارات این پروژهها منوط به تصویب اساسنامه این سازمان شده و بخش دیگر منوط به آن نیست و به صورت مستقل به پیش میرود. ما مسیرهای موازی را پیگیری میکنیم تا به نتیجه برسیم.
تسهیلگری در دسترسی به دادهها
معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان هوش مصنوعی، تسهیلگری در دسترسی به داده را از دیگر برنامههای این سازمان دانست و اظهار کرد: خیلی از دادهها، دادههای حاکمیتی یا ملی است که در دسترس دستگاههای دولتی و یا حاکمیتی قرار دارد و کاری که سازمان ملی هوش مصنوعی در این زمینه باید انجام دهد، «آزادسازی»، «گمنام سازی» و «فرآوری» دادهها است تا از این طریق شرکتهای بخش خصوصی بتوانند به این دادهها دسترسی و تحلیل داشته باشند.
وی اضافه کرد: شرکتها با دسترسی به این دادهها قادر خواهند بود مدلهای خود را مورد آزمون و آموزش قرار داده و یا سرویسهایی ارائه دهند.
قشقاوی با اشاره به جزئیات دسترسی شرکتهای فعال به دادهها در حوزه هوش مصنوعی، گفت: بخشی از این دادهها، دادههای حاکمیتی هستند که شامل دادههای هویتی، سلامتی، مالی و بانکی، ارتباطی و مخابراتی است و بخشی از دادهها، دادههایی است که در دسترس بخش خصوصی قرار دارد، مانند دادههای شرکتهای خدمات دهنده حوزههای مختلفی چون حمل و نقل، غذا و غیره است و این دادهها برای شرکتهای فعال در این حوزه میتواند ارزشمند باشد.
وی خاطر نشان کرد: ما در تلاش هستیم تا تسهیلاتی را برای ایجاد دسترسی به این دادهها فراهم کنیم و در این راستا تفاهمنامههایی را با بخشهای مختلف منعقد میکنیم. به عنوان نمونه در حال حاضر دادههای کتابخانه ملی را در اختیار بخش خصوصی قرار دادیم و با دستگاههای دیگر نیز وارد تعامل شدیم تا این دسترسی به دادهها ایجاد شود.
قشقاوی با بیان اینکه ما در حال ایجاد تعاملات برای دسترسی به دادهها و انجام مذاکرات با دستگاهها هستیم، یادآور شد: در برخی از حوزهها دسترسی به دادهها ایجاد شده و در برخی از حوزهها در روند تعاملات و ایجاد دسترسی است، ضمن آنکه تفاهم نامههایی با برخی از مجموعهها منعقد کردیم که امیدواریم این فعالیتها گسترش یابد.
تسهیلگری در دسترسی به سرمایههای انسانی
وی تسهیل دسترسی به سرمایههای انسانی را از دیگر زمینههای فعالیت سازمان ملی هوش مصنوعی عنوان کرد و گفت: تعداد معدودی نیروی انسانی متخصص در هوش مصنوعی در کشور پرورش میدهیم که متاسفانه بخش قابل توجهی از آنها با توجه به بازار کاری که اخیرا در منطقه ایجاد شده است، مهاجرت میکنند.
قشقاوی افزود: در این راستا برنامهای را پیگیری میکنیم که بر اساس آن بتوانیم ورودی نیروی انسانی به بازار هوش مصنوعی را از طریق گسترش آموزشهای آزاد هوش مصنوعی گسترش دهیم؛ چرا که آموزشهای هوش مصنوعی برای ورود به بازار کار، آموزشهای نسبتا محدود است و یک دانشآموز فارغالتحصیل مستعد با دو سال آموزش برنامهنویسی، پایتون، یادگیری ماشین و یادگیری عمیق میتواند وارد بازار کار شود.
وی خاطر نشان کرد: از این رو برنامهای برای گسترش آموزش سرمایههای انسانی داریم تا بتوانیم نیروی انسانی متخصص را برای شرکتهای بخش خصوصی تامین کنیم.
قشقاوی اقدام دیگر تسهیلگرانه سازمان ملی هوش مصنوعی را موضوع تامین مالی دانست و در این باره توضیح داد: یکسری از اعتبارات مالیاتی و کمکهایی برای توسعه یکسری از مدلهای اولویتدار برنامههای کشور پیگیری میشود.
تسهیلگری در توسعه بازار
معاون توانمندسازی زیست بوم سازمان ملی هوش مصنوعی اقدام تسهیلگرانه دیگر این سازمان را تسهیلگری در توسعه بازار و بازارسازی برای بخش خصوصی فعال در حوزه هوش مصنوعی عنوان کرد و گفت: ممکن است برخی از دستگاهها نیازمند یکسری از خدمات هوش مصنوعی باشند، ولی این نیازمندیها بالفعل نشده باشند؛ از این رو ما بخش خصوصی را به دستگاههای حاکمیتی متصل میکنیم تا همکاریها در این حوزه رقم بخورد.
وی با اشاره به بازدید خود از پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو که هفته گذشته برگزار شد، خاطرنشان کرد: در این بازدید شرکتهای نانویی را که در حوزههای مشترک با هوش مصنوعی از بحثهای تحلیل داده تا تحلیل تصاویر فعال هستند، شناسایی کردیم تا زمینه گسترش فعالیت آنها را فراهم کنیم. به عنوان نمونه شرکتی که در تشخیص عیوب قطعات و خوردگیها فعال است و با یک شرکت دیگر در حوزه توربین همکاری دارد، در توسعه این همکاریها میتوانیم گستره فعالیت این شرکت را در حوزههای نفتی، معدنی و سایر حوزهها تسری دهیم.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پیچیدگی شیمیایی ذرات تایر ذرات تایر، ترکیبی پیچیده از لاستیکهای مصنوعی و طبیعی همراه با صدها افزودنی شیمیایی هستند. این ترکیبات میتواند پیامدهای گسترده و گاهی غیرقابل پیشبینی به همراه داشته باشد. برای مثال، روی اکسید (زینک اکساید ZnO) که حدود ۰٫۷ درصد از وزن تایر را تشکیل میدهد، برای افزایش دوام تایر ضروری است. […]
غزال زیاری: در شرایط کلی بردن مدفوع پرندگان به مدرسه با انتقادات زیادی همراه میشود، اما یک دانشآموز دبیرستانی در شیکاگو حالا به دلیل این کار و با عنوان “دانشمندان زیست پزشکی بونافید” مورد تجلیل قرار گرفتهاست؛ دلیل آنهم تحویل مقداری مدفوع غاز ویژه به باشگاه علمی مدرسه است. این دانشآموز، تحت نظارت محققان دانشگاه […]
چتبات هوش مصنوعی Grok شرکت xAI اکنون برای تمامی کاربران شبکه اجتماعی X به صورت رایگان قابل دسترسی است. به گزارش تکناک و به نقل از سایت The Verge از این پس، دیگر نیازی به اشتراک پریمیوم برای استفاده از چتبات Grok نخواهد بود. این تغییر جدید که روز جمعه مشاهده شد، به کاربران غیر […]
تیمی از محققان دانشگاه پلیتکنیک فدرال لوزان (EPFL)، با الهام از پرندگان، رباتی طراحی کردهاند که میتواند با پریدن به هوا، خود را به پرواز درآورد. این دستاورد جدید که در مجلهی Nature منتشر شده است، میتواند تحولی در طراحی پهپادها ایجاد کند. به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، محققان با مشاهدهی پرندگان […]