نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
گوجهفرنگیهایی که امروزه بهطور صنعتی کشت میشوند، اغلب به اندازه کف دست میرسند؛ اما اجداد طبیعی آنها بسیار کوچکتر بودند. آنها همچنین به دلیل آب کمتر، در مقایسه با گوجهفرنگیهایی که در فروشگاههای مواد غذایی عرضه میشوند، شیرینتر و خوشطعمتر بودند. اکنون بهلطف پیشرفتهای ژنتیکی، ترکیب این دو ویژگی برای گوجه فرنگیها امکانپذیر شده است. […]
گوجهفرنگیهایی که امروزه بهطور صنعتی کشت میشوند، اغلب به اندازه کف دست میرسند؛ اما اجداد طبیعی آنها بسیار کوچکتر بودند. آنها همچنین به دلیل آب کمتر، در مقایسه با گوجهفرنگیهایی که در فروشگاههای مواد غذایی عرضه میشوند، شیرینتر و خوشطعمتر بودند. اکنون بهلطف پیشرفتهای ژنتیکی، ترکیب این دو ویژگی برای گوجه فرنگیها امکانپذیر شده است.
پژوهشگران با استفاده از تکنیکهای ویرایش ژن کریسپر، گوجهفرنگیهای جهشیافتهی جدیدی را پرورش دادهاند که با وجود بزرگبودن، طعمی شیرینتر و دلپذیرتر دارند. تنها کاری که برای دستیابی به این ویژگیها انجام شد، غیرفعال کردن دو ژن بود.
گروهی از پژوهشگران تحت هدایت ژنتیکدانان آکادمی علوم کشاورزی چین در پکن از تکنیک CRISPR-Cas9 برای شناسایی ژنهای کنترلکننده میزان قند در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) استفاده کردند. ژنهای موردنظر عبارت بودند از پروتئین کیناز وابسته به کلسیم ۷ (SlCDPK27 یا SlCPK27 ) و پارالوگ آن یعنی SlCDPK26. این ژنها با تخریب آنزیم مسئول تولید ساکارز، تولید قند در گوجه فرنگی را کاهش میدهند.
پژوهشگران با غیرفعال کردن دو ژن مذکور، موفق به تولید گوجهفرنگیهایی شدند که نسبت به گوجهفرنگیهای موجود در بازار، ۳۰ درصد گلوکز و فروکتوز بیشتری دارند. اصلاح ژنتیکی همچنین به تغییر معنادار در اندازهی میوه منجر نشد. بهنوشتهی پژوهشگران، گرچه گوجهفرنگیهای جهشیافته دانههای کمتر و سبکتری داشتند، جوانهزنی آنها طبیعی بود.
بیشتر بخوانید
نویسندگان میگویند گوجهفرنگیهای جهشیافتهی جدید ویژگیهایی دارند که آنها را از گوجهفرنگیهای معمولی که در بازار یافت میشود، متمایز میکند. مردم غالبا از بی طعمبودن گوجه فرنگیهای معمولی شکایت دارند و میگویند مزهی آب میدهند.
فقط بهبود طعم نیست که اهمیت دارد. سالانه حدود ۲۰۵ میلیون تن گوجه فرنگی در سراسر جهان تولید میشود که بیشتر آنها ۱۰۰ برابر بزرگتر از اجداد وحشی خود هستند. برای تولید محصولاتی مانند رب گوجه فرنگی نیاز است آب اضافی حذف شود و این امر هزینههایی را به دنبال دارد.
گوجهفرنگیهای شیرینتر ممکن است روزی گزینههای تولیدی پربازدهتری برای تولیدکنندگان باشند. از آنجا که دو ژن جداشده در مطالعه جدید، در بسیاری از گونههای گیاهی دیگر نیز یافت میشوند، ویرایش ژنتیکی مشابه ممکن است در آینده به بهبود سایر محصولات کشاورزی نیز کمک کند.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
اینتل رسماً XeSS2 را معرفی کرد، تکنولوژی جدیدی که با استفاده از نسل جدید هوش مصنوعی، نرخ فریم بازیها را تا ۳.۹ برابر افزایش میدهد و در عین حال تأخیر ورودی را کاهش میدهد تا تجربهای روانتر از بازی را ارائه دهد. به گزارش تکناک ، XeSS2 با بهرهگیری از یادگیری ماشین، کیفیت تصویر را […]
هیئتمدیرهی اینتل در حال بررسی چند نامزد، ازجمله لیپ-بو تان (Lip-Bu Tan)، عضو پیشین هیئتمدیره، برای سمت مدیرعاملی است. بهگزارش رویترز، تان که پیشاز این نیز بهعنوان یکی از گزینههای برجستهی رهبری تیم آبی شناخته میشد، اخیراً مدنظر هیئتمدیره برای بررسی علاقهاش به تصدی این سمت قرار گرفته است. منابع تأکید کردند که بحثها در […]
دانشمندان در یک پیشرفت بزرگ در زمینه مدلسازی آب و هوا، مدلی جدید ابداع کردهاند که قادر است الگوهای آب و هوایی آینده را با سرعت و دقت بینظیری پیشبینی کند. این مدل که Spherical DYffusion نام دارد، با ترکیب قدرت هوش مصنوعی مولد و دادههای فیزیکی، میتواند ۱۰۰ سال از تغییرات آب و هوایی […]
به گزارش خبرآنلاین، تیمی از محققین از دو دانشگاه ویرجینیا و تکنولوژی ویرجینیا، اخیرا پتانسیلهای نهفته در استعداد مارها را مشاهده کردهاند و از تحلیلهای محاسباتی برای شکستن پیچیدگیهای حرکت آنها استفاده کردهاند تا در آینده، پیشرفتهایی را در حرکت رباتها ایجاد کنند. در مقالهای که در Fluids in Physics منتشر شد، این گروه تحقیقاتی، […]