نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در دنیای پر از فناوری و ابزارهای الکترونیکی، پایداری و عملکرد صحیح رایانهها از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از عوامل کلیدی در حفظ عملکرد بهینه رایانه، پاور کامپیوتر یا منبع تغذیه مناسب است. این قطعه مهم و اساسی نیروی مورد نیاز را به کل قطعات رایانه تأمین میکند و انتخاب دقیق آن، به طور […]
در دنیای پر از فناوری و ابزارهای الکترونیکی، پایداری و عملکرد صحیح رایانهها از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از عوامل کلیدی در حفظ عملکرد بهینه رایانه، پاور کامپیوتر یا منبع تغذیه مناسب است. این قطعه مهم و اساسی نیروی مورد نیاز را به کل قطعات رایانه تأمین میکند و انتخاب دقیق آن، به طور مستقیم بر عملکرد و استحکام رایانه تأثیر دارد. در این مقاله، بهترین منابع تغذیه برای رایانهها را با نگاهی دقیق مورد بررسی قرار خواهیم داد. از منبع تغذیه با قدرت بالا و کارایی بهتر، تا دستگاههای با کنترل دقیق و حفاظت از قطعات سختافزاری، این لیست به شما مجموعهای از پاورهای کامپیوتر با کیفیت را معرفی میکند.
– بهترین پاور ارزان ۳۵۰ واتی – بهترین پاور ارزان ۴۰۰ واتی – بهترین پاور ارزان ۴۵۰ واتی – بهترین پاور ۵۰۰ واتی ارزان برای کامپیوتر – بهترین پاور ۵۵۰ واتی گیمینگ ارزان – بهترین پاور ۶۵۰ واتی میان رده – بهترین پاور کامپیوتر ارزان ۷۰۰ واتی – بهترین پاور کامپیوتر مخصوص بازی ۷۰۰ واتی – بهترین پاور کامپیوتر ارزان ۷۵۰ واتی – بهترین پاور ۷۵۰ واتی کامپیوتر مناسب گیمینگ – بهترین پاور ۷۵۰ واتی کامپیوتر رده بالا – بهترین پاور ۸۰۰ واتی کامپیوتر ارزان قیمت – بهترین پاور ۸۵۰ واتی کامپیوتر رده بالا – بهترین پاور ۸۵۰ واتی کامپیوتر حرفهای – بهترین پاور ۱۰۰۰ واتی کامپیوتر گیمینگ – بهترین پاور ۱۰۰۰ واتی کامپیوتر رده بالا – بهترین پاور ۱۲۰۰ واتی کامپیوتر گیمینگ حرفه ای – بهترین پاور ۱۲۰۰ واتی پرچمدار برای کامپیوتر – بهترین پاور ۱۳۰۰ واتی کامپیوتر قوی – راهنمای انتخاب و خرید پاور – بهترین برندهای پاور کامپیوتر
در جدول زیر به مقایسه سریع پاورهای پیشنهادی بازار ایران به همراه ذکر واتیج و راندمان انرژی آنها پرداختهایم.
در کنار راهنمای خرید پاور، ما در شهر سختافزار به معرفی بهترین پاورهای بازار ایران هم میپردازیم تا بر اساس نیاز و بودجه بتوانید بهترین پاور مورد نیازتان را انتخاب کنید.
ما در هر بخش یک پاور پیشنهادی و یک جایگزین پیشنهاد کردهایم که پاور جایگزین میتواند گرانتر اما بهتر باشد. همچنین شما میتوانید در انتهای راهنمای خرید منبع تغذیه کامپیوتر در بخش کامنتها راهنمایی و مشاوره خرید منبع تغذیه کامپیوتر دریافت کنید.
در صورتی که مصرف قطعات سیستم شما بسیار پایین است یا از قطعات قدیمی استفاده میکنید و به دنبال یک پاور ارزان برای جایگزین کردن پاور معیوب هستید، پیشنهاد ما GP350A-ECO Rev3.1 گرین است. قویاً توصیه میشود سراغ برندهای متفرقه و غیر استاندارد نروید که ضرر میکنید.
پاورهای سری ECO گرین ارزان اما تا حد زیادی مطمئنتر از پاورهای متفرقه هستند، از همین رو در بین پاورهای ارزان نسبت به اغلب برندهای دیگر برتری دارند. این پاورها از نظر قطعات و خازنهای بکار رفته نیز نسبت به برندهای دیگر کیفیت خوبی دارند. البته مونتاژ آنها در داخل ایران صورت میگیرد.
فراموش نکنید این یک پاور ارزان اما نسبتاً مطمئن با گارانتی معتبر است، همچنین نباید از آن با قطعات با مصرف بیش از ۳۵۰ وات استفاده کنید. به عنوان یک قاعده کلی، استفاده از پاورهای ارزان با قطعات گرانقیمت یا حساس هم پیشنهاد نمیشود. البته این پاور مدل ۴۰۰ واتی و بالاتر هم دارد.
این پاورها در داخل خود ایران تولید میشوند و طبیعتاً دلیل انتخاب آنها قیمت پایین، داشتن گارانتی و مشخصات قابل قبول است.
ارزانترین پاور ۴۰۰ واتی پیشنهادی ما از محصولات جدید برند فاطر است. این شرکت در رویژن دوم پاورهای سری VS از طراحی منطبق بر استاندارد ATX V2.52 با راندمان انرژی 80Plus استفاده کرده است که یک پاور ارزان با گارانتی ۳۶ ماهه است و میتواند گزینهٔ خوبی برای سیستمهای اداری، استفادهٔ معمولی و… باشد.
پاورهای سری VS V2 فاطر دارای طراحی غیرماژولار با کابلهای غیرفلت هستند. این پاورها مجهز به مدار تصحیح ضریب توان (PFC) و ترکیبی از خازنهای چینی و تایوانی هستند. در مجموع، این پاورها برای سیستمهای ارزان و اقتصادی یا جایگزین کردن پاور سیستمهای قدیمی مناسب به نظر میرسند.
اگر بهترین پاور کامپیوتر ارزان ۴۵۰ واتی برای قطعات قدیمی یا ضعیف میخواهید، پیشنهاد ما DeepCool PK450D است. این پاور دارای گواهینامه راندمان انرژی 80PLUS Bronze، فن با یاتاقان روغنی، مدار Active PFC و مبدل DC به DC، دو کانکتور تغذیه PCI-e 6+2، طراحی تک ریل ۱۲ ولتی و پروتکشنهای ضروری است.
شما میتوانید پاور ۴۵۰ واتی دیپکول PK450D را برای سیستمهایی با پردازنده رده پایین و گرافیک نهایتاً GT 1030 استفاده کنید. بدیهی است استفاده از پاور ارزان برای قطعات حساس و گرانقیمت پیشنهاد نمیشود. بهتر است با بودجه بیشتر سراغ پاورهای مرغوبتر با واتیج و راندمان انرژی بالاتر بروید.
ممکن است به دنبال یک پاور ۵۰۰ الی ۵۵۰ واتی ارزانقیمت باشید که گواهی معتبر هم داشته باشد. در این صورت میتوانید سراغ MSI MAG A550BN بروید. این پاور ارزانقیمت و معمولی است و نباید انتظار استفاده از بهترین قطعات یا طراحی پیشرفته را داشته باشید، با این حال هنوز برای کارتهای گرافیک یا سیستمهای گیمینگ رده پایین تا رده معمولی مناسب است.
MAG A550BN اماسآی یک پاور استاندارد با گواهی راندمان انرژی 80PLUS Bronze است. این پاور دارای کانکتورهای تغذیه کافی برای یک سیستم گیمینگ رده معمولی و پروتکشنهای ایمنی ضروری است. البته خازنهای بکار رفته در این پاور چندان چنگی به دل نمیزنند، هرچند که در این رده قیمتی دشوار بتوان استفاده از خازنهای مرغوبتر را متصور شد.
در ساخت این پاور از فن بوشی (Sleeve) با کنترل هوشمند سرعت چرخش استفاده شده است. مهمتر اینکه پاور اماسآی مدل MAG A550BN طراحی نسبتاً شکیلی با کابلهای نیمه تخت دارد.
در همین رده قیمتی، پاورهای ۵۵۰ واتی از برندهای دیگری هم یافت میشود، با این حال هیچ نکته جذابی درباره آنها وجود ندارد و کیفیت، نویز و کارایی آنها کم و بیش مشابه است.
پاورهای ۵۵۰ واتی برای بسیاری از سیستمهای گیمینگ رده پایین تا میانرده مناسب هستند و در بین پاورهای ۵۵۰ واتی توصیه ما مدلهای گلد (پاور Gold) است. پاور پیشنهادی ما GP550A-UK PLUS گرین است. این پاور گرین از راندمان انرژی منطبق بر ۸۰ پلاس گلد، کابلهای تخت و قطعات مرغوب بهره میبرد که در این رده قیمتی ارزش خرید خوبی دارد.
پاور GP550A-UK PLUS گرین به خوبی از عهده قطعات گیمینگ میانرده برمیآید و یک پاور خوب و قابل اتکا با گارانتی بلندمدت است. میتوان اینطور گفت که این مدل بهترین پاور کامپیوتر گیمینگ ارزانقیمت ۵۵۰ واتی و مناسب برای کاربرانی است که گیمینگ را نه در رده هاردکور، بلکه در سطح متوسط این حوزه دنبال میکنند و بودجه چندان بالایی برای خرید پاور خارجی گرانقیمتتر ندارند.
در رنج ۵۵۰ الی ۶۰۰ وات پیشنهاد دیگری نداریم و GP550A-UK PLUS گرین تقریباً نمونه یک پاور خوب با راندمان گُلد است که میتواند برای سیستمهای گیمینگ یا کاری نیز مورد استفاده قرار بگیرد. البته مدل ۶۵۰ واتی UK PLUS و مدل ۶۰۰ و ۷۰۰ واتی سری UK EVO هم در دسترس است که با اندکی افزایش بودجه انتخاب بهتری هستند.
برندهای خارجی پاور در این رده قیمتی عمدتاً دارای راندمان برنز و قطعات با کیفیت پایینتر هستند.
اگر به دنبال یک پاور ۶۵۰ واتی در بین برندهای خارجی هستید، MPG A650GF اماسآی گزینه خوبی است. این پاور ۶۵۰ گلد یک مدل خوب با کیفیت ساخت بالا و قطعات مرغوب است که میتواند برای سیستمهای کاری، گیمینگ و خانگی به کار گرفته شود. همچنین این پاور ۶۵۰ واتی خوب دارای فن مرغوب، طراحی مشکی نسبتاً شکیل، خازنهای ژاپنی و کابلهای تمام ماژولار است.
در حقیقت با وجود اینکه MSI در بازار پاور یک تازهوارد است، اما در پاور MPG A650GF از یک پلتفرم آزمودهشده و قطعات باکیفیت بهره گرفته است که مجموعاً عملکرد رضایتبخشی دارد.
اگر هم یک پاور ۶۵۰ واتی ارزانقیمت با راندمان برنز میخواهید، پیشنهاد ما Gigabyte P650B است.
پیشنهاد دوم: Hydro PTM PRO 650W
پیشنهاد دوم ما یک پاور ۶۵۰ واتی پلاتینیوم از برند FSP با راندمان انرژی بالا و گواهیهای معتبر است. این پاور یک انتخاب مطمئن و خوب برای سختافزارهای گرانقیمت است و با خیال آسوده میتوان از آن استفاده کرد. پاور Hydro PTM PRO 650W ساخت خود FSP است و از توپولوژی Full-Bridge با مدار LLC و مبدل DC به DC برای راندمان انرژی بالا برخوردار بوده و از خازنهای تماماً ژاپنی بهره میبرد.
از مزایای این پاور میتوان راندمان انرژی بالا، نویز پایین، استیکرهای قابل تعویض و فن بادوام را برشمرد.
ممکن است راندمان انرژی یا کابلهای تمام ماژولار برای شما اهمیت خاصی نداشته باشد و در عوض یک پاور ۷۰۰ واتی قابل اعتماد بخواهید که با آن بتوان از کارت گرافیک گیمینگ و سختافزارهای میانرده تا تقریباً رده بالا هم استفاده کرد. در این صورت ما دو پیشنهاد داریم.
پیشنهاد اول ما پاور گرین GP700A-GED است که از طراحی قابل قبول برای گیمینگ برخوردار است. در این پاور از خازنهای تماماً ۱۰۵ درجه، طراحی با راندمان انرژی 80Plus Bronze و فن نسبتاً کمصدا استفاده شده است. همچنین این پاور دارای کابلهای تخت است که از نظر زیبایی، سهولت مدیریت و گردش هوا، بهتر از کابلهای غیرتخت است.
روی هم رفته پاور ۷۰۰ واتی گرین GP700A-GED از عهده توان ۷۰۰ وات برمیآید و با وجود اینکه بهترین پاور بازار ایران نیست، اما مشخصات و کارایی قابل قبولی را نسبت به قیمت ارائه میکند.
اولین مدل پیشنهادی ما در بین پاورهای ۷۰۰ واتی ارزانقیمت از برند گرین است. اگر پاور ۷۰۰ واتی میخواهید، میتوانید سراغ مدل جدید GP700A-UK EVO بروید که قیمت و مشخصات خوبی دارد. این پاور نسخه ارتقا یافته سری UK PLUS است و از راندمان انرژی ۸۰ پلاس گُلد، کابلهای نیمه ماژولار و طراحی فنی نسبتاً بروز بهره میبرد.
پاورهای سری UK EVO گرین دارای توپولوژی Half-Bridge با مدار LCC و مبدل DC به DC در بخش ثانویه هستند که راندمان انرژی منطبق بر استاندارد ۸۰ پلاس را ارائه میکند. خازنها و دیگر قطعات کلیدی بکار رفته در این پاورها هم کیفیت قابل قبولی دارند و بهتر از پاورهای ارزان خارجی هستند.
در مجموع پاور ۷۰۰ واتی GP700A-UK EVO گرین خوشقیمت و ارزشمند است. با کمی بودجه بیشتر پاور ۷۰۰ واتی GREEN GP700B-HP EVO هم در دسترس است که به رغم طراحی قدیمیتر، نورپردازی RGB دارد.
در این رده قیمتی پاور ۷۰۰ واتی گلد از برندهای خارجی که مشخصات بهتری داشته باشد یافت نمیشود.
یکی از ارزانترین و خوشقیمتترین پاورهای ۷۵۰ واتی بازار، Fater TX750 است. این پاور بهرغم قیمت پایین، ویژگی خوبی چون راندمان انرژی منطبق بر 80Plus Gold و گارانتی ۸۴ ماهه دارد و میتواند انتخاب خوبی برای افرادی باشد که بودجهٔ محدودی دارند. به بیان دیگر، در این ردهٔ قیمت، فاطر بالاترین راندمان انرژی را ارائه میکند.
این پاور دارای طراحی تکریل، فن ۱۴ سانتیمتری، پروتکشنهای ایمنی رایج، تعداد قابلقبولی کانکتور و سیمهای با ضخامت ۱۸AWG در کنار خازنهای چینی ChengX است. این پاور خوشقیمت مدل ۸۵۰ واتی هم دارد.
پاورهای ۷۰۰ تا ۷۵۰ واتی گزینه بسیار خوبی برای سیستمهای گیمینگ هستند و جز کارتهای گرافیک پرچمدار یا رده بالا، تقریباً از عهده ترکیب بسیاری از کارتهای گرافیک گیمینگ میانرده با پردازندههای رده بالا برمیآیند.
پاورهای ۷۰۰ یا ۷۵۰ واتی متعددی با راندمان و گواهیهای مختلف در دسترس هستند، اما متأسفانه در بین مدلهای فعلی بازار که قیمت مقبولی هم داشته باشد، هیچ گزینه خوبی یافت نمیشود. با این حال، با صرف بودجه بیشتر، CORSAIR RM Series RM750 از برند خوشنام کُرسیر یافت میشود. این پاور از طراحی فنی بسیار خوب، قطعات مرغوب، راندمان انرژی گُلد و طراحی تمام ماژولار برخوردار است و یک انتخاب قابلاتکا برای سالها استفاده است.
شما میتوانید از منبع تغذیه کامپیوتر CORSAIR RM750 برای سیستمهای گیمینگ، مجهز به قطعات رده بالا و گرانقیمت استفاده کنید، البته آنچه که گفته شد مشروط بر انطباق این پاور با مصرف سیستم شما است.
اگر خواهان پاور ارزانتر با راندمان گُلد هستید، میتوانید سراغ MSI MPG A750GF بروید.
در صورتی که یک پاور ۷۵۰ واتی خوب با راندمان انرژی پلاتینیوم و طراحی و قطعات مرغوبتر از پاورهای گلد میخواهید، پیشنهاد ما Hydro PTM PRO 750W افپیاس است. این پاور از طراحی تمام ماژولار و قطعات مرغوب در کنار راندمان انرژی بالا بهره میبرد و یک انتخاب قابل اطمینان است. در بخش اصلی این پاور از مبدل Full Bridge با مدار LCC استفاده شده و دقت بالایی هم در رگولاسیون ولتاژها دارد.
از دیگر مزایای این پاور میتوان به فن مرغوب و بادوام، استیکرهای آهنربایی قابل تعویض، حالت فن ۰dBA و مجموعه کاملی از پروتکشنهای ایمنی اشاره کرد.
Hydro PTM PRO 750W یک پاور خوب برای قطعات مُدرن است. شما میتوانید از پاور FSP مدل Hydro PTM PRO 750W برای سیستمهای گیمینگ و قطعات گرانقیمت استفاده کنید.
گزینه دیگر شما میتواند پاور ۷۵۰ واتی Corsair HX750 با گواهی راندمان پلاتینیوم باشد.
در صورتی که محدودیت بودجه دارید اما یک پاور ۸۰۰ واتی خوشقیمت میخواهید و راندمان انرژی اولویت اصلی شما نیست، میتوانید سراغ پاور ارزان ۸۰۰ واتی GREEN GP800A-GED گرین بروید. این پاور از طراحی غیرماژولار برای کابلها، راندمان انرژی منطبق بر گواهی ۸۰ پلاس برنز، خازنهای با توانایی کار در دمای ۱۰۵ درجه در تمامی بخشها و کیفیت ساخت خوب برخوردار است. همچنین پاور ارزان گرین گارانتی بلندمدت هم دارد.
به ادعای گرین، دقت رگولاسیون ولتاژ پاور ۸۰۰ واتی ارزان GP800A-GED در حد خوبی قرار دارد و میتواند برای سیستمهای گیمینگ هم مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین طراحی پاورهای سری GED گرین نسبتاً گیمرپسندتر از پاورهای معمولی است. با این حال به نظر نمیرسد از فن چندان مرغوب استفاده شده باشد.
انتخاب دیگر شما میتواند پاور ۸۰۰ واتی Deepcool PK800D با گواهی راندمان انرژی ۸۰ پلاس برنز باشد.
دقت داشته باشید با کمی بودجه بیشتر می توان پاور گُلد GP800A-UK EVO گرین را تهیه کرد که از هر نظر برتری دارد، بنابراین خرید پاور برنز در وجود گزینه های بهتر، چندان توصیه نمی شود.
پاورهای ۸۰۰ تا ۸۵۰ واتی برای طیف وسیعی از قطعات میانرده تا رده بالا پاسخگو هستند و انتخاب بهتری برای سیستمهای گیمینگ محسوب میشوند. شما میتوانید بسته به بودجه، پاورهایی با گواهی گلد تا پلاتینیوم خریداری کنید که شاید به راحتی بتوان در این رده بهترین پاور کامپیوتر مخصوص گروههای مختلف کاربران حرفهای را نیز شناسایی کرد. به همین دلیل ما در راهنمای خرید پاور کامپیوتر این ماه، یک پاور بسیار خوب ۸۵۰ واتی در نظر گرفتهایم.
پاور MSI MAG A850GL PCIE5 ATX 3.0 یکی از انتخابهای مدرن و باکیفیت در دسته پاورهای ۸۵۰ واتی است که با استاندارد ATX 3.0 سازگاری دارد. این مدل بهطور خاص برای پشتیبانی از کارتهای گرافیک جدید با کانکتورهای PCIe 5.0 طراحی شده است، بهویژه کارتهای گرافیکی که مصرف برق بالایی دارند و نیاز به اتصال ۱۶ پین دارند.
در کنار این قابلیت، راندمان بالا با گواهی 80Plus Gold تضمین میکند که پاور گیمینگ MSI علاوه بر عملکرد قوی، مصرف انرژی بهینهای نیز داشته باشد.
در صورتی که یک پاور ۸۵۰ واتی پلاتینیوم میخواهید اما قصد ندارید زیاد هزینه کنید، پاور پیشنهادی ما گرین GP850B-OCPT V2.0 است. این مدل یک منبع تغذیه کامپیوتر تمام ماژولار با راندمان انرژی منطبق بر ۸۰ پلاس پلاتینیوم، قطعات مرغوب و طراحی نسبتاً مُدرن است. این پاور برای قطعات پرمصرف و گرانقیمت قابلاتکا است.
پاور گرین پلاتینیوم کابلهای مرغوب، خازنهای ژاپنی و فن با یاتاقان بادوام هم دارد. عیب این پاورها طراحی ظاهری قدیمی و غیرمُدرن آنهاست.
با بودجه بیشتر، پاورهای ممتاز و تقریباً لاکچری چون ROG THOR 850W Platinum II هم یافت میشود. همچنین اگر خواهان پاور ۸۵۰ واتی ردهبالا برای کارتهای گرافیک نسل جدید باشید، MSI MAG A850GL PCIE5 با کیفیت و عملکرد بسیار خوب در دسترس است.
اگر بخواهید از پاور سیستم خود با لود و فشار زیاد استفاده نشود و در بازه بهینه کار کند، برای سیستمهای گیمینگ رده بالا، پاورهای ۱۰۰۰ واتی پیشنهاد میشوند. البته برای قطعات پرچمدار چون کارت گرافیک RTX 4090 به پاورهای ۱۲۰۰ واتی و بالاتر نیاز پیدا میکنید.
یک بار دیگر سراغ پاورهای اماسآی رفتهایم و این بار مدل پرچمدار آن را انتخاب کردهایم. MPG A1000G یک پاور ۱۰۰۰ واتی گُلد با کیفیت ساخت بالا و عملکرد خوب است. این پاور بهخوبی از عهده نیازهای سختافزارهای جدید برمیآید و حتی نسخه PCIe 5 هم دارد که بهطور جداگانه عرضه شده است.
این پاور نسخه PCIe 5 هم دارد که در بازار ایران یافت میشود.
پیشنهاد دوم: Corsair RM1000x
پاور پیشنهادی ۱۰۰۰ واتی دوم ما Corsair RM1000x با کیفیت ساخت و دقت رگولاسیون مثالزدنی است. این پاور یک انتخاب عالی برای سیستمهای گیمینگ و قطعات گرانقیمت و ردهبالا است.
پاور Corsair RM1000x دارای گواهی راندمان انرژی ۸۰ پلاس گلد، طراحی شکیل با کابلهای تمام ماژولار، فن کمصدا و طول عمر بالا است و میتواند یکی از انتخابهای استاندارد و ردهبالای راهنمای خرید پاور کامپیوتر این دوره باشد. البته کورسیر پاورهای مرغوبتر و ممتازتری هم دارد، اما برای خرید آنها باید هزینه بسیار بیشتری بپردازید.
اگر به دنبال یک منبع تغذیهی کامپیوتر ۱۰۰۰ واتی با گواهی ۸۰ پلاس گُلد و طراحی منطبق بر استاندارد ATX 3.1 هستید که با سختافزارهای PCIe 5.0 سازگاری کامل داشته باشد، یکی از گزینههای شما میتواند RMe Series RM1000e از برند مشهور Corsair باشد. این پاور Corsair باکیفیت، کمصدا و البته مطمئن است.
با وجود اینکه RM1000e یک پاور پرچمدار یا ردهبالا نیست و راندمان آن ۸۰ پلاس گُلد اعلام شده است، اما هنوز با یک پاور حرفهای با طراحی خوب و قطعات باکیفیت در کنار کیفیت مونتاژ عالی روبرو هستیم. این پاور عملکرد و طول عمر بسیار عالی دارد و سالها میتواند همراه قطعات سیستم شما باشد.
باید یادآور شویم که با یک پاور تمامعیار گُلد روبرو هستیم که برخی آن را بهترین پاور کامپیوتر بازار در ردهی ۱۰۰۰ وات میدانند.
گزینهی دیگر شما میتواند GP1000B-GXD گرین با طراحی منطبق بر ATX 3.1، راندمان گُلد و ارزش خرید باشد. این پاور از دقت، کیفیت و کارایی بالایی برخوردار است که آن را به یکی از بهترین پاورهای ۱۰۰۰ واتی بازار برای سیستمهای گیمینگ و غیرگیمینگ تبدیل کرده است. پیشنهاد دیگر ما ToughPower GF A3 با گواهی گلد و طراحی ATX 3.0 از برند خوب ترمال تیک است.
اما اگر پاور ۱۰۰۰ واتی با راندمان پلاتینیوم و طراحی بر اساس استاندارد جدید ATX بخواهید، فعلاً گزینهای بهتر از Corsair HX1000i ATX 3.0 یافت نمیشود. این پاور حرفهای یک نسخه بروز شده از مدل محبوب و پرفروش HX1000i Corsair است.
اگر با قیمت بالای آن مشکلی نداشته باشید، هر دو برند ایسوس و گیگابایت پاورهای گیمینگ ۱۲۰۰ و ۱۰۰۰ واتی مرغوبی در بازار ایران دارند. پیشنهاد اول ما AORUS P1200W 80+ PLATINUM است که از صفحه نمایش دیجیتال برای نمایش اطلاعات و تصاویری گرافیکی زیبا بهره میبرد.
این پاور زیبا از طراحی مُدرن با قطعات مرغوب و گواهینامه ۸۰ پلاس پلاتینیوم برخوردار است که انتخاب کمنقصی برای سیستمهای گیمینگ ردهبالا محسوب میشود. همچنین زیبایی این پاور کمنظیر است. مدل ایسوس را در پیشنهاد بعدی معرفی میکنیم.
اگر به دنبال یک منبع تغذیهی کامپیوتر حرفهای هستید و با قیمت آن مشکلی ندارید، پیشنهاد ما ROG Thor 1200W ایسوس با راندمان پلاتینیوم است. این پاور جزو کمصداترین مدلهای دنیا است و گواهینامهی ++A از Cybenetics را داراست.
منبع تغذیهی ۱۲۰۰ واتی ROG Thor 1200W بهترین پاور کامپیوتر گرانقیمت بازار با نمایشگر OLED، قطعات ممتاز و طراحی متمایزکننده محسوب میشود. طراحی منحصر به فرد ایسوس آن را به گزینهای کمنظیر برای قطعات گرانقیمت و کیسهای شفاف تبدیل میکند.
این پاور در واقع توسط کمپانی مشهور Seasonic ساخته میشود و از نظر کیفیت، طول عمر و کارایی تحسینبرانگیز است. با این حال، ممکن است پاورهایی با راندمان انرژی بالاتر مانند CORSAIR AX1600i Digital نیز در دسترس باشد. اگر به پاور قویتری نیاز دارید، پاور ۲۰۰۰ واتی HELA 2050 Platinum از برند سیلورستون و پاور ۱۵۰۰ واتی Corsair HX1500 با قیمت مناسب نیز گزینههای خوبی هستند.
بدیهی است که برای داشتن یک پاور خوب نیازی به صرف هزینههای بالا نیست و میتوانید مدلهای دیگری که در این راهنمای خرید معرفی شدهاند را بررسی کنید.
اگر به دنبال یک پاور ATX 3.1 بهروز و جدید هستید، برند گرین مدل GP1300-EDGE را به عنوان یکی از گزینههای خوشقیمت عرضه کرده است. این پاور با طراحی منطبق بر استاندارد ATX 3.1، مشخصات بسیار خوبی دارد و به نظر میرسد گزینهای مناسب برای سختافزارهای جدید بازار باشد.
هرچند این پاورها تازهوارد هستند و هنوز بررسیهای دقیقی از آنها در دست نیست، اما بر روی کاغذ بهترین مشخصات را در میان پاورهای گرین دارند. این پاورها با نیازهای سختافزارهای مدرن سازگاری کامل دارند و طراحی قاب آنها نیز بهبود یافته و با سری EDGE، طراحی زیباتری را ارائه میدهد.
پاورهای جدید گرین سری EDGE با گارانتی ۱۳۰ ماهه عرضه میشوند و از قطعات مرغوبی بهره میبرند، که این ویژگیها آنها را به گزینهای جذاب برای کاربران تبدیل میکند.
پیشنهاد دیگر ما FSP Hydro PTM PRO 1200W ATX 3.0 از برند مشهور FSP است. این پاور با راندمان پلاتینیوم و طراحی کمی قدیمیتر ATX 3.0، هنوز هم یکی از انتخابهای بسیار خوب در بازار به شمار میآید.
مهم: موارد ذکرشده صرفاً جهت اطلاعرسانی هستند و «مجموعه شهر سخت افزار» فروشگاهی برای عرضه مستقیم آنها ندارد. با این حال، امکان تهیه قطعات از فروشگاه تاپ رایان به عنوان فروشگاه همکار شهرسختافزار (تأمینکننده پیشنهادی) وجود دارد.
در صورت داشتن هرگونه مشکل، پیشنهاد و انتقاد خود درباره تأمینکننده، لطفاً موضوع را تنها از طریق ایمیل ShahrSakhtAfzar[at]gmail.com با ما در میان بگذارید.
همانطور که می دانید تمامی کامپیوترها به یک پاور (Power) یا به طور دقیقتر منبع تغذیه (Power Supply) نیاز دارند که به اختصار به آن PSU نیز میگویند. اما چرا کامپیوتر به پاور نیاز دارد و بدون پاور کار نمیکند؟ در ادامه با تشریح این موضوع، مهمترین نکات در خرید منبع تغذیه سیستم و راهنمای خرید پاور کامپیوتر با ما همراه شوید.
می دانیم برق شهری متناوب یا (AC) با ولتاژ ۲۲۰ است، با این حال قطعات دیجیتال چون پردازنده، مادربرد، کارت گرافیک، رم، مادربرد و نظیر آنها با ولتاژ بسیار پایینتر و مستقیم (DC) کار میکنند، بنابراین امکان تغذیه مستقیم با برق شهری وجود ندارد. از طرف دیگر قطعات مختلف کامپیوتر ولتاژهای متفاوتی نیاز دارند و امکان کارکردن با یک ولتاژ یکسان وجود ندارد.
طبق آنچه که اشاره شد، وظیفه پاور یا منبع تغذیه در کامپیوتر تبدیل برق شهری به ولتاژ مستقیم قابل استفاده توسط قطعات مختلف کامپیوتر است. مشکل اینجاست که کیفیت، دقت و طول عمر همه پاورها یکسان نیست و در حالی که یک پاور میتواند سالها بدون هیچ مشکلی کار کند، یک پاور دیگر میتواند غیر استاندارد و حتی خطرناک باشد.
به طور خلاصه میتوان گفت پاورها از نظر قدرت (توان)، دقت در رگولاسیون ولتاژ، ایمنی، راندمان انرژی، تعداد و تنوع کانکتورها، طول عمر و پایایی میتوانند بسیار متفاوت باشند. برای نمونه دو پاور ۵۵۰ واتی از دو برند مختلف یا حتی یک برند یکسان لزوماً کیفیت، عملکرد، ایمنی، کانکتورها و راندمان انرژی مشابهی ندارند.
آنچه که بسیاری ویژگیهای یک پاور چون دقت، ایمنی، راندمان انرژی و طول عمر یک پاور را تعیین میکند، طراحی (پلتفرم) و کیفیت قطعات الکترونیکی بکار رفته در آنها است.
یک پاور خوب باید از طراحی بهینه و دقیق با قطعات مرغوب و بادوام برخوردار باشد. این در حالی است که یک پاور دیگر میتواند از طراحی ساده و ارزان با قطعات چینی کم دوام و بی کیفیت ساخته شده باشد که ضمن وجود شانس خرابی خود پاور یا حتی آسیب رساندن به قطعاتی چون کارت گرافیک و مادربرد، موجب اختلال در عملکرد قطعات کامپیوتر و ناپایداری آنها شود.
پروتکشن (Protection) یکی از ویژگی های حائز اهمیت پاورها است و در حالی که اغلب پاورها دارای تعدادی پروتکشن یا قابلیت حفاظتی چون UVP ،OCP ،OVP ،OTP ،OPP و SCP هستند، اما متاسفانه به هیچ عنوان عملکرد آنها در همه پاورها یکسان نیست و در یک پاور می تواند دقیق و موثر باشد اما در پاور دیگری حتی با وجود ذوب شدن قطعات یا کابل ها وارد عمل نشود. بنابراین لزوماً وجود پروتکشن به معنای عملکرد صحیح و دقیق آنها نیست.
طبق توضیحات پیشین، یک پاور کامپیوتر خوب باید ضمن برخورداری از توان (قدرت کافی)، ایمن، استاندارد و مطمئن نیز باشد. متاسفانه اغلب پاورهای ارزان و متفرقه یا غیر برند این ویژگی ها را ندارند.
همه پاورها دارای یک عدد اسمی بر حسب وات (W) هستند که بیانگر بیشینه توان قابل ارائه توسط پاور است. برای نمونه یک پاور ۶۰۰ واتی برای استفاده با قطعاتی مناسب است که نهایتاً قدری کمتر از ۶۰۰ وات مصرف داشته باشند. البته این ایده آل ترین شرایط نیست و باید برای همین قطعات یک پاور قوی تر خریداری کرد.
به این ترتیب شما باید بر اساس مصرف قطعات انتخابیتان چون کارت گرافیک، پردازنده، فنها و دیگر اجزای یک کامپیوتر، پاور مورد نیاز برای آن را محاسبه کنید. برای نمونه ممکن است سیستم شما با کارت گرافیک GTX 1650 به راحتی با یک پاور ۵۵۰ واتی کار کند اما با نصب کارت گرافیک RTX 3080 دیگر نتوانید از همان پاور استفاده کنید و به ارتقای پاور کامپیوتر نیاز پیدا کنید.
در همین رابطه بخوانید:
– راهنمای خرید بهترین سیستم های کامپیوتر پیشنهادی بر اساس قیمت – راهنمای خرید بهترین سیستم گیمینگ
بهترین و آسانترین روش برای اینکه بفهمید به پاور چند وات نیاز دارید یا باید پاور چند وات بخرید، استفاده از ابزارهای آنلاین محاسبه توان پاور است. در این ابزارهای آنلاین شما مشخصات قطعات کامپیوتر خود را وارد میکند تا میزان مصرف مجوع آنها و پاور مورد نیاز کامپیوتر شما محاسبه شود.
بهتر است از ابزارهای آنلاین محاسبه مصرف و پاور مورد نیاز کامپیوتر سازندگان پاور استفاده کنید. نمونههای خوب ابزارهای محاسبه وات پاور در لیست زیر آمده اند:
دقت داشته باشید باید همواره توان پاور انتخابی شما قدری بیشتر از بیشینه مصرف قطعات کامپیوتر شما باشد. برای نمونه اگر مجموع مصرف قطعات کامپیوتر شما به ۶۵۰ وات میرسد، حداقل به پاور ۷۰۰ واتی نیاز دارید؛ هرچند که حالت مطلوبتر ۷۵۰ تا ۸۵۰ وات است.
با آینده نگری برای اینکه در زمان ارتقاهای بعدی به تعویض پاور نیاز پیدا نکنید، بهتر است همواره بهترین پاور کامپیوتر برای خود که میتوان پاور قویتری باشد را تهیه کنید. برای نمونه در مثال قبلی یک پاور ۸۵۰ واتی میتواند انتخاب بسیار بهتری باشد. برای اینکه کار شما سادهتر شود، پیشنهاد میکنیم توان پیوسته پاور انتخابی شما حداقل ۱۰ درصد بیشتر از مجموع مصرف قطعات شما باشد.
با رعایت آنچه که اشاره شد، در بدترین حالت باز هم شما از پاور خود با حداکثر توان آن استفاده نمی کنید که موجب کاهش فشار به قطعات آن و کمک به بهبود طول عمر و پایداری آن می شود. استفاده از پاور در Load پایین تر از ۱۰۰ درصد باعث بهبود راندمان انرژی هم می شود و بهتر است هرگز پاور شما با تمام توان آن استفاده نشود.
پاور کامپیوتر در تبدیل برق شهری به برق مستقیم قابل استفاده توسط قطعات کامپیوتر، بخشی از انرژی برق را هدر میدهد که غالباً به صورت گرما اتلاف میشود. بدیهی است هرچقدر که یک پاور راندمان (Efficiency) انرژی بالاتری داشته باشد، مطلوبتر است و ضمن هدر رفتن برق کمتری، گرمای کمتری نیز تولید می کند و عمر بیشتری خواهد داشت.
یک پاور با راندمان انرژی بالاتر موجب کاهش هزینه برق مصرفی و در عین حال کاهش تولید گرما میشود. با این حال، اگرچه صرفه جویی در مصرف برق جزء اهداف بسیاری از خریداران نیست، اما برخی دیگر بسیار حائز اهمیت است. همچنین دلایل بسیار مهم دیگری برای خرید یک پاور با راندمان انرژی بالاتر وجود دارد که در ادامه این راهنمای خرید پاور کامپیوتر به مهم ترین آنها خواهیم پرداخت.
یکی از راههای آسان و سریع برای پی بردن به راندمان انرژی یک منبع تغذیه کامپیوتر، توجه به گواهی 80Plus آن است. گواهی 80Plus که از وایت (White) یا سفید شروع میشود و به تیتانیوم میرسد، بیانگر میزان راندمان انرژی یک پاور است که بسته به گواهی از ۸۰ درصد شروع میشود و به ۹۶ درصد میرسد.
هر یک از رنگ های گواهی 80Plus نشان دهده راندمان انرژی در سه لود ۲۰ درصد، ۵۰ درصد و ۱۰۰ درصد است.
دقت داشته باشید متأسفانه گواهی 80Plus روش مطمئنی برای پی بردن به کیفیت یک پاور نیست. بسیاری از پاورهای ارزان یا متفرقه واقعاً گواهی 80Plus را اخذ نکرده اند و صرفاً سازنده یا برند آنها ادعا میکند آن پاور دارای راندمان انرژی منطبق بر گواهی 80Plus ادعایی است. بنابراین نشان 80Plus می تواند به دو صورت رسمی (دارای گواهینامه) و بدون گواهینامه (صرفاً ادعا) باشد.
بدتر اینکه در موارد زیادی سازندگانی که اقدام به اخذ گواهی 80Plus میکنند، نمونههای دستچین شده یا طلایی پاورهای خود را با قطعات مرغوب و تست شده برای کسب گواهی میفرستند اما محصول عرضه شده در بازار همان راندمان انرژی را ندارد. با این وجود گواهینامه 80Plus بهتر از هیچ است و پاورهایی که گواهی 80Plus بالاتر داشته باشند، مطلوبتر هستند.
سادهترین و پایینترین گواهینامه راندمان انرژی پاور 80Plus سفید یا White است و بالاترین یا بهترین آن Titanium است. خبر خوب اینکه لزوماً به یک پاور Titanium گران قیمت نیاز ندارید و پاورهای گلد (Gold) غالباً از بالاترین ارزش خرید و راندمان مناسب برخوردار هستند.
لیست گواهی های ۸۰ پلاس به شرح زیر است:
با وجود اینکه گواهی ۸۰ پلاس پاور راه مطمئنی برای پی بردن به کیفیت و عملکرد یک پاور نیست، اما پاورهای با راندمان انرژی بالاتر، معمولاً قطعات مرغوبتر و طراحیهای بهتر و پیشرفتهتری دارند. از همین رو برای سیستمهای با قطعات مُدرن خرید پاور حداقل گلد (Gold) توصیه می شود شود.
پاورهای بُرنز برای سیستمهای با قطعات معمولی یا ارزان قیمت مناسب هستند و مشکلی ایجاد نمیکنند اما برای قطعات رده بالاتر خرید حداقل یک پاور گلد قویاً پیشنهاد میشود. در طرف مقابل مزیت پاورهای با گواهی بالاتر از نظر صرفه جویی در مصرف برق به اندازه اختلاف قیمت آنها نیست و نباید صرفاً با انگیزه کاهش هزینه برق مصرفی برای نمونه یک پاور تیتانیوم خریداری کنید.
– راهنمای خرید بهترین All in One آل این وان (بدون کیس یا AiO) – راهنمای خرید و بهترین کارتهای گرافیک پیشنهادی بر اساس بر اساس قیمت
دقت داشته باشید ممکن است آزمون 80Plus پاورها با دو ولتاژ ۱۱۵ ولت یا ۲۳۰ ولت انجام شده باشد که برای ایران نتایج ۲۳۰ ولت با ارزش تر است.
شما میتوانید با مراجعه به این صفحه، داشتن گواهی 80Plus واقعی را برای پاور انتخابیتان بررسی کنید. برای نمونه ما مدل پاور GP750B-OCPT را سرچ نمودیم که دست کم نمونه ای از آن توسط کمپانی High Power Electric گواهی 80Plus Platinum اخذ کرده است.
متاسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد پاوری که شما خریداری می کنید واقعاً مشابه همان نمونه ای باشد که گواهینامه 80Plus اخذ کرده است. برای نمونه ممکن است در محصول نهایی که به فروش می رسد از قطعات ارزان تر با راندمان انرژی پایین تر استفاده شده باشد.
هر پاور دارای مشخصاتی شامل برند، مدل، توان اسمی، ماژولار یا غیر ماژولار بودن کابل ها و راندمان انرژی است. برای نمونه Enermax MarbleBron 550W یک پاور ۵۵۰ واتی سری MarbleBron ساخت انرمکس است که با مشاهده جعبه یا مشخصات آن متوجه میشویم دارای راندمان انرژی منطبق بر 80PLUS Bronze و طراحی نیمه ماژولار است.
پاورهای ماژولار دارای کابلهای تماماً جداشدنی هستند و به دلخواه میتوانید تنها کابلهای مورد نیاز خود را متصل کنید تا کمتر فضای کیس اشغال شود. در پاورهای نیمه ماژولار تنها برخی کابلها ماژولار هستند. پاورهای غیر ماژولار هم دارای کابلهای جداشدنی نیستند.
همچنین نوع کابل منبع تغذیه کامپیوتر میتواند فلت (تخت)، معمولی یا غیر فلت و اسلیو شده (روکشدار) باشد. قطر کابلهای پاور بسیار حائز اهمیت است و باید بدون گرم شدن بیش از حد قادر به عبور شدت جریان بالا باشند که دست کم در پاورهای پرقدرت یا پاورهایی که با کارتهای گرافیک رده بالا استفاده میشوند بسیار حائز اهمیت است. خوشبختانه نیاز نیست قطر کابلها را اندازه گیری کنید و کافی است سراغ یک برند پاور حسابی و یک مدل مطرح بروید.
متاسفانه کیفیت کابل ها و کانکتورهای همه پاورها به یک اندازه خوب نیست اما معمولاً برندهای حسابی پاور از کابل ها و کانکتورهای مطمئن استفاده می کنند.
بسیار مهم و حیاتی است که پاور انتخابی خود را از یک برند معتبر خریداری کنید. پاورهای ساخت برندهای متفرقه و ناشناخته میتوانند حتی خطرناک باشند. بنابراین حتماً سراغ برندهای معتبر و ترجیحاً بهترین برندهای منبع تغذیه کامپیوتر بروید.
از برندهای خارجی معتبر پاور میتوان موارد زیر را برشمرد:
دقت داشته باشید همه پاورهای یک برند لزوماً بهترین نیستند و هر برندی (حتی برندهای معتبر) هم می تواند پاورهای ارزان با قطعات کم کیفیت و رگولاسیون ضعیف داشته باشند و هم پاورهای رده بالا و باکیفیت تولید کنند؛ البته مورد اول در برندهای برتر بازار بسیار کمتر دیده میشود و یک برند حسابی غالباً پاورهای مطمئن می سازند که به نسبت هزینه پرداختی قابل قبول است.
– بهترین سی پی یو (CPU) های کامپیوتر – بهترین لپ تاپ های پیشنهادی بر اساس قیمت
پاورهای جدید معمولاً از طراحیهای منطبق بر استانداردهای بروزتر برخوردار هستند و بهتر هستند، از همین رو خرید پاورهای قدیمی متعلق به چند سال قبل به هیچ عنوان توصیه نمیشود. اگر محدودیت بودجه دارید بهتر است یک پاور بروز یا دست کم متعلق به بازه گذشته نزدیک چون ۲ الی ۳ سال خریداری کنید. برای نمونه خرید یک پاور مربوط به ۶ سال قبل اصلاً فکر خوبی نیست و شما را از پیشرفت ها، اصلاحات و بهبودهای استانداردهای جدیدتر محروم می کند.
البته اگر سراغ پاورهای رده بالا (High End) قدیمی برندهای معتبر بروید، ممکن است هنوز طراحی، توانایی و استانداردهای قابل قبولی داشته باشند؛ هرچند که مطلوبترین حالت ممکن نیست.
متاسفانه در بازار ایران پاورهای جدید برندهای بزرگ و معتبر جهانی غالباً موجود نیستند و به ناچار باید پاورهای قدیمی تر آنها را پیشنهاد کرد.
کارت گرافیک، پر مصرفترین قطعه کامپیوترهای رده بالا است و باید توجه ویژه ای به نیاز انرژی این قطعه داشت. در عین حال مصرف کارتهای گرافیک نسل جدید میتواند به صورت لحظهای به طرز شدیدی بالا برود که در پاورهای قدیمی موجب فعال شدن پروتکشن حفاظتی OPP و خاموش شدن کامپیوتر میشود. این مشکل در پاورهای منطبق بر استانداردهای بروز وجود ندارد و بر اثر افزایش لحظه ای مصرف کارت گرافیک دچار خاموشی نمی شوند.
همچنین برخی کارتهای گرافیک نسل جدید چون سری RTX 40 انویدیا به کانکتور تغذیه جدید ۱۶ پینی 12VHPWR نیاز دارند که در پاورهای قدیمی یافت نمیشود. با این حال میتوان از آداپتور مبدل ۸ پینی به 12VHPWR استفاده کرد.
مشکل اینجاست که پاورهای ضعیف میتوانند با آداپتور مبدل 12VHPWR دچار رفتار ناخواسته شوند و به همین دلیل اگر قصد استفاده از آداپتور تبدیل 12VHPWR را دارید، حتماً یک پاور قوی چون ۱۰۰۰ واتی یا بالاتر را برای سیستمهای گیمینگ یا مجهز به گرافیکهای قوی مدنظر قرار بدهید.
در اصل برندهای مختلف منبع تغذیه کامپیوتر خودشان اقدام به تولید پاور نمیکنند و محصولات آنها توسط سازندگان دیگری تولید میشوند. Great Wall HEC ،CWT ،Gospower ،FSPو Flextronics از جمله OEM های مطرح پاور هستند. برای نمونه پاور Corsair AX1600i در اصل ساخت Flextronics است.
دقت داشته باشید یک برند میتواند پاور انتخابی خود را به دلخواه ارزان سازی کند یا کیفیت، راندمان انرژی و دقت آن را بر اساس هزینه ساخت و قیمت فروش هدف تغییر بدهد. برای نمونه CWT از پاورهای مرغوب گرفته تا پاورهای به شدت اقتصادی و ارزان قیمت تولید میکند و لزوماً نمی توان گفت چون یک پاور ساخت یک سازنده مطرح است، پس هیچ مشکلی ندارد.
– راهنمای خرید و بهترین SSDهای پیشنهادی در بازار ایران – بهترین هارد اکسترنال پیشنهادی بر اساس ظرفیت و قیمت
در بازار انواع مختلفی پاور وجود دارد که برخی از آنها صرفاً با چسباندن یک برچسب به برند مورد نظر در آمده اند اما برخی دیگری بر پایه پلتفرم های اختصاصی و به شدت بهینه سازی شده هستند. همچنین برخی برندها اقدام به سفارشی سازی و شخصی سازی پلتفرم پاورها می کنند که می تواند با هدف بهبود آنها یا کاهش هزینه تمام شده و ارزان سازی باشد.
در موارد زیادی طراحی یا پلتفرم بکار رفته یک پاور می تواند در برندهای مختلفی مشترک باشد اما در ویژگی هایی چون کیفیت قطعات بکار رفته، طراحی قاب، فن، کابل ها و قیمت گذاری تفاوت چشمگیری داشته باشند. بنابراین نمی توان گفت چون یک پاور توسط یک سازنده مطرح یا معتبر تولید شده است، پس حتماً بی نقص است.
خبر خوب اینکه غالباً برندهای درست و حسابی پاور دست کم در مدل ها و سری های مطرح خود از پلتفرم ها و قطعات مرغوب استفاده می کنند.
توان اسمی یا واتیج نباید تنها معیار شما در انتخاب پاور باشد، زیرا یک پاور پرقدرت اما با طراحی ضعیف و قطعات نامرغوب میتواند دردسرساز شود. برای نمونه میزان رپیل، فعال شدن دیرهنگام پروتکشن ها، داغ شدن کابلها به دلیل ضخامت ناکافی و ناتوانی در تأمین شدت جریان کافی میتواند به دردسر تبدیل شود یا حتی به خرابی و سوختن قطعات کامپیوتر شما بیانجامد. در این راهنمای خرید پاور کامپیوتر به هیچ عنوان به دنبال پاورهای بی نام و نشان و غیر استاندارد نگردید؛ چرا که تلاش شده از میان بهترین برندها و پاورها که سابقه و کیفیت مناسبی دارند پیشنهاد شود.
باید حواستان باشد برخی برندهای کم نام و نشان یا حتی ناشناخته را میتوان در بازار یافت که ادعای تولید بهترین پاور کامپیوتر با ارزانترین قیمت را دارند ولی باید توجه داشت که این ادعا بیشتر به مثابه تلهای است که کاربران با اطلاعات کمتر را گرفتار خود خواهد کرد. برای نمونه ممکن است یک پاور دارای کابل های فول ماژولار، نورپردازی RGB و طراحی چشم نواز باشد اما از نظر فنی در سطح بسیار نامطلوبی قرار بگیرد.
عیب بزرگ و غیر قابل چشم پوشی پاورهای متفرقه یا غیر استاندارد، رگولاسیون ضعیف است که باعث می شود ولتاژهای خروجی در بازه مجاز نگه داشته نشوند. بدیهی است ولتاژ بیش از حد مجاز می تواند موجب خرابی قطعات شود و ولتاژ بیش از حد پایین هم می تواند باعث ناپایداری سیستم شود.
یکی دیگر از عیب های پاورهای غیر استاندارد و متفرقه، عدم وجود مدار محافظ موثر در برابر جریان هجومی اولیه (Inrush current) است. هنگامی که یک پاور به برق زده می شود، در لحظات اولیه جریان بالایی از برق ساختمان می کشد تا خازن های Bulk خود را شارژ کند. مشکل آنجاست که اگر این جریان کشی بیش از حد بالا باشد، موجب فیوز زدن کنتور برق یا اختلال در عملکرد وسایل دیگر می شود. برای نمونه ممکن است چراغ های ساختمان برای لحظه ای کم نور شوند یا محافظ وسایل مختلف را تحریک کند.
همچنین جریان کشیدن بیش از حد یک پاور در زمان وصل شدن به برق می تواند به خود اجزای داخلی خود پاور لطمه بزند. به همین دلیل اغلب پاورها دارای مدار محافظتی در برابر Inrush current هستند که عملکرد و کارایی آن کاملاً به طراحی اصولی و بکارگیری قطعات مناسب بستگی دارد. متاسفانه در پاورهای متفرقه یا غیر استاندارد اغلب این مدار کارآمد نیست و به طرز ابتدایی تعبیه شده اند.
بخش دیگری از مدار محافظتی اولیه پاورها، محافظت در برابر جریان بالا (Surge) است که می تواند ناشی از صاعقه یا نوسان های خود شبکه توزیع برق باشد. عملکرد و کیفیت این مدار نیز در پاورهای غیر استاندارد قابل بحث است.
یک پاور میتواند ساخت یک سازنده بزرگ با طراحی استاندارد باشد اما نواقص یا رفتارهای غیر عادی داشته باشد.
همچنین نویز فن پاورهای ارزان قیمت یا اقتصادی میتواند بالا باشد یا ظرف مدت کوتاهی مستهلک شود و آلودگی صوتی زیادی تولید کند. نوع یاتاقان بکار رفته در فن پاور میتواند طول عمر آنها را تا حد زیادی نشان دهد. فنهای با یاتاقان Sleeve کم عمر بوده و زود دچار آلودگی صوتی میشوند. فنهای FDB هم بهترین هستند.
در خصوص پاورهای ارزان قیمت و متفرقه توان اسمی آنها میتواند واقعی نباشد و لزوماً یک پاور ۶۰۰ واتی ارزان قیمت قادر به تأمین پیوسته توان ۶۰۰ وات نیست.
پاورهای استاندارد باید قادر باشند توان اسمی خود را به طور پیوسته (بی وقفه) تأمین میکنند. برای مثال یک پاور ۶۰۰ واتی استاندارد باید واقعاً قادر باشد حداقل ۶۰۰ وات را ساعت ها بی وقفه تأمین کند. همچنین معمولاً پاورهای متفرقه یا غیر استاندارد فاقد حرارت گیر برای قطعات کلیدی هستند که شانس خرابی را بالا می برد.
به همین دلیل تاکید داریم دست کم برای قطعات گران قیمت یا رده بالا از یک پاور مرغوب و معتبر استفاده کنید تا دچار مشکلات یا حتی خسارتهای هنگفت نشوید. شاید پاورهای ارزن قیمت و متفرقه در صورت استفاده با قطعات ضعیف و ارزان مشکلی ایجاد نکنند اما بدون شک برای قطعات پرمصرفتر و قویتر ریسک جدی هستند.
آنچه که گفته شد به هیچ عنوان شامل پاورهای متفرقه و غیر استاندارد نمی شود و خرید آنها اشتباه بزرگی است.
خازن ها یکی از قطعات کلیدی و تاثیر گزار بر روی بسیاری از خصیصه های یک پاور و همچنین طول عمر آن هستند. برای نمونه کیفیت و ظرفیت خازن های یک پاور تاثیر مستقیمی بر میزان نویز، ریپل، پایایی و Hold-Up Time آن دارد. همچنین کیفیت خازن های بکار رفته در طول عمر پاور بسیار موثر است.
بهترین نوع خازن های پاور معمولاً ژاپنی بوده و قادر به کار کردن در دمای تا ۱۰۵ درجه سانتی گراد هستند. در طرف مقابل خازن های چینی یا تایوانی می توانند بسیار کم کیفیت و کم دوام باشند.
با توجه به اهمیت کیفیت خازن های بکار رفته در منبع تغذیه کامپیوتر، معمولاً برندهای پاور از عباراتی چون خازن های ۱۰۵ درجه، خازن های ژاپنی و نظیر آنها استفاده می کنند.
دقت داشته باشید در موارد زیادی اشاره برندها صرفاً به بخشی از خازن ها است و لزوماً همه خازن های بکار رفته در پاور ژاپنی یا با توانایی کار در دمای تا ۱۰۵ درجه نیستند. از همین رو مطلوب ترین حالت بکارگیری خازن های تماماً مرغوب ژاپنی است.
از خازن های مرغوب و درجه یک پاور می توان برندهای زیر را برشمرد:
دقت داشته باشید سازندگان فوق محصولات متنوعی دارند و لزوماً همه خازن های آنها به یک اندازه مرغوب نیست. با این وجود معمولاً بهترین خازن های پاور را می سازند.
بدیهی است در پاورهای ارزان قیمت تا میان رده خبری از خازن های تمام ژاپنی یا درجه یک نباشد اما لزوماً به معنای استفاده از خازن های بی کیفیت نیست و غالباً برندهای معتبر پاور از خازن های با کیفیت و طول عمر قابل قبول استفاده می کنند.
– راهنمای خرید و بهترین کارت گرافیک های لپ تاپ – راهنمای خرید و بهترین مانیتورهای پیشنهادی بر اساس قیمت
خازن های بی کیفیت نقش کلیدی در خرابی پاورها دارند و بخش عمده ای از مشکلات پاورها ناشی از خرابی خازن های آنها است.
یکی از خصیصههای مهم هر پاور، هلد آپ تایم است. به بیان ساده Hold-Up Time نشانگر مدت زمانی است که یک پاور در صورت نوسان یا قطع برق شهری میتواند بدون مشکل و افت ولتاژهای خروجی به کار خود ادامه بدهد و خاموش نشود.
مدت زمان Hold-Up پاور ارتباط مستقیمی با ظرفیت خازنهای Bulk یا همان خازنهای بزرگ داخل پاور دارد و باید ظرفیت آنها با توان پاور تناسب داشته باشد.
در صورتی که Hold-Up Time یک پاور پایینتر از حد استاندارد باشد، ممکن است با برق پر نوسان بیش از حد معمول دچار اختلال و خاموشی شود. در طرف مقابل اگر برق شهری شما نوسان زیادی دارید، باید به دنبال پاورهایی با زمان Hold-Up بالا باشید.
همچنین اگر Hold-Up پاور پایینتر از حد استاندارد ۱۶ میلی ثانیه باشد، ممکن است حتی با وجود استفاده از UPS، در زمان نوسان و قطعی برق کامپیوتر شما خاموش شود، زیرا پاور قادر نیست در فاصله سویچ از برق شهری به UPS روشن یا پایدار بماند.
متأسفانه بسیاری از برندهای متفرقه پاور با هدف کاستن از هزینه تولید، از ظرفیت کافی برای خازنهای bulk استفاده نمیکنند که نتیجه آن Hold-Up پایینتر از حد استاندارد است. از همین رو توصیه میشود اگر با برق پر نوسان روبرو هستید یا از UPS استفاده میکنید، حتماً یک پاور معتبر با زمان Hold-Up استاندارد یا ترجیحاً بالاتر تهیه کنید.
در ادامه راهنمای خرید پاور کامپیوتر به برخی از رایج ترین و پرتکرار ترین پرسش ها درباره خرید پاور و انتخاب بهترین پاور به طور کوتاه پاسخ داده ایم. شما می توانید در بخش نظرها مشاوره خرید پاور و راهنمایی رایگان دریافت کنید.
برای فهمیدن واتیج پاور یا اینکه چند وات است، برچسب (لیببل) آن را بررسی کنید. بر روی برچسب تمامی پاورها قدرت یا توان آنها بر حسب وات (W) قید شده است. دقت داشته باشید پاورهای غیر استاندارد و متفرقه می توانند دارای توان اسمی غیر واقعی باشند. برای نمونه ممکن است یک پاور ۶۰۰ واتی متفرقه در اصل بیشتر از ۲۵۰ وات توان نداشته باشد.
برای بدست آوردن قدرت مناسب پاور باید از ابزارهای آنلاین محاسبه پاور مورد نیاز استفاده کنید که در همین نوشتار بهترین آنها معرفی شده اند. کافی است اینجا کلیک کنید تا به بخش مزبور منتقل شوید.
گرین (GREEN) یک برند پاور ایرانی است که اقدام به سفارش گذاری پاور از سازندگان خارجی و عرضه آن تحت برند گرین (با برخی تغییرات ظاهری و فنی) در بازار ایران می کند. برخی از پاورهای رده پایین و ارزان قیمت گرین در داخل ایران مونتاژ و تولید می شوند.
خیر به هیچ عنوان خرید پاور دست دوم یا کارکرده پیشنهاد نمی شود. پاور جزء قطعات حساس و با استهلاک بالا است و تحت هیچ شرایطی خرید پاور دست دوم پیشنهاد نمی شود.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
سامسونگ برخلاف سالهای گذشته انتشار اندروید ۱۵ و One UI 7 را برای گوشیهای خود بهتعویق انداخت و اعلام کرد که نسخههای بتا و نهایی رابط کاربری مورد بحث بهترتیب در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ منتشر خواهند شد. طبق اطلاعات فاششده در شبکهی اجتماعی ایکس، بتای One UI 7 در تاریخ ۵ دسامبر (۱۵ آذر) […]
اقدام یک شرکت دانشبنیان برای راهاندازی یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین خطوط تولید واکسن تب برفکی در کشور، منجر به کاهش ۹۰ درصدی واردات واکسن تب برفکی شد. به گزارش ایسنا، دکتر سجاد پزشکی، مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: اولین خط تولید واکسنهای دامی را تحت استاندارد GMP در کشور راه اندازی کردیم که این خط […]
شرکت GEEKOM اولین مینی پیسی جهان را با پردازندههای اسنپدراگون X را تولید میکند. این دستگاه کوچک عملکردی در حد لپتاپهای پرچمدار ارائه میدهد. به گزارش تکناک، شرکت GEEKOM که به ساخت مینی کامپیوترهای قدرتمند شهرت دارد، بهزودی اولین مینی پیسی دنیا را با پردازندههای اسنپدراگون X معرفی خواهد کرد. درحالحاضر، کامپیوترهای کوپایلتپلاس مجهز به […]
گوگل در تلاش است تا تجربه کاربری مرورگر کروم در اندروید را بهبود بخشد و به همین منظور، ویژگیهای جدیدی را به این مرورگر اضافه میکند. یکی از این ویژگیها، انیمیشنهای روان و سریع است که شباهت زیادی به انیمیشنهای iOS دارد. به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، با بهروزرسانی جدید کروم برای […]