نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محققان با بررسی تعداد زیادی از مقالات و استفاده از یادگیری ماشینی نشان دادند که برخی نانومواد در رفع آلودگی فلزات سنگین خاک و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی مؤثر هستند. به گزارش ایسنا، یافتههای محققان دانشگاه ماساچوست آمرست، دانشگاه فناوری گوانگدونگ و دانشگاه مرکزی جنگلداری و فناوری جنوبی نشان میدهد که استفاده از نانومواد میتواند برخی […]
محققان با بررسی تعداد زیادی از مقالات و استفاده از یادگیری ماشینی نشان دادند که برخی نانومواد در رفع آلودگی فلزات سنگین خاک و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی مؤثر هستند.
به گزارش ایسنا، یافتههای محققان دانشگاه ماساچوست آمرست، دانشگاه فناوری گوانگدونگ و دانشگاه مرکزی جنگلداری و فناوری جنوبی نشان میدهد که استفاده از نانومواد میتواند برخی آلودگیهای خاک را از بین ببرد. گروهی از نانومواد میتوانند تاثیر آلودگیهای فلزات سنگین و متالوئیدها را کاهش دهند و در عین حال روی افزایش عملکرد زمین در برداشت محصول و همچنین میزان مواد مغذی در محصولات تاثیر مثبت داشته باشند.
باوشان زینگ، استاد برجسته دانشگاه ماساچوست آمرست میگوید: بخش اعظم خاک قابل کشت جهان توسط فلزات سنگین مانند کادمیوم، سرب و جیوه و همچنین متالوئیدها مانند آرسنیک و سلنیوم آلوده شده است.
زینگ معتقد است که چنین آلودگیهایی استرس شدید بر توانایی رشد محصولات زراعی وارد میکند که این امر همچنین بر ارزش غذایی محصولات زراعی تأثیر منفی میگذارد.
وی افزود: ما باید راهحلهایی برای کاهش فلزات سنگین در مواد غذایی ارائه دهیم و یکی از رویکردهای مؤثر، استفاده از مواد نانویی است.
کودهایی که از ذرات بزرگ تشکیل شدهاند به راحتی توسط محصول جذب نمیشوند. این بدان معنی است که کشاورزان باید از کود بیشتری استفاده کنند که در نهایت این کودها به دریاچهها و اقیانوس وارد میشوند. این درحالی است که نانومواد میتوانند به گونهای مهندسی شوند که گیاه هدف بتواند مواد مغذی را به طور مؤثری جذب کند و مقدار کود مورد نیاز را کاهش دهد.
چوانزین از محققان این پروژه در دانشگاه فناوری گوانگدونگ چین میگوید: ما دادههای ۱۷۰ مقاله را در مورد اثربخشی نانوذرات در کاهش جذب فلزات سنگین و متالوئید جمع آوری کردیم. از این ۱۷۰ مقاله، ما ۸،۵۸۵ مشاهدات تجربی در مورد چگونگی پاسخ گیاهان به نانومواد را بررسی کردیم.
آنها این دادهها را با کمک یادگیری ماشینی مورد ارزیابی قرار دادند و تاثیر نانومواد را بر رشد محصول و جذب فلزات متالوئید بررسی کردند. نتایج نشان میدهد که نانومواد نسبت به کودهای معمولی در کاهش اثرات مضر خاک آلوده (۳۸٫۳ درصد) مؤثرتر هستند و میتواند بازده محصول (۲۲٫۸ درصد) و ارزش غذایی محصولات زراعی (۳۰ درصد) را افزایش دهند و همچنین استرس گیاه به دلیل آلودگی فلز و متالوئید (۲۱٫۶ درصد) را کاهش دهند. نانومواد همچنین به افزایش آنزیمهای خاک و کربن آلی کمک میکند که هر دو به هدایت باروری خاک کمک میکنند.
به نقل از ستاد نانو، البته نانومواد باید براساس نوع خاک و محصول مشخص شوند که برای این کار از روشی به نام IVIF-TOPSIS-EW استفاده میشود.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
افرادی که شبها تا دیر وقت بیدار میمانند، بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند. اما چرا؟ پژوهش جدیدی که بر روی دانشجویان انجام شده است، نشان میدهد که تفاوتهای موجود در میزان آگاهی لحظهای (مایندفولنس)، کیفیت خواب و مصرف الکل میتواند توضیحی برای این موضوع باشد. به گزارش ایسنا، افرادی که به طور طبیعی […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روسیه از یک سامانه دفاع ضدپهپاد متحرک مجهز به سلاح لیزری رونمایی کرده است. این سیستم که اخیراً به دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه نمایش داده شد، توانایی خود را در نابودی یک پهپاد سبک با استفاده از پرتو لیزر نشان داد. جزئیات فنی و قابلیتها این سامانه از دو بخش […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از آخرین خودرو، نشان نوظهور و مدرن اواتار (AVATR) سرانجام به شوروم بی ام اسپیس گروه بهمن در ایران مال رسید. نشان اَوِتار (AVATR) یکی از برند های جدید و مدرن چینی است که با همکاری چانگان، CATL و هواوی شکل گرفته است. چانگان توان تولیدی و مهندسی خود را به این […]
فعال حوزه دانشجویی روز قدس را فرصتی برای همبستگی جهانی در حمایت از فلسطین عنوان کرد. محمد صالحی، فعال حوزه دانشجویی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت روز جهانی قدس، گفت: «روز جهانی قدس که در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان برگزار میشود، به عنوان یک روز نمادین برای همبستگی مسلمانان و آزادگان […]