نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دانشمندان موفق به ساخت ابزاری شدند که از طریق آن توانستند ژنهای معیوب موشها را اصلاح کنند؛ در این پروژه ژنهای مربوط به سلولهای مغزی در حال رشد جنین موش پیش از تولد با این ابزار دستکاری و ترمیم شده است. به گزارش ایسنا، این فناوری پتانسیل استفاده روی انسان را دارد و میتوان از […]
دانشمندان موفق به ساخت ابزاری شدند که از طریق آن توانستند ژنهای معیوب موشها را اصلاح کنند؛ در این پروژه ژنهای مربوط به سلولهای مغزی در حال رشد جنین موش پیش از تولد با این ابزار دستکاری و ترمیم شده است.
به گزارش ایسنا، این فناوری پتانسیل استفاده روی انسان را دارد و میتوان از آن برای کمک به جنین مبتلا به بیماریهای ژنتیکی استفاده کرد. آیجون وانگ، استاد جراحی و مهندسی زیستپزشکی دانشگاه کالیفرنیا، گفت: پیامدهای این ابزار برای درمان جنین بسیار عمیق است. ما میتوانیم ناهنجاریهای ژنتیکی را در طول دورههای بحرانی رشد مغز اصلاح کنیم.
به نقل از ستاد نانو، نتایج این مطالعه که با همکاری آزمایشگاه وانگ و آزمایشگاه مورتی در دانشگاه کالیفرنیا برکلی انجام شده است، در نشریه ACS Nano منتشر شده است. این تیم امیدوار است که این فناوری را برای درمان بیماریهای ژنتیکی توسعه دهد. این درمانها را میتوان در رحم انجام داد تا با رشد و بلوغ سلولها از آسیب بیشتر جلوگیری شود.
پروتئینها نقش مهمی در عملکرد بدن ما دارند. آنها بر اساس دستورالعملهای RNA پیامرسان(mRNA) در سلولها مونتاژ میشوند. در شرایط ژنتیکی خاص، ژنها پروتئینهای بیشتر یا کمتر از نیاز بدن را بیان میکنند. در چنین مواردی، بدن ممکن است دچار بینظمی شود و نیاز به خاموش کردن یک ژن بیشفعال را داشته باشد.
وانگ میگوید: پروتئینها ساختارهای بزرگ و پیچیدهای دارند که تحویل آنها را سخت میکند. تحویل آنها همچنان چالشی بزرگ و رویایی برای درمان بیماریها است.
به جای تحویل پروتئین، دانشمندان راهی برای رساندن mRNA به سلولها یافتند که به پروتئینهای عملکردی درون سلولها ترجمه میشوند. این روش تحویل از یک فرمول منحصر به فرد نانوذرات لیپیدی برای حمل mRNA استفاده میکند. هدف این است که مواد ژنتیکی mRNA را وارد سلولها کنیم. سپس mRNA دستورات ساخت پروتئین را میدهد.
تحویل mRNA با استفاده از نانوذرات لیپیدی در حال حاضر درمان بیماریها را تغییر داده است. این فناوری در ساخت واکسن، ویرایش ژن و درمان جایگزین پروتئین کاربرد زیادی دارد.
این گروه فرمولاسیون جدیدی برای نانوذرات لیپیدی ارائه کردهاند که موجب میشود نانوحاملهای ایمن و کارآمد mRNA به دست آید. نانوذرات لیپیدی حامل mRNA باید به سلولها برسند، جایی که از طریق فرآیندی به نام اندوسیتوز جذب میشوند. در آنجا، سلول حامل نانوذرات لیپیدی را میشکند که اجازه میدهد محموله mRNA آزاد شود.
نیرن مورتی، پروفسور مهندسی زیستی در دانشگاه کالیفرنیا گفت: نانوذرات لیپیدی توسعه یافته در این پروژه از یک پیونددهنده تجزیهپذیر استفاده میکنند که نانوذرات لیپیدی را قادر میکند به سرعت در داخل سلولها تجزیه شوند. با این کار نانوذرات لیپیدی سمیت کمتری خواهند داشت.
زمانی که سلولها نانوذرات لیپیدی را جذب میکنند، ذرات در محیط اسیدی آندوزوم سلول تجزیه میشوند. این کار باعث آزاد شدن کارآمدتر و زودهنگام mRNA به سیتوزول سلول میشود که mRNA به پروتئینها ترجمه میشود.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ترکیه در حال ساخت یک ناو هواپیمابر جدید به نام «MUGEM» است که انتظار میرود با نام «TCG Trakya» شناخته شود. این ناو با وزنی معادل ۶۰,۰۰۰ تن در اواسط دهه ۲۰۳۰ وارد خدمت خواهد شد. Trakya قادر خواهد بود تا ۵۰ فروند هواگرد از جمله پهپادهای مشهور شرکت «Baykar»، جنگندههای دریایی […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت دفاعی ترکی Baykar به موفقیت چشمگیری در توسعه پهپاد رزمی Bayraktar TB۳ دست یافته است. این پهپاد در آزمایشی که روز ۲۵ مارس ۲۰۲۴ در منطقه دالامان استان موغله انجام شد، برای اولین بار موشک سوپرسونیک IHA-۱۲۲ را با موفقیت شلیک کرد. موشک از فاصله بیش از ۵۰ کیلومتری به یک […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در توسعهای که میتواند معادلات امنیتی و ارتباطی جهان را دگرگون کند، چین موفق به ساخت دستگاه پیشرفتهای شده است که قادر به قطع کابلهای زیردریایی در عمق بیسابقه ۴۰۰۰ متری است. این فناوری که توسط مرکز تحقیقات کشتی چین (CSSRC) توسعه یافته، میتواند ۹۵٪ از ارتباطات جهانی را تحت تأثیر […]
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر پیشنهاد تشکیل کارگروه فرهنگسازی برای کاهش تصادفات تاکید کرد و گفت: این شورا با همکاری و تعامل همافزا، به این کارگروه کمک کند تا یک طرح فرهنگسازی جامع و اثرگذار در حوزه پیشگیری از تصادفات و کاهش آسیبهای ناشی از آن تدوین و اجرا شود. به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین […]