نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
[ad_1] بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد با طراحی شاخصهای اقدامهای ملی سند راهبردی کشور در امور نخبگان افق جدیدی را در تعامل سازنده با دستگاههای اجرایی، بگشاید تا از این طریق بتوان ارزیابی دقیقی از میزان اجراییسازی سند راهبردی نخبگان به دست آورد. به گزارش ایسنا، اصلیترین ماموریت تمامی بخشهای کشور، زمینهسازی برای اثربخشی و اثرگذاری […]
[ad_1]
بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد با طراحی شاخصهای اقدامهای ملی سند راهبردی کشور در امور نخبگان افق جدیدی را در تعامل سازنده با دستگاههای اجرایی، بگشاید تا از این طریق بتوان ارزیابی دقیقی از میزان اجراییسازی سند راهبردی نخبگان به دست آورد.
به گزارش ایسنا، اصلیترین ماموریت تمامی بخشهای کشور، زمینهسازی برای اثربخشی و اثرگذاری بهینه افراد و گروههای نخبه در مدیریت تحولات کشور است. به کارگیری نخبگان در حل مسائل کشور از منظر سند راهبردی نخبگان و تحول آفرینی ایشان منوط به مدیریت عوامل مختلفی است. این اقدامات که بر اساس رویکرد مسئلهمحوری و پرکردن شکافها و برطرفکردن ضعفها طراحی شدهاند، در صورتی که درست اجرا شوند، به ساماندهی نخبگان در مدیریت تحولات کشور منجر خواهند شد.
ساماندهی و تکمیل حلقههای نظام نخبگانی، مجموعهای از نهادهای مجزا است که در ارتباط با هم و بهصورت مشترک یا جداگانه در فرصت آفرینی نخبگان برای در اثرگذاری تأثیر دارند و در چارچوب یک ساختار دولتی شکل میگیرند تا سیاست هایی را برای بهبود، تدوین و پیاده سازی کنند. در سند نخبگان، اقدامات مهمی در خصوص ساماندهی نظام نخبگانی پیشبینی شده است. این اقدامات که بر اساس رویکرد مسئلهمحوری و پرکردن شکافها و برطرفکردن ضعفها طراحی شدهاند، در صورتی که درست اجرا شوند، ساماندهی نخبگان در مدیریت تحولات کشور را سبب میشوند.
روح سند راهبردی نخبگان چرخه اثرگذاری است و تا وقتی همه کنار هم قرار نگیرد، عملاً توفیقی بهدست نمیآید. اثربخشی در سطح ملی وجود دارد، ولی این نظام باید متوازن و هماهنگ باشد تا بتواند بهصورت مجموعهای همافزا در جهت اثرگذاری کار کند. باید از سند نخبگان برای همراستاکردن فعالیتهای نخبگانی در سطح ملی استفاده کرد و بهجای رویکرد فردمحور رویکردی شبکهای و فعالیت نخبگانی تقویت شود. شبکهای از نهادهای مختلف که فعالیتها و تعاملاتشان به شکلگیری، ورود، بهبود و اشاعه اثرگذاری نخبگان در عرصه مدیریت تحولات کشور میانجامد. اگر بتوانیم سند راهبردی نخبگان را با سیستم اجتماعی، فرهنگی، علمی و فناوری، اقتصادی و صنعتی خود گره بزنیم، موانع اجرای آن کاهش مییابد.
یعنی بازیگران خودشان موانع را از جلو پایشان برمیدارند تا این قضیه را به نتیجه برسانند. چون آن موقع نیاز ملموس میشود و تا زمانیکه سند به مسائلمان پیوند نخورده باشد، کسی دنبالش نمیگردد.
در تنظیم، اصلاح و تصویب قوانین و مقررات باید یاد بگیریم چگونه میتوان سیستم قوانین و مقررات و قواعد بازی را با استراتژی همسو و متناسب کنیم. یعنی کاری کنیم که زیرساخت نهادی اجازه اجرای استراتژی یا سیاست را به ما بدهد. ما در کشورمان آرزوهای بسیار بلندی داریم، اما ساختار قانونی ما اجازه خیلی از کارها را نمیدهد.
اجراییسازی موفق سند راهبردی کشور در امور نخبگان، به اصلاح قوانین و یا به قوانین جدید متناسب با راهبردها و تهیه آییننامههای جدید در توسعه نظام نخبگانی کشور نیاز دارد و در یک رویکرد ملی به ابزارهای مالی، قوانین، مجوز و اجازهای برای اجرا داریم.
تدوین سند راهبردی نخبگان، کاری کلان و اجراییسازی آن هم کلان است. سند راهبردی کشور (ناظر بر اقدام ملی ۱-۱-۱) باید به قوانین تبدیل شود و در دل برنامه توسعه کشور قرار گیرد. در کشور ما اسنادی مانند سند نخبگان اگر به قانون تبدیل نشود و مجلس آن را تصویب نکند، معمولاً اجرا نمیشود و به همین خاطر است در طی سالیان گذشته تلاش شده که سند راهبردی نخبگان در قالب بند ث ماده ۶۴ قانون برنامه ششم توسعه اجراییسازی شود. نکتهای که قابل ذکر است، دفتر سند راهبردی نخبگان به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پیشنهادی ارائه داد تا سند راهبردی کشور در امور نخبگان و سایر اسناد بالادستی جزء اسناد رسمی کشور ثبت شود تا مراجع قانونی به اهمیت و اجرای آن پی ببرند.
در همین راستا، بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد با طراحی شاخصهای اقدامهای ملی سند راهبردی کشور در امور نخبگان افق جدیدی را در تعامل سازنده با دستگاههای اجرایی، بگشاید که گزارش سال پنجم(۱۴۰۱) از اجراییسازی سند بر اساس شاخصهای مد نظر استخراج و منتشر شده است. همچنین تدوین شاخصهای اهداف کلان سند در حال نهایی شدن است که بخشی از شاخصهای اهداف کلان در قالب پیمایش در حال تکمیل است و پس از تکمیل گزارشها به مراجع مربوط ارسال خواهد شد.
همچنین یکی از اهداف ترسیم شده برای اجراییسازی سند نخبگان هدفگذاریهای ۵ ساله و ۱۰ ساله برای سند راهبردی نخبگان در قالب یک کار مطالعاتی در دستور کار قرار دارد تا از این طریق بتوان ارزیابی دقیقتری از میزان اجراییسازی سند راهبردی نخبگان به دست آورد.
انتهای پیام
[ad_2] Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
[ad_1] به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، حلقههای عجیب سرشار از گرد و غبار در این عکس احتمالا پوستههای سهبعدی هستند، اما نحوه ایجاد آنها هنوز مشخص نشده است. به نقل از ناسا، مکان ایجاد حلقهها به خوبی شناخته شده است. آنها در یک منظومه ستارهای دوتایی در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری به سمت صورت […]
[ad_1] تحلیلهای ژنتیکی هوش مصنوعی، عوامل ژنتیکی مؤثر در بیماری پارکینسون و داروهای قابل استفاده مجدد را برای درمان بیماری پارکینسون شناسایی میکنند. به گزارش ایسنا، پژوهشگران «مرکز ژنوم کلینیک کلیولند»(CCGC) با موفقیت از مدلهای ژنتیکی پیشرفته هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری پارکینسون استفاده کردند. آنها عوامل ژنتیکی مؤثر در پیشروی بیماری و داروهای مورد […]
[ad_1] تیم کوک، مدیرعامل اپل، در جریان جلسهی توجیهی مربوطبه گزارش مالی جدید این شرکت به مسیر پیش روی آیفون اشاره کرد. به روایت کوک، فضای زیادی برای ایجاد نوآوری وجود دارد. این گفته در حالی مطرح میشود که شایعهها دربارهی رونمایی آیفون ۱۷ ایر به اوج رسیدهاند. کوک معمولا در جلسههای مالی جزئیات دقیقی […]
[ad_1] طبق اطلاعات فاششده، گوشی گلکسی S25 اج سامسونگ احتمالاً با دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی و نمایشگر مجهز به Gorilla Glass Victus 2 عرضه خواهد شد. به گزارش تکناک، گوشی گلکسی S25 اج در رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ معرفی شد. هنوز تاریخ دقیق عرضه این گوشی پرچمدار باریک مشخص نیست؛ اما افشاگری جدید جزئیات مهمی […]