نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که تشعشع امواج تراهرتز شبکه 6G میتواند سلامت باروری مردان را تحت تاثیر قرار دهد. به گزارش ایسنا، آینده فناوری بیسیم، فناوری 6G است که نوید دهنده سرعت فوقالعاده بالا و برقراری اتصال بیسابقه است. اما با نزدیکتر شدن به عصر 6G، نگرانی جدیدی پدید آمده است و آن، […]
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که تشعشع امواج تراهرتز شبکه 6G میتواند سلامت باروری مردان را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش ایسنا، آینده فناوری بیسیم، فناوری 6G است که نوید دهنده سرعت فوقالعاده بالا و برقراری اتصال بیسابقه است. اما با نزدیکتر شدن به عصر 6G، نگرانی جدیدی پدید آمده است و آن، خطرات بالقوه سلامتی ناشی از تشعشعات امواج تراهرتز است.
امواج تراهرتز نوعی تابش الکترومغناطیسی و ستون فقرات فناوری 6G هستند.
در حالی که این فناوری پیشرفتهای فراوانی را وعده میدهد، اما نگرانیهای فزایندهای در مورد تأثیر آن بر سلامت انسان به ویژه سلامت باروری مردان وجود دارد.
به نقل از ساوت چاینا مورنینگ پست، مطالعه اخیر توسط دانشمندان نظامی چینی از دانشگاه پزشکی ارتش چین، خطرات بالقوهای را در این مورد آشکار کرده است.
حتی سطوح پایین تشعشع خطرناک است
تشعشعات تراهرتز حتی در سطوح نسبتاً پایین میتواند خطر قابل توجهی برای سلامت باروری مردان ایجاد کند.
محققان ماه گذشته مقالهای را در یک مجله دانشگاهی منتشر کردند که در آن به جزئیات این یافته پرداختند.
آنها در این مطالعه نوشتند: به طور کلی آستانه تابش تراهرتز برای آسیب به بافت بیضه احتمالاً بین ۱۱۵ تا ۳۱۸ میکرووات بر سانتیمتر مربع است. این نشان میدهد که میزان تشعشعات منتشر شده از منابع تراهرتز خاص بیشتر از آنچه در چین برای ایستگاههای پایه ایمن در نظر گرفته میشود، است.
این عدد بالاتر از استاندارد ایمنی چین است که ۴۰ میکرووات بر سانتیمتر مربع در فاصله یک متری است.
کشورهای مختلف استانداردهای متفاوتی برای قرار گرفتن در معرض تابش الکترومغناطیسی دارند. به عنوان مثال این عدد در ژاپن ۶۰۰ میکرووات در هر سانتیمتر مربع مجاز است، در حالی که ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی اجازه ۴۵۰ میکرووات در هر سانتیمتر مربع را میدهند.
تحقیقات بیشتری برای بررسی اثرات طولانی مدت مورد نیاز است
محققان در این مطالعه جدید، اندامهای تناسلی موشهای نر را در معرض سطوح مختلفی از تشعشعات تراهرتز قرار دادند تا اثرات آن را بررسی کنند.
آنها موشهای نر را تنها به مدت پنج دقیقه در معرض تشعشعات تراهرتز قرار دادند و مشاهده کردند که پوست آنها واکنشهای التهابی فوری نشان داد، اما در کمال تعجب، بیضهها بدون تأثیر به نظر میرسیدند.
با این حال پس از بررسی دقیقتر، ماده سفید در بیضهها افزایش یافت که نشان دهنده ایجاد التهاب ناشی از تشعشع بود.
محققان این فرضیه را مطرح کردند که تشعشع ممکن است مسیر جدیدی ایجاد کرده باشد که احتمالا به مواد التهابی از جریان خون اجازه میدهد تا به اندام های تولید مثل داخلی برسند.
علاوه بر این، تغییرات ژنتیکی مشاهده شد که میتواند عملکرد و باروری اسپرم را مختل کند، اما فعالیت اسپرم طبیعی به نظر میرسید.
محققان دریافتند که آسیب التهابی و ژنتیکی ناشی از تشعشع، موقتی بود و بدن موشها توانست در مدت کوتاهی بهبود یابد.
محققان میگویند همه چیز پس از ۲۴ ساعت به سطح طبیعی بازگشت.
در حالی که اثرات فوری، برگشتپذیر بود، عواقب بلندمدت آن هنوز نامشخص است. در مرحله بعد، محققان قصد دارند مطالعهای را برای ارزیابی اثرات سلامتی طولانیمدت قرار گرفتن مکرر در معرض تشعشع تراهرتز انجام دهند.
طبق گزارشها، فناوری 6G سرعت بسیار بالاتری نسبت به 5G ارائه میکند که به طور بالقوه به یک ترابایت(۱۰۰۰ گیگابایت) در ثانیه میرسد.
انتظار میرود فناوری تراهرتز در کاربردهای نظامی به کار گرفته شود و هم ایالات متحده و هم چین در حال بررسی پتانسیل آن هستند.
به عنوان مثال، نیروی هوایی ایالات متحده بر روی آزمایش و توسعه سیستمهای ارتباطی پرسرعت مبتنی بر امواج تراهرتز برای هواپیماهای بلند پرواز کار میکند.
برنامههای جاه طلبانه چین نیز شامل استفاده از رادار تراهرتز برای قابلیتهای پیشرفته تشخیص زیردریاییهاست.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرآنلاین، پنجشنبه ۲۳ اسفند ماه جلسه بررسی برنامه های کنترل پروژه و نقد و بررسی عملکرد شش ماهه “شرکت ملی پست” و “سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی” به ریاست سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از معاونان ستادی وزارتخانه برگزار شد. تاکید وزیر ارتباطات بر ارتقای جایگاه تحقیق و […]
یک دانشجوی هندی که در آمریکا تحصیل میکند، موفق به ساخت یک زره ضد مارگزیدگی شده است که تنها ۵ دلار قیمت دارد و با ۱۸ هزار سفارش موجب شوکه شدن اهالی این صنعت شده است. به گزارش ایسنا، آنیش ایسواران(Anish Easwaran)، دانشجوی مهندسی زیست پزشکی در دانشگاه تگزاس A&M یک زره ضد مارگزیدگی ساخته […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، ایلان ماسک روز جمعه با انتشار توییتی در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که راکت استارشیپ در انتهای سال ۲۰۲۶ راهی مریخ خواهد شد. همچنین این راکت حامل ربات انساننمای تسلا، اپتیموس، است. درحالیکه پیشازاین گمانهزنیهای زیادی در مورد زمان سفر راکتهای استارشیپ به مریخ مطرح شده بود، اما ایلان […]
توصیهای از رهبر انقلاب درباره اشعار عاشقانه، غصه و غرور توأمان رئیسجمهور، پیشبینی درباره ورود آبراهام لینکن به کاخ سفید در انتخابات ۲۰۲۸ آمریکا و اعلام دستور ترامپ برای حمله به یمن از جمله محورهای اخبار شامگاهی ۲۵ اسفند ایسنا بودند. به گزارش ایسنا، شامگاه شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ خبرنگاران ایسنا به تهیه و تولید […]