نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
سنگهای گوگرد عجیب مریخ در یک نمای ۳۶۰ درجه خیرهکننده دیده میشوند که توسط مریخنورد «کنجکاوی» ثبت شده است. به گزارش ایسنا، «آزمایشگاه پیشرانش جت» ناسا دیروز ۱۸ نوامبر یک نمای ۳۶۰ درجه را از کانال «گدیز والیس»(Gediz Vallis) در مریخ منتشر کرد و رمز و راز زمینشناسی را در بلورهای گوگرد به نمایش گذاشت. […]
سنگهای گوگرد عجیب مریخ در یک نمای ۳۶۰ درجه خیرهکننده دیده میشوند که توسط مریخنورد «کنجکاوی» ثبت شده است.
به گزارش ایسنا، «آزمایشگاه پیشرانش جت» ناسا دیروز ۱۸ نوامبر یک نمای ۳۶۰ درجه را از کانال «گدیز والیس»(Gediz Vallis) در مریخ منتشر کرد و رمز و راز زمینشناسی را در بلورهای گوگرد به نمایش گذاشت.
به نقل از فوربس، مریخنورد «کنجکاوی»(Curiosity) از سال ۲۰۱۲ به کاوش «دهانه گیل»(Gale Crater) در مریخ پرداخته است. این دهانه محل قرار گرفتن «کوه شارپ»(Mount Sharp) است. مریخنورد کنجکاوی به دور کوه شارپ چرخیده تا بفهمد که آیا مریخ مدتها پیش میزبان حیات میکروبی بوده است یا خیر.
کانال گدیز والیس که در دامنه کوه شارپ قرار دارد، امروز یک مکان خشک است اما شواهد حاکی از گذشته پر آب آن هستند. ناسا نوشت: اگرچه لایههای قدیمیتر روی کوه در آبوهوای خشک تشکیل شدهاند اما این کانال نشان میدهد که با تغییر آبوهوا، گاهی آب در این منطقه جریان داشته است.
رودخانهها، جریانهای آوار و بهمنها به شکلگیری ظاهر این چشمانداز کمک کردهاند. دانشمندان به خصوص به تاریخچه آب در مریخ علاقهمند هستند زیرا آب یک عنصر کلیدی برای حیات است.
مریخنورد کنجکاوی اوایل سال جاری به کشف شگفتانگیز بلورهای گوگرد خالص در گدیز والیس دست یافت. مریخنورد روی یک صخره غلتید، بلورها را در معرض دید قرار داد و پژوهشگران را به معمایی وارد کرد که هنوز پاسخ روشنی ندارد. ناسا در ادامه نوشت: گروههای پژوهشی هیچ توضیح آمادهای را برای دلیل تشکیل گوگرد در این منطقه ندارند. روی زمین، تشکیل گوگرد با آتشفشانها و چشمههای آب گرم مرتبط است اما هیچ مدرکی در کوه شارپ وجود ندارد که هر یک از این دلایل را نشان دهد.
«اشوین واساوادا»(Ashwin Vasavada) دانشمند پروژه کنجکاوی، این کشف را یک معمای سرگرمکننده برای حل کردن نامید.
در پانورامای منتشر شده حرکت کنید تا سنگهای گوگردی را ببینید. این اولین نمونه از کشف گوگرد خالص در مریخ بود.
انتشار این پانوراما به منزله وداع با منطقه جذاب کانال گدیز والیس است. کنجکاوی یک هدف جدید پیش رو دارد. این آغاز یک سفر چندماهه به منطقهای از سازههای مشابه کندوی زنبور است. تصاویر مداری، مناظر شبکهمانندی را نشان میدهند که احتمالا از طریق فرآیندهای مربوط به آب و فرسایش شکل گرفتهاند. «اندرو گود»(Andrew Good) سخنگوی آزمایش پیشرانش جت در یک ایمیل هشدار داد: نماهای مداری این منطقه ممکن است افراد مبتلا به «ترایپوفوبیا»(Trypophobia) را تحریک کنند که از سوراخها یا برآمدگیهای خوشهای موجود در اشیایی مانند کندوی زنبور یا گل آفتابگردان میترسند.
ساختارهای شبکهمانند مریخ در مقیاس بزرگی هستند که مساحت بین ۶ تا ۱۲ مایل را پوشش میدهد. «کرستن سیباخ»(Kirsten Siebach) دانشمند پروژه کنجکاوی گفت: این برجستگیها شامل مواد معدنی هستند که زیر زمین متبلور میشوند. محیط زیر زمین گرمتر است و آب مایع شور در آن جریان دارد. میکروبهای زمین اولیه میتوانستند در چنین محیطی زنده بمانند. چنین ویژگیهایی باعث میشوند که اینجا یک مکان هیجانانگیز برای کاوش باشد.
مریخ نورد کنجکاوی یک نمای نزدیک را از ساختار شبکهمانند به دانشمندان میدهد که نمیتوان آن را با فضاپیماهای در حال چرخش به دست آورد. کنجکاوی ممکن است در این منطقه به کشف خیرهکننده دیگر مانند گوگرد دست یابد. این ارزش وجود یک مریخنورد روی مریخ است. هرگز نمیدانید که قرار است چه چیزی را پیدا کند.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صندوق توسعه ملی طی همکاری با وزارت علوم قرار است ۱۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای کمک به ارتقای هوش مصنوعی، تبدیل پژوهش به محصول تجاری و افزایش توان مالی صنعتگران هوش مصنوعی در بخش خصوصی پرداخت کند. به گزارش ایسنا، آیین امضای تفاهمنامه همکاری میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صندوق توسعه ملی امروز […]
نگار علی- فیلم منتشر شده، نسخه جدیدی از پهپاد نظامی مافوق صوت (UCAV) چین به نام (MD-22) را نشان میدهد که اولینبار در سال ۲۰۲۲ از آن رونمایی شد؛ پهپادهای نظامی نمایش داده شده از نظر طرح کلی مشابه MD-22 هستند. از وجوه مشترک پهپادهای نظامی مافوق صوت نمایش داده شده با MD-22 میتوان به بدنه اصلی […]
رئیس شورای علمی جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در جشنواره امسال، خالقان ۱۶ هزار و ۱۰۰ اثر در چهار بخش و ۳۱ قالب رسانهای به رقابت پرداختند. اعضای هیئت داوران در سه مرحله داوری، از میان این آثار، ۷۵ اثر را شایسته رتبههای اول تا سوم دانستند. به گزارش ایسنا، اکبر نصراللهی، رئیس شورای […]
هشتاد روز پس از اعلام خبر حل مشکل رجیستری گوشیهای آیفون، بالاخره در مورد گوشیهای آیفونی که در مدت ممنوعیت واردات و رجیستری وارد کشور شده و در دست مردم هستند تعیین تکلیف شد. علی احمدنیا، رئیس امور اطلاعرسانی دولت، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) از مصوبه جدید هیأت دولت […]