نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مطالعهای جدید نشان میدهد که نوسانات زیاد در سطح کلسترول میتواند خطر زوال عقل در بزرگسالان مسن را افزایش دهد. به گزارش تکناک، بر اساس این مطالعه بزرگسالان مسن که سطوح کلسترول آنها از سالی به سال دیگر تغییرات زیادی دارد (بدون اینکه دارویی مصرف کنند که این تغییرات را ایجاد نماید)، ممکن است بیشتر […]
مطالعهای جدید نشان میدهد که نوسانات زیاد در سطح کلسترول میتواند خطر زوال عقل در بزرگسالان مسن را افزایش دهد.
به گزارش تکناک، بر اساس این مطالعه بزرگسالان مسن که سطوح کلسترول آنها از سالی به سال دیگر تغییرات زیادی دارد (بدون اینکه دارویی مصرف کنند که این تغییرات را ایجاد نماید)، ممکن است بیشتر در معرض خطر زوال عقل یا کاهش تواناییهای ذهنی قرار بگیرند.
این نتیجه که در کنفرانس انجمن قلب آمریکا در نوامبر ۲۰۲۴ در شیکاگو ارائه میشود، نشان میدهد که نوسانات کلسترول ممکن است با سلامت مغز ارتباط داشته باشد و نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه را برجسته میکند.
دکتر ژن ژو، محقق اصلی این مطالعه گفت: «افراد مسن با سطوح نوسانی کلسترول که به داروهای کاهشدهنده چربی خون ارتباطی ندارد، ممکن است نیاز به نظارت دقیقتر و مداخلات پیشگیرانه و فعالتری داشته باشند.»
این مطالعه دادههای شرکتکنندگان در آزمایش ASPREE (آسپرین در کاهش رویدادها در سالمندان) را تحلیل کرده است، که پیشتر نشان داده بود آسپرین با دوز پایین، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در بزرگسالان مسن در استرالیا و آمریکا کاهش نمیدهد.
در میان حدود ۱۰,۰۰۰ شرکتکننده که همگی رژیمهای دارویی ثابت برای کاهش کلسترول در طول مطالعه داشتند، حدود یکسوم از آنها در زمان مطالعه داروهای کاهشدهنده کلسترول مصرف میکردند، اما هیچکدام در طول دوره پیگیری، این درمانها را شروع، متوقف یا تغییر نداده بودند.
تمام شرکتکنندگان افراد بالغ به نسبت سالمی بودند که زوال عقل نداشتند و سطح کلسترول آنها به طور سالانه پایش میشد.
سه اندازهگیری اولیه کلسترول که در مطالعه ASPREE انجام شده بود، برای تعیین میزان نوسان سطوح چربی خون هر فرد از سالی به سال دیگر مورد استفاده قرار گرفت.
در طول حدود شش سال پیگیری پس از ارزیابیهای سالانه، ۵۰۹ شرکتکننده دچار زوال عقل شدند و ۱,۷۶۰ نفر دیگر دچار کاهش عملکرد ذهنی بدون زوال عقل شدند.
نتایج مطالعه در مقایسه با افرادی که نوسانات کمتری در سطح کلسترول داشتند، نشان داد:
ژو بیان کرد: «ما به مطالعات آینده نیاز داریم تا ارتباط بین نوسانات کلسترول و خطر زوال عقل را بهتر درک کنیم. آیا نوسانات کلسترول یک عامل خطرناک واقعی است؟ یا پیشدرآمدی برای زوال عقل است؟ یا یک نشانگر بیولوژیکی برای خطر آن میباشد؟»
وی تصریح کرد: «یکی از توضیحات ممکن این است که نوسانات قابل توجه در سطح کلسترول کل و LDL امکان دارد پلاکهای آترواسکلروتیک را بیثبات کنند، که از کلسترول LDL تشکیل شدهاند. این بیثباتی میتواند خطر رشد، ترکیدن و در نتیجه انسداد جریان خون در مغز را افزایش دهد، که میتواند بر عملکرد مغزی تأثیر بگذارد.»
این مطالعه محدودیتهایی داشت، از جمله اینکه سطح کلسترول ممکن است به دلایل مختلفی تغییر کند و ارتباط بین تغییرات کلسترول و ریسک ابتلا به زوال عقل امکان دارد تحت تأثیر این عوامل ناشناخته قرار گیرد.
علاوه بر این، شرکتکنندگان مطالعه بیشتر بزرگسالان سفیدپوست بودند (۹۶ درصد)، بنابراین ممکن است نتایج این مطالعه برای گروههای جمعیتی دیگر قابل تعمیم نباشد.
به عنوان یک مطالعه مشاهدهای، این تحقیق قادر به اثبات رابطه علت و معلولی بین نوسانات کلسترول و ریسک زوال عقل نیست.
ژو اعلام کرد: «اگر تحقیقات آینده یک رابطه علت و معلولی را تأیید کند، کاهش نوسانات کلسترول ممکن است هدف درمانی امیدوارکنندهای برای زوال عقل باشد. مهم است که نتایج ما به اشتباه تفسیر نشود که کاهش کلسترول از طریق تغییرات سبک زندگی یا داروهای کاهشدهنده چربی برای سلامت مغز ضرر دارد.»
بر اساس دادههای بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰، ۶۳.۱ میلیون نفر یا ۲۵.۵ درصد از بزرگسالان ایالات متحده کلسترول مضر بالا (۱۳۰ میلیگرم در دسیلیتر یا بیشتر) داشتند.
در سطح جهانی، در سال ۲۰۲۱، ۳.۷۲ میلیون مرگ به علت داشتن کلسترول مضر بالا رخ داد. این آمار توسط انجمن قلب و عروق آمریکا در بهروزرسانی آمار بیماریهای قلبی و سکته مغزی در سال ۲۰۲۴ منتشر شده است.
فرناندو دی، یکی از محققان این مطالعه گفت: «در گذشته بیشتر مطالعات روی ارتباط بین عوامل خطرناک بیماریهای عروقی و کاهش عملکرد مغزی تمرکز داشتند. اما حالا شواهد نشان میدهند که نوسانات زیاد در برخی از عملکردهای بدن، مثل فشار خون یا سطح قند خون هم میتواند برای قلب و هم برای مغز مضر باشد.»
وی تأکید کرد: «این مطالعه یک بخش مهم از پازل حفظ سلامت مغز را حل میکند، چرا که نشان میدهد نوسانات زیاد در سطح کلسترول با کاهش تواناییهای ذهنی ارتباط دارد. از نظر عملی، عدم برخورداری از عادات سالم مانند پیروی از رژیم غذایی مناسب و ورزش میتواند اثرات منفی کلسترول مضر بر مغز را بدتر کند.»
بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده (CDC)، در سال ۲۰۱۴، حدود ۷ میلیون بزرگسال ۶۵ ساله یا بالاتر مبتلا به زوال عقل در آمریکا وجود داشت و پیشبینی میشود که این جمعیت تا سال ۲۰۶۰ به نزدیک ۱۴ میلیون نفر برسد.
این مطالعه شامل ۹,۸۴۶ شرکتکننده از مطالعه ASPREE بود. میانگین سنی شرکتکنندگان ۷۴ سال بود؛ ۵۵ درصد از آنها زن و ۹۶ درصد بزرگسالان سفیدپوست بودند.
۸۷ درصد از شرکتکنندگان در استرالیا و ۱۳ درصد در ایالات متحده زندگی میکردند، که بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ در آزمایش ASPREE ثبتنام کرده بودند. این مطالعه پسنگر (تحلیل آماری دادههایی که پس از پایان مطالعه و جمعآوری دادهها انجام میشود) با استفاده از دادههای ASPREE از اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز شد.
تمام شرکتکنندگان در ابتدای این مطالعه از زوال عقل رنج نمیبردند. ۳۲ درصد از شرکتکنندگان داروهای کاهشدهنده کلسترول مصرف میکردند، اما شرکتکنندگانی که در طول دوره مطالعه داروهای کاهشدهنده کلسترول را شروع، قطع یا تغییر داده بودند از تحلیل دادهها خارج شدند.
تمام شرکتکنندگان سه اندازهگیری سالانه از سطح کلسترول کل، کلسترول LDL، کلسترول HDL و تریگلیسیریدها داشتند.
در طول شش سال پس از اندازهگیری سطح کلسترول، شرکتکنندگان تحت نظر قرار گرفتند تا بررسی شود که آیا دچار زوال عقل میشوند یا خیر.
این نظارت بر اساس تحلیل نتایج آزمونهای شناختی، مشکلات شناختی گزارش شده توسط خود افراد و سوابق پزشکی که نشاندهنده تشخیص زوال عقل یا مصرف داروهای مخصوص زوال عقل بود، انجام شد.
برای این تحلیل، شرکتکنندگان بر اساس نوسانات سطح کلسترول به چهار گروه تقسیم شدند. گروههایی که بیشترین و کمترین نوسانات در سطح کلسترول را داشتند، با گروههایی که دچار زوال عقل یا کاهش عملکرد ذهنی شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اما Perseverance فقط برای گشتوگذار آنجا نیست و در حال مطالعه سنگهای محلی و ویژگیهای زمینشناسی اطراف با ابزار Mastcam-Z و SuperCam خود است. این ربات شش چرخ به زودی، آزمایش سایش در محل را نهایی میکند و سطح برخی از سنگهای این عکس را برای مطالعه ترکیب و ساختار آنها […]
«شورای عالی انقلاب فرهنگی» نهادی تأثیرگذار و راهبردی در جمهوری اسلامی ایران، با هدف ارتقای فرهنگ و علم، از سال ۱۳۶۳ تاکنون نقشی بیبدیل در هدایت تحولات بنیادین کشور ایفا کرده است. این شورا با تدوین اسناد بالادستی، تأسیس نهادهای کلیدی و سیاستگذاری در حوزههای علمی، فرهنگی و فناوری، بستری برای توسعه پایدار و تقویت […]
هوش مصنوعی یک فناوری پیشرفته و پرکاربرد است که در حوزه آلودگی هوا و آب میتواند هم مزایا و هم معایب گوناگونی را به همراه داشته باشد. به گزارش ایسنا، تاثیر هوش مصنوعی بر آلودگی آب و هوا ممکن است بیشتر از حد تصور باشد. این فناوری میتواند به ردیابی در لحظه تغییرات آبوهوایی و […]
چالشهای مطرحشده، گروه پژوهشگران را بر آن داشت که یافتههای خود را بار دیگر با دقت بررسی کنند. در دنیای علم، پیشرفت معمولاً مسیر مستقیمی را طی نمیکند. بازبینی و آزمایش فرضیهها، بخشی جداییناپذیر از فرآیند مطالعه و برای پالایش و پیشرفت دانش، ضروری است. بیشتر بخوانید برای بررسی دوباره، گروه پژوهشگران بریستول به نمونهی […]