نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
چین از شاتل فضایی جدید خود که قابل استفاده مجدد است و میتواند بارها را بین زمین و ایستگاه فضایی تیانگونگ جابهجا کند، رونمایی کرد. به گزارش تکناک، ایستگاه تیانگونگ یک ایستگاه فضایی کوچک است که چین آن را در مدار زمین اداره میکند. ماژول اصلی این ایستگاه در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد […]
چین از شاتل فضایی جدید خود که قابل استفاده مجدد است و میتواند بارها را بین زمین و ایستگاه فضایی تیانگونگ جابهجا کند، رونمایی کرد.
به گزارش تکناک، ایستگاه تیانگونگ یک ایستگاه فضایی کوچک است که چین آن را در مدار زمین اداره میکند. ماژول اصلی این ایستگاه در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد و هماکنون یک پایگاه دائمی برای تیمی از فضانوردان است.
این ایستگاه سه ماژول دارد و قرار است در آینده به شش ماژول گسترش یابد. برای اینکه ایستگاه به درستی کار کند و فضانوردان بتوانند در آن زندگی کنند، به تأمین مداوم منابع نیاز دارد.
چین برای این کار و برای بازگرداندن آزمایشها و تجهیزات به زمین، شاتل فضایی جدیدی به نام Haolong طراحی کرده که قابل استفاده مجدد است. نمونه اولیه این شاتل در ویدیویی از تلویزیون مرکزی چین نشان داده شد.
در حال حاضر، چین از دو نوع فضاپیما برای پشتیبانی ایستگاه فضایی تیانگونگ استفاده میکند. یکی فضاپیمای باری تیانژو که قابل استفاده مجدد نیست و بعد از استفاده در جو زمین سوخته و به اقیانوس آرام میافتد و دیگری فضاپیمای شنجو که برای حمل فضانوردان و مقداری تجهیزات به ایستگاه فضایی به کار میرود.
اما فضاپیمای باری جدید Haolong، طراحی شده است تا از این روشها به صرفهتر باشد. این فضاپیما ۱۰ متر طول دارد و وزن آن کمتر از نصف فضاپیمای قبلی است، که همین موضوع باعث کاهش هزینهها و سازگاری بیشتر با محیط زیست میشود.
برنامه این است که فضاپیمای باری Haolong به ایستگاه فضایی تیانگونگ متصل شود و فضانوردان آن را تخلیه و بارگیری کنند، سپس بدون فضانورد به زمین بازگردد.
فانگ یوانپنگ، طراح اصلی شاتل فضایی Haolong، در ویدیوی رونمایی توضیح داد که این فضاپیما طراحی خاصی دارد.
شاتل Haolong بالهای بزرگی دارد و از نظر آیرودینامیکی بسیار بهینه است. بدنه آن گرد میباشد و بالهای دلتا که به سمت عقب متمایل شدهاند، ترکیبی از ویژگیهای فضاپیما و هواپیما را دارد.
این فضاپیما میتواند با راکت به مدار پرتاب شود و سپس مانند یک هواپیما روی باند فرودگاه فرود بیاید.
علاوه بر ماژولهای جدید برای ایستگاه فضایی، چین قصد دارد یک تلسکوپ فضایی جدید بسازد که به ایستگاه تیانگونگ متصل شود تا کارهای بیشتری انجام دهد.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بنابر گزارش Android Authority، پردازندههای تنسور گوگل که بهصورت اختصاصی برای گوشیهای پیکسل طراحی شدهاند، نقش مهمی در افزایش طول عمر نرمافزاری گوشیهای گوگل ایفا میکند. برخلاف بسیاری از رقبا که از پردازندههای آماده شرکتهایی مانند کوالکام و مدیاتک استفاده میکنند، گوگل با توسعهی تراشهی تنسور، کنترل کاملی بر سختافزار و نرمافزار دستگاههای خود دارد. […]
شرکت امنیتی iVerify، با اسکن بیش از ۲ هزار دستگاه موبایل، هفت مورد آلودگی توسط بدافزار پگاسوس را شناسایی کرد که تأییدی بر شیوع گسترده استفاده از بدافزارهای جاسوسی تجاری در سطح جهانی است. به گزارش تکناک، در سالهای اخیر استفاده از بدافزارهای جاسوسی تجاری توسط بازیگران مختلف علیه طیف وسیعتری از قربانیان افزایش یافته، […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اما Perseverance فقط برای گشتوگذار آنجا نیست و در حال مطالعه سنگهای محلی و ویژگیهای زمینشناسی اطراف با ابزار Mastcam-Z و SuperCam خود است. این ربات شش چرخ به زودی، آزمایش سایش در محل را نهایی میکند و سطح برخی از سنگهای این عکس را برای مطالعه ترکیب و ساختار آنها […]
«شورای عالی انقلاب فرهنگی» نهادی تأثیرگذار و راهبردی در جمهوری اسلامی ایران، با هدف ارتقای فرهنگ و علم، از سال ۱۳۶۳ تاکنون نقشی بیبدیل در هدایت تحولات بنیادین کشور ایفا کرده است. این شورا با تدوین اسناد بالادستی، تأسیس نهادهای کلیدی و سیاستگذاری در حوزههای علمی، فرهنگی و فناوری، بستری برای توسعه پایدار و تقویت […]