نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرآنلاین، ساکنان شهر اولکمینسک ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر کردند که شیءای شبیه به یک دنبالهدار را نشان میدهد که آسمان شب را روشن کرده است. مقامات جمهوری یاقوتستان در پی نزدیک شدن این شهابسنگ در حالت آمادهباش قرار گرفتند. پس از سقوط شهابسنگ آنها تأیید کردند که هیچ خسارتی گزارش نشده است. […]
به گزارش خبرآنلاین، ساکنان شهر اولکمینسک ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر کردند که شیءای شبیه به یک دنبالهدار را نشان میدهد که آسمان شب را روشن کرده است.
مقامات جمهوری یاقوتستان در پی نزدیک شدن این شهابسنگ در حالت آمادهباش قرار گرفتند. پس از سقوط شهابسنگ آنها تأیید کردند که هیچ خسارتی گزارش نشده است.
بنابر بیانیه سازمان شرایط اضطراری یاقوتستان، «ساکنان مناطق اولکمینسک و لنسک هنگام شب توانستند دنبالهای را شبیه به یک ستاره دنبالهدار مشاهده کنند.»
به نقل از یورونیوز، آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که قطر این شهابسنگ حدود ۷۰ سانتیمتر تخمین زده شده و حدود ۱۲ ساعت پیش از ورودش به جو زمین کشف شده بود.
این آژانس اضافه کرد: «به لطف مشاهدات ستارهشناسان سراسر جهان، سیستم هشدار ما توانست این برخورد را با دقت ۱۰ ثانیه پیشبینی کند.»
این دوازدهمین باری است که دانشمندان یک سنگ فضایی را پیش از برخورد آن با دقت گزارش میدهند. همچنین این چهارمین مرتبهای است که یک سنگ فضایی در سال جاری میلادی به زمین برخورد میکند.
شهابسنگها تکههای سنگ فضایی هستند که اندازههای مختلفی دارند و بقایای تشکیل منظومه شمسی در حدود ۴.۶ میلیارد سال پیش محسوب میشوند.
این سنگهای فضایی معمولاً در کمربند اصلی سیارکها بین مریخ و مشتری به دور خورشید میچرخند و هر از چند گاه یکی از آنها به سمت زمین رها میشود.
برخورد شهابسنگهای بزرگ با زمین نادر است، با این حال برخورد شهابسنگهای کوچک و متوسط بسیار رایجتر هستند.
آژانس فضایی اروپا هشدار داده است که صرفنظر از اندازه، این سنگهای فضایی میتوانند خسارات جدی ایجاد کنند.
شهابسنگها، سیارکها و دیگر اجرام آسمانی که مدارشان آنها را به زمین نزدیک میکند، به عنوان «اجرام نزدیک به زمین» (NEO) شناخته میشوند.
دفتر دفاع سیارهای آژانس فضایی اروپا، که بخشی از برنامه ایمنی فضایی این آژانس است، این اجرام را رصد کرده و در صورت لزوم نسبت به خطرات احتمالی آنها هشدار میدهد.
دانشمندان میگویند جرم آسمانی بزرگی که بیش از همه احتمال اصابت آن به زمین میرود سیارک «بنو» نام دارد که در صورت تصادم در ۱۵۹ سال دیگر، انفجاری برابر با ۲۴ بمب هستهای ایجاد خواهد کرد.
با این حال بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ احتمال این اتفاق فقط یک در ۲۷۰۰ است.
۵۸۵۸
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شرکت OpenAI، استارتآپ xAi متعلق به ایلان ماسک را به گمراه کردن مخاطبان در ارائه بنچمارکهای مربوط به هوش مصنوعی Grok 3 متهم کرد. به گزارش تکناک، ایگور بابوشکین، یکی از همبنیانگذاران xAI، این اتهام را رد و از صحت عملکرد شرکت خود دفاع کرده است. بحثها پیرامون بنچمارکهای هوش مصنوعی و نحوه ارائه آنها […]
۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۶ اختتامیه سی و هشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، ۵ اسفند ۱۴۰۳ با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور و حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از پژوهشگران و دانشگاهیان در محل سالن اجلاس سران برگزار شد. Source link
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان با راهاندازی برنامه TOP، درصدد توانمندسازی نخبگان دکتری و ارتقای همکاری دانشگاه و صنعت است. این برنامه دو ساله، دانشآموختگان را به چالشهای واقعی صنعت متصل میکند و تجربیات عملی ارزشمندی را برای آنها به ارمغان میآورد. به گزارش ایسنا، برنامه پسادکتری فناورانه (TOP) که از سوی معاونت علمی ریاستجمهوری […]
دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف با برگزاری مراسمی نمادین یاد شهدای حزبالله لبنان را گرامی داشتند. به گزارش ایسنا، امروز در دانشگاه شریف و پس از اقامه نماز ظهر مراسم تشیع نمادین رهبران حزب الله لبنان با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاهی از مسجد به سمت دانشکده کامپیوتر برگزار شد. در حاشیه این مراسم […]