آمریکا به‌دنبال اعمال تحریم های جدید علیه ۲۰۰ شرکت چینی تولیدکننده چیپ

آمریکا می‌خواهد تحریم های جدیدی علیه ۲۰۰ شرکت چینی تولیدکننده چیپ وضع کند. این تحریم‌ها به‌معنای ممنوعیت صادرات فناوری‌ها و تجهیزات خاص به این شرکت‌ها است. به گزارش تک‌ناک، دولت ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای اعمال تحریم های گسترده علیه ۲۰۰ شرکت چینی تولیدکننده چیپ است. اتاق بازرگانی ایالات متحده، بزرگ‌ترین گروه لابیگری آمریکا، […]


آمریکا می‌خواهد تحریم های جدیدی علیه ۲۰۰ شرکت چینی تولیدکننده چیپ وضع کند. این تحریم‌ها به‌معنای ممنوعیت صادرات فناوری‌ها و تجهیزات خاص به این شرکت‌ها است.

به گزارش تک‌ناک، دولت ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای اعمال تحریم های گسترده علیه ۲۰۰ شرکت چینی تولیدکننده چیپ است. اتاق بازرگانی ایالات متحده، بزرگ‌ترین گروه لابیگری آمریکا، این خبر را با ارسال ایمیلی به اعضای آن ارسال کرده است. این موضوع حاکی از تلاش‌های بیشتر برای محدود‌کردن دسترسی چین به فناوری‌های پیشرفته ازجمله حافظه‌های پرسرعت (HBM) است.

تشدید محدودیت‌ها علیه صنعت نیمه‌هادی چین

تامزهاردور می‌نویسد که این اقدام جدید بخشی از تلاش‌های گسترده دولت بایدن برای جلوگیری از پیشرفت چین در صنعت نیمه‌هادی و فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی است. در چند سال اخیر، ایالات متحده با اعمال سیاست‌های سخت‌گیرانه صادراتی، تلاش کرده است تا دسترسی چین به تجهیزات تولید چیپ و پردازنده‌های گرافیکی پیشرفته را محدود کند. این محدودیت‌ها علاوه‌بر آسیب به برنامه‌های توسعه فناوری چین، شرکت‌های بزرگی مانند انویدیا را نیز متأثر کرده‌اند.

اعمال تحریم‌های گسترده علیه ۲۰۰ شرکت چینی فعال در حوزه تولید چیپ

تحریم‌های جدید تا پیش‌از تعطیلات شکرگزاری

طبق اطلاعات منتشرشده، وزارت بازرگانی ایالات متحده قصد دارد تحریم ها علیه ۲۰۰ شرکت چینی تولیدکننده چیپ را تا پیش‌از ۲۸ نوامبر، یعنی پیش‌از تعطیلات شکرگزاری، اجرایی کند. این تحریم‌ها شرکت‌های آمریکایی را از صادرات برخی فناوری‌ها و محصولات به شرکت‌های چینی هدف‌گذاری‌شده منع می‌کند. اتاق بازرگانی و وزارت بازرگانی ایالات متحده هنوز به درخواست‌ها برای اظهار‌نظر در‌این‌باره پاسخی نداده‌اند.

موج جدید تحریم‌ها در ماه دسامبر

علاوه‌بر این، در ماه دسامبر تحریم‌های دیگری با محوریت ممنوعیت صادرات حافظه‌های پرسرعت (HBM) به چین اعمال خواهد شد. این حافظه‌ها که نقشی مهم در توسعه فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی ایفا می‌کنند، برای شرکت‌های چینی از اهمیت بسیاری برخوردارند. گفته می‌شود این محدودیت‌ها باعث شده‌اند تا شرکت‌هایی مانند هواوی برای سال‌ها در فناوری‌های قدیمی‌تر مانند ۷ نانومتر باقی بمانند؛ چرا‌که شرکت SMIC هنوز نتوانسته است دستگاه‌های پیشرفته Extreme Ultraviolet (EUV) را از شرکت ASML تهیه کند.

مشکلات پیش روی چین در صنعت چیپ

در سطح جهانی، تنها تعداد محدودی از شرکت‌ها مانند اینتل و سامسونگ هم‌زمان توانایی طراحی و تولید چیپ را دارند. حتی این شرکت‌ها نیز برای تولید برخی محصولات خود به کارخانه‌های دیگر، مانند TSMC وابسته‌اند. برای چین این موضوع به‌معنای نیاز به طراحی و تولید چیپ‌های خود به‌صورت کاملاً داخلی است. این فرایند نه‌تنها به فناوری‌های پیشرفته نیاز دارد؛ بلکه عبور از مرز فناوری‌های زیر ۷ نانومتر و دستیابی به تولید چیپ‌های ۵ نانومتری یا کمتر، مشکلی بزرگ محسوب می‌شود.

هدف نهایی ایالات متحده

تحریم‌های جدید نشان‌دهنده عزم ایالات متحده برای کاهش سرعت پیشرفت چین در حوزه‌های استراتژیکی مانند هوش مصنوعی و نیمه‌هادی است. این اقدامات در عین حال که چین را به تلاش برای خودکفایی در این حوزه سوق داده، تأثیرات گسترده‌ای بر زنجیره تأمین جهانی نیمه‌هادی‌ها خواهد گذاشت و احتمالاً رقابت میان این دو ابرقدرت را در سال‌های آینده تشدید خواهد کرد.



منبع: تکنک