نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
سرویس علم و فناوری ایسنا در اولین دوشنبه آذر ماه میزبان اخبار گوناگونی بوده است که نگاهی به خلاصهای از آنها خواهیم انداخت. به گزارش ایسنا، در روز دوشنبه، ۵ آذرماه ۱۴۰۳ شاهد اخبار گوناگونی از فضا، علم، فناوری و دانشبنیانها بودهایم که قصد داریم در ادامه نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم. برای مطالعه […]
سرویس علم و فناوری ایسنا در اولین دوشنبه آذر ماه میزبان اخبار گوناگونی بوده است که نگاهی به خلاصهای از آنها خواهیم انداخت.
به گزارش ایسنا، در روز دوشنبه، ۵ آذرماه ۱۴۰۳ شاهد اخبار گوناگونی از فضا، علم، فناوری و دانشبنیانها بودهایم که قصد داریم در ادامه نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی رنگ آن کلیک کنید.
پای صحبت برندگان یک جایزه علمی عجیب و خندهدار!
جایزه ایگ نوبل تمرکز خود را بر روی دستاوردهای علمی غیرمنتظره معطوف کرده است. در اینجا نگاهی به احساس درونی برندگان این «افتخارِ» گاهی ناخواسته، خواهیم داشت.
بازگشایی پرونده انتقال پایتخت/۱؛ هشداروقوع ۳۴ مخاطره جهانی در ایران و طرح انتقال پایتخت
در حالی مطالعات طرح انتقال پایتخت از سوی دولت کلید خورد که به گفته محققان حوزه مخاطرات، از ۴۳ مخاطره موجود در دنیا، ۳۴ مورد آن در ایران رخ میدهد و ۹۷ درصد از شهرهای کشور در معرض خطر زمینلرزه قرار دارند و خطر فرونشست، ۳۰۰ دشت کشور را تهدید میکند.
پایان ملاقات زمین با ماه دوم خود
سیارک کوچک ۲۰۲۴ PT۵ که «ماه دوم زمین» نامیده میشود، چند روزی مهمان زمین است و ستارهشناسان در پی کشف نحوه شکلگیری و سنجش ترکیب آن هستند.
بهرهگیری گلخانهها و تصفیهخانههای ۶ کشور از دستگاه نانوحبابساز ایرانی
یکی از شرکتهای دانشبنیان دستگاه نانو حباب ساز را برای کاربرد در سه صنعت آبزی پروری، گلخانهها و تصفیه پساب به مرحله تجاری سازی رساند و اکنون ۶ کشور از مزایای این دستگاه بهره مند شدهاند.
افزایش فروش دانشبنیانها در سایه ۸ بسته حمایتی صندوق نوآوری/تعامل بانکها برای توسعه نوآوری در کشور
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: آمارهای ما نشان میدهد که با مکانیزمهای طراحی شده، فروش شرکتهای دانشبنیان رشد داشته است و امید این را میدهد که در آینده گزارشهای خوبی از وضعیت شرکتهای دانشبنیان داشته باشیم.
عملکرد جادویی آشکارساز نوترونی پس از ۱۰ سال تلاش
طی ۱۰ سال اخیر، دانشمندان روی یک آشکارساز نوترونی کار کردهاند که در نهایت مورد آزمایش قرار گرفته و جادویی عمل کرده است.
«راکت لب» دویستوسومین ماهواره را به مدار زمین پرتاب کرد
شرکت «راکت لب» پنج ماهواره اینترنت اشیا را روز ۲۴ نوامبر به مدار زمین پرتاب کرد و به ساخت یک شبکه ماهوارهای برای شرکت فرانسوی «کینیس» ادامه داد.
اولین تصویر از شکل یک فوتون واحد ایجاد شد
اولین تصویر از شکل یک فوتون واحد در یک مطالعه نوری آشکار شد.
شگفتزدگی دانشمندان از نور درخشان یک جفت سیاهچاله
دو سیاهچاله از یک کهکشان دور به طور مداوم درخششهای عجیبی از نور منتشر میکنند که دانشمندان را متعجب کرده است.
ابداع پلاستیکی که در آب دریا ناپدید میشود
در جهانی که در زبالههای پلاستیکی غرق شده است، دانشمندان به چیزی دست یافتهاند که زمانی غیرممکن به نظر میرسید. آنها پلاستیکی ساختهاند که به اندازه مواد معمولی قوی است اما به طور کامل در آب دریا حل میشود.
یک جایگزین غیرقابل اشتعال برای باتریهای لیتیوم-یون ابداع شد
یک استارتآپ آمریکایی، جایگزین جدیدی را برای باتریهای لیتیوم-یون ابداع کرده که غیرقابل اشتعال و ایمن است.
مصرف انرژی تغییر رنگ هشتپاها به اندازه ۲۵ دقیقه دویدن انسان
زیستشناسان با مطالعه روی هشتپاها(اختاپوسها) دریافتند که تغییر رنگ این موجودات به اندازه دویدن انسان به مدت ۲۵ دقیقه انرژی مصرف میکند.
مدارس کشور برای برگزاری مانور زلزله آماده میشوند
در بیستوششمین دوره از برنامه مانور زلزله پژوهشگاه زلزلهشناسی و مهندسی زلزله قرار است کلیه مدارس محلههای مجاور آن به صورت همزمان مانور زلزله و ایمنی را با هدف ایجاد جامعه تاب آور برگزار کنند.
آغاز ثبت نام جایزه البرز ۱۴۰۴ از بیستم آذرماه
دانشجویان، طلاب، فناوران و دانشمندان جوان سراسر کشور میتوانند از ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ به مدت یک ماه با مراجعه به پایگاه اینترنتی جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir ضمن مطالعه شیوهنامه، اقدام به ثبتنام و بارگذاری مدارک خود کنند.
اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاههای اجرایی بزودی اعلام میشود
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اعلام اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاههای اجرایی از طریق سامانه دانای بنیاد ملی نخبگان طی روزهای آتی خبر داد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
نوع جدیدی از رباتها که میتواند به راحتی اجسام مختلف از پنیر توفو نرم گرفته تا مهرهها و پیچها را بردارد، حمل و دستکاری کند، ساخته شده است. این ربات با الهام از کرم مخملی مادهای چسبنده ترشح میکند. به گزارش ایسنا، این ربات چسبنده مغناطیسی و بدون اتصال همچنین توانست یک تومور را از […]
پیش از این، باریکترین پاستای شناختهشده در جهان «سو فیلیندو» نام داشت که هم به معنای رشتههای خدا و هم کلمهی مو در زبان عربی است. اما ضخامت سو فیلیندو حدود ۴۰۰ میکرومتر بود؛ یعنی تقریباً هزار برابر ضخیمتر از نانوپاستا. جالب توجه است که سو فیلیندو با دستگاه ساخته نمیشود، بلکه بهصورت دستی توسط […]
فروش مرورگر کروم گوگل میتواند بازار مرورگرها را بهطور کامل دگرگون کند؛ ولی در مقابل ضربه شدیدی بر پیکر این شرکت وارد کند. به گزارش تکناک، وزارت دادگستری ایالات متحده تلاش میکند تا شرکت گوگل را به فروش مرورگر پرطرفدار کروم وادار کند. این تصمیم که هفته گذشته بهصورت رسمی اعلام شد، میتواند تحولی عمیق […]
مدیاتک تراشهی دیمنسیتی ۸۳۵۰ را معرفی کرد؛ تراشهی جدید مدیاتک که گوشیهای میانرده را هدف قرار میدهد، تفاوت چندانی با دیمنسیتی ۸۳۰۰ ندارد. طبق گزارشها، احتمال دارد گوشیهای آتی اوپو Reno13 و Reno13 Pro و اوپو Pad 3 به تراشهی دیمنسیتی ۸۳۵۰ مجهز شوند. تراشهی دیمنسیتی ۸۳۵۰ براساس فرایند تولید ۴ نانومتری ساخته شده است. […]