نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به نظر میرسد که استرس نه تنها بر خلق و خوی افراد تاثیر میگذارد، بلکه میتواند اساسا نحوه پردازش و ذخیره خاطرات در مغز را تغییر دهد. برای افرادی که با اختلال اضطراب پس از سانحه(PTSD) سر و کار دارند، این تغییرات در حافظه، میتواند واقعا تضعیف کننده باشد. به گزارش ایسنا، محققان «بیمارستان کودکان […]
به نظر میرسد که استرس نه تنها بر خلق و خوی افراد تاثیر میگذارد، بلکه میتواند اساسا نحوه پردازش و ذخیره خاطرات در مغز را تغییر دهد. برای افرادی که با اختلال اضطراب پس از سانحه(PTSD) سر و کار دارند، این تغییرات در حافظه، میتواند واقعا تضعیف کننده باشد.
به گزارش ایسنا، محققان «بیمارستان کودکان ناخوش» در تورنتو(The Hospital for Sick Children) به پیشرفتی در درک عملکرد درونی این پدیده دست یافتهاند. آنها با مطالعه روی مغز موشها دریافتند که استرس باعث آزاد شدن اندوکانابینوئیدها(endocannabinoids) میشود که مواد شیمیایی هستند که معمولا به ما کمک میکنند تا خاطرات خاص و بامحتوا ایجاد کنیم. با این حال، در مقادیر زیاد، این اندوکانابینوئیدها نورونهای «دروازهبان»(gatekeeper) مغز را مختل میکنند که منجر به شکلگیری رد عصبی(engrams) خاطرات بسیار بزرگ و تعمیمیافته میشود.
به نقل از اساف، به بیان ساده، یک تجربه استرسزا فقط به عنوان یک خاطره مجزا در مغز ذخیره نمیشود. در عوض، مجموعهای از خاطرات مرتبط را برمیانگیزد و باعث میشود مردم نسبت به انواع محرکهای بیضرر مانند آتش بازی یا آتشسوزی ماشین واکنشهای شدیدی نشان دهند.
دکتر شینا جوسلین(Sheena Josselyn)، دانشمند ارشد در بیمارستان کودکان ناخوش میگوید: گیرندههای اندوکانابینوئید مانند یک طناب مخملی در یک باشگاه انحصاری عمل میکنند. وقتی استرس باعث آزاد شدن بسیاری از اندوکانابینوئیدها میشود، طناب مخملی سقوط میکند و باعث میشود خاطرات ترسناکتری شکل بگیرد.
این مطالعه یک راه حل بالقوه نیز پیدا کرده است. با مسدود کردن گیرندههای اندوکانابینوئید روی نورونهای دروازهبان، آنها توانستند گسترش رد عصبی خاطرات ناشی از استرس را در موشها محدود کنند. این ممکن است به یک راه جدید امیدوار کننده برای درمان خاطرات مزاحم منجر شود که افراد مبتلا به اختلال اضطراب پس از سانحه را آزار میدهد.
جوسلین میگوید: ما میدانیم که افراد مبتلا به اختلال اضطراب پس از سانحه واکنشهای شدیدی به موقعیتها یا محیطهای امن نشان میدهند و راهی برای محدود کردن این واکنشها به موقعیتهای خاص پیدا کردهایم که به طور بالقوه اثرات مضر اختلال اضطراب پس از سانحه را کاهش میدهد.
البته، این تحقیق بر روی حیوانات انجام شده است، نه انسان، بنابراین مدتی طول میکشد تا هرگونه کاربرد بالینی ظاهر شود. با این حال، یافتهها روشنگر راههای پیچیده و اغلب غیرمعمولی است که به وسیله آنها، استرس خاطرات ما را شکل میدهد.
محققان همچنین به برخی پیوندهای شگفت انگیز بین استرس، حافظه و مغز در حال رشد اشاره کردند. تحقیقات قبلی نشان داده است که مغزهای جوان در مقایسه با مغز بزرگسالان تمایل بیشتری به تشکیل رد عصبی حافظه بزرگتر و عمومیتر دارند.
دکتر پل فرانکلند(Paul Frankland)، یکی دیگر از دانشمندان ارشد این تیم، میگوید: بسیاری از عملکردها و فرآیندهای زیستی که پیچیدگی حافظه انسان را تشکیل میدهند، هنوز در حال کشف هستند.
همانطور که محققان به کشف این ارتباطات ادامه میدهند، امید میرود که درمانهای بهتری را ارائه دهد که تنها مختص به اختلال اضطراب پس از سانحه نیستند، بلکه طیف وسیعی از شرایط روانی و عصبی را در برمیگیرند.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بلکفرایدی یا جمعهی سیاه از سالها قبل بهعنوان سنتی برای خرید کردن در فرهنگ آمریکاییها شناخته میشود؛ روزی که مردم به فروشگاهها هجوم میآورند تا از تخفیفهای ویژه و پیشنهادها استثنایی بهرهمند شوند. این روز پس از جشن شکرگزاری در آخرین جمعهی ماه نوامبر برگزار و آغازگر فصل خرید تعطیلات سال نو محسوب میشود. از […]
سرویس Gmail یکی از محبوبترین سرویسهای ایمیل در جهان است که کاربران بسیاری برای برقراری ارتباطات خود از آن استفاده میکنند. به گزارش تکناک، چه از Gmail روی گوشی، لپتاپ، کامپیوتر شخصی یا Chromebook ارزانقیمت استفاده کنید، این سرویس ایمیل امکانات بیشتری نسبت به آنچه به چشم میآید ارائه میدهد. در این مقاله، با هفت […]
نورهای روشن روی تخته موجسواری، کوسههای سفید بزرگ را دور نگه میدارند. اگر شما یک موجسوار هستید که نمیخواهید توسط کوسههای سفید بزرگ مورد حمله قرار بگیرید، تخته موجسواری شما باید تا حد امکان تاریک و مخفیکارانه باشد، درست است؟ شاید نه، همانطور که یک مطالعه جدید استرالیایی نشان میدهد، تختهای که روشن شده باشد […]
استارتآپ OASYS NOW که متعلق به نیما سلامی است برنده جایزه یک میلیون یورویی اسلاش ۱۰۰(Slush 100) شد. به گزارش ایسنا، این استارتآپ که نیما سلامی بهعنوان همبنیانگذار و مدیرعامل آن فعالیت میکند، فرآیند تطبیق کارآزمایی را ساده میکند، مشارکت بیمار را افزایش میدهد و تحقیقات پزشکی را تسریع میبخشد و در عین حال حفظ […]