نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بررسی شاخصهای جهانی حوزه مالکیت فکری نشان میدهد ایران در حوزه سرمایه انسانی رتبه ۶۴ و در حوزه خروجیهای علم و فناوری رتبه ۴۹ را از آن خود کرده است. امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران و عضو رسمی ویکی آمار سازمان ملل متحد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به گزارش شاخص جهانی […]
بررسی شاخصهای جهانی حوزه مالکیت فکری نشان میدهد ایران در حوزه سرمایه انسانی رتبه ۶۴ و در حوزه خروجیهای علم و فناوری رتبه ۴۹ را از آن خود کرده است.
امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران و عضو رسمی ویکی آمار سازمان ملل متحد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به گزارش شاخص جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۴ اظهار کرد: در این گزارش وضعیت ایران در ۷ بخش «مؤسسات»، «سرمایه انسانی و تحقیق»، «زیر ساخت»، «پیچیدگی بازار»، «پیچیدگی کسب و کار»، «خروجیهای دانش و فناوری» و «خروجیهای خلاقانه» مورد بررسی قرار گرفت. به صورت کلی رتبههای ایران در این ۷ بخش به این شرح است:
۱-مؤسسات:
وی افزود: رتبه کلی ایران در بخش مؤسسات ۱۳۳ و در حوزه «ثبات عملیاتی» برای مشاغل رتبه ۱۳۰ را به دست آورده است. همچنین ایران در حوزه «اثربخشی دولت» رتبه ۱۲۰ و در حوزه «حاکمیت قانونی» رتبه ۱۱۸ و در حوزه «محیط کسب و کار» رتبه ۱۲۸ و در حوزه «سیاستها و فرهنگ کارآفرینی» رتبه ۸۵ جهانی را از آن خود کرده است.
۲-سرمایه انسانی و تحقیق
محمدی، رتبه کلی ایران در شاخص سرمایه انسانی و تحقیق را ۶۴ ذکرکرد و ادامه داد: ایران در زیر شاخص «آموزش و پرورش» رتبه ۹۳، در شاخص «هزینه آموزش بر اساس GDP» رتبه ۱۰۹ و در حوزه «بودجه دولتی دانش آموزان دوره متوسط» رتبه ۶۷ را به دست آورد.
به گفته وی، رتبه «امید به زندگی در مدرسه» ایران ۶۶ و رتبه «نسبت دانش آموز به معلم» ۹۶ ذکر شده است.
وی اضافه کرد: ایران در حوزه «آموزش عالی» رتبه ۳۵، در حوزه «فارغالتحصیلان علوم و مهندسی» رتبه ۸، در «تحقیق و توسعه» رتبه ۴۸ و در حوزه تعداد «پژوهشگران »رتبه ۴۷ را از آن خود کرده است.
۳-زیر ساخت
سرپرست تیم اختراعات ایران، رتبه کلی ایران در شاخص زیر ساختها را ۹۵ ذکر کرد و ادامه داد: ایران در زیر ساختهای عمومی رتبع ۵۰ و در شاخص «تشکیل سرمایه ناخالص GDP» رتبه ۵ را کسب کرد.
۴-در بخش پیچیدگی بازار
محمدی، رتبه کلی ایران در شاخص پیچیدگی بازار را ۱۷ عنوان کرد و یادآور شد: ایران در حوزه «امور مالی برای استارتآپها» در رتبه ۷۰، در حوزه «تنوع صنایع داخلی» در جایگاه ۵۸، در حوزه «مقیاس بازار داخلی» در جایگاه ۱۹ و «ارزش بازار GDP» در جایگاه اول قرار گرفت.
۵-پیچیدگی کسب و کار
وی با اشاره به رتبه ایران در شاخص پیچیدگی بازار، رتبه کلی ایران در این شاخص را ۱۱۰ جهانی دانست و گفت: ایران در حوزه «زنان شاغل با مدرک تحصیلی پیشرفته» دارای رتبه ۸۶، در حوزه «انتشارات مشترک پژوهشی و صنعتی» دارای رتبه ۸۲، در حوزه «همکاری تحقیق و توسعه دانشگاه و صنعت» رتبه ۱۲۱ و در حوزه «استعداد پژوهشی و درصد در مشاغل» دارای رتبه ۵۵ جهانی است.
۶-خروجیهای دانش و فناوری
وی اضافه کرد: رتبه کلی ایران در شاخص خروجیهای دانش و فناوی چهل و نهم جهانی است. در حوزه «رشد و بهرهوری نیروی کار» رتبه ۶۸، در حوزه «پیچیدگی تولید و صادرات» رتبه ۷۲، «هزینههای نرمافزاری» رتبه ۳ و در حوزه «صادرات خدمانتICT بر اساس کل تجارت» رتبه ۱۲۵ را از آن خود کرده است.
۷-خروجیهای خلاقانه
محمدی خاطر نشان کرد: رتبه کلی ایران در شاخص خروجیهای خلاقانه ۵۲ بوده است و در زیر شاخص «داراییهای نامشهود» رتبه۲۳، در حوزه «علائم تجاری بر اساس مبدأ» رتبه اول، در حوزه «بازار سرگرمی و رسانه» رتبه ۵۹، در حوزه «ایجاد اپلیکیشن موبایل» رتبه ۹۳، در زیر شاخص «صادرات کالاهای خلاق» رتبه ۷۴ و در حوزه «کالاها و خدمات خلاقانه» رتبه ۱۰۲ را کسب کرده است.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
موشک «نیو گلن» شرکت «بلو اوریحین» که پرتاب آن قرار است در اواخر سال جاری میلادی صورت بگیرد، در یک عکس جدید روی سکوی پرتاب دیده میشود. به گزارش ایسنا، موشک مداری جدید شرکت «بلو اوریجین»(Blue Origin) روی سکوی پرتاب قرار گرفته است تا برای نخستین پرواز خود آماده شود. به نقل از اسپیس، موشک […]
زلزلهای به بزرگای ۴.۲ امروز جمهوری آذربایجان و مرز ایران در استان اردبیل را لرزاند. به گزارش ایسنا، شبکههای لرزهنگاری مرکز لرزهنگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ساعت ۱۱:۴۰:۰۴ روز شنبه، سوم آذر ماه جاری این زمینلرزه را ثبت کردند. مختصات این زمینلرزه که در عمق ۷ کیلومتری زمین رخ داده، ۴۰.۱۵ درجه عرض […]
اندازه سیارک WJ1 با استفاده از تلسکوپ ۴.۳ متری لوول دیسکاوری(LDT) در آریزونا پس از رویداد آتشین نیاگارا ارزیابی شد. به گزارش ایسنا، در یک مطالعه بینالمللی که توسط دانشگاه وسترن و رصدخانه لوول انجام شد، دانشمندان رویکردی پیشگامانه برای مطالعه سیارکهای نزدیک به زمین پیش گرفتند. این تحقیق بر روی سیارک ۲۰۲۲ WJ1 متمرکز […]
یک شرکت مالزیایی با راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی پرکاربرد، در تلاش است تا ارزش افزوده بیشتری از این پسماند فراوان در مالزی ایجاد کند. به گزارش ایسنا، شرکت گرافجت تکنولوژیز (Graphjet Technology) کارخانه گرافیت سبز را در مالزی افتتاح کرد. این شرکت مالزیایی توسعهدهنده فناوریهایی برای تولید گرافیت و گرافن از زبالههای […]