نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
افرادی که شبها تا دیر وقت بیدار میمانند، بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند. اما چرا؟ پژوهش جدیدی که بر روی دانشجویان انجام شده است، نشان میدهد که تفاوتهای موجود در میزان آگاهی لحظهای (مایندفولنس)، کیفیت خواب و مصرف الکل میتواند توضیحی برای این موضوع باشد. به گزارش ایسنا، افرادی که به طور طبیعی […]
افرادی که شبها تا دیر وقت بیدار میمانند، بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند. اما چرا؟ پژوهش جدیدی که بر روی دانشجویان انجام شده است، نشان میدهد که تفاوتهای موجود در میزان آگاهی لحظهای (مایندفولنس)، کیفیت خواب و مصرف الکل میتواند توضیحی برای این موضوع باشد.
به گزارش ایسنا، افرادی که به طور طبیعی شبها دیرتر میخوابند و صبحها دیرتر بیدار میشوند، در اصطلاح «کرونوتیپ عصرگاهی» نامیده میشوند. تحقیقات پیشین نشان دادهاند که این افراد نسبت به کسانی که سحرخیز هستند (کرونوتیپ صبحگاهی)، علائم افسردگی بیشتری دارند.
برای بررسی بیشتر این موضوع، محققان دانشگاه ساری انگلستان در یک پژوهش جدید، دادههای ۵۴۶ دانشجو را از طریق یک پرسشنامه آنلاین جمعآوری کردند. این دادهها شامل اطلاعاتی درباره الگوهای خواب، میزان آگاهی لحظهای، گرایش به نشخوار فکری، مصرف الکل و سطح افسردگی و اضطراب این افراد بود.
نتایج این مطالعه نشان دادند دانشجویانی که دارای کرونوتیپ عصرگاهی بودند، به طور قابل توجهی بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار داشتند. این ارتباط میتواند با عواملی مانند خواب بیکیفیتتر، مصرف بیشتر الکل و میزان پایینتر آگاهی لحظهای در میان این افراد توضیح داده شود. به طور کلی، مشخص شد که این سه عامل در مقایسه با افراد سحرخیز، در میان شبزندهداران وضعیت نامطلوبتری دارند.
البته به دلیل اینکه مطالعه فوق فقط روی دانشجویان دانشگاه انجام شده است، محققان اظهار داشتهاند که نتایج آن ممکن است به گروههای سنی دیگر قابل تعمیم نباشد.
با وجود این محدودیتها، پژوهشگران بر این باورند که مداخلاتی که به بهبود میزان آگاهی لحظهای، کیفیت خواب و کاهش مصرف الکل کمک کنند، میتوانند خطر افسردگی را در میان جوانان کاهش دهند.
این یافتهها بهویژه از این جهت مهم هستند که بسیاری از جوانان امروزی دچار مشکلات سلامت روان هستند و در عین حال، بسیاری از آنها تمایل دارند شبها تا دیروقت بیدار بمانند.
نتایج فوق که در مجله علمی PLOS ONE منتشر شدهاند، حاکی از آن هستند که میتوان با اجرای برنامههای مناسب، از طریق بهبود الگوهای خواب و کاهش مصرف الکل، خطر افسردگی را در میان این گروه و احتمالا سایر افراد دچار مشکلات مشابه، کاهش داد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
امیرمسعود عابدین: زندگی در کمپرها و خانههای متحرک در سالهای اخیر به طرز باورنکردنی محبوب شده است. خانههای جمع و جور و متحرک این روزها با امکانات و ابعاد و اندازههای بزرگ توجهات بسیاری را به سمت خود جلب کردهاند. بهتازگی یک خانه متحرک جدید توسط شرکت آمریکایی Thor معرفی شده که بزرگترین نوع موجود در بازار […]
در این گزارش به شرح این مساله میپردازیم که تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از زمان پرتاب تاکنون چگونه مدلهای تکامل کیهانی ما را تغییر داده و همچنان به بینش ما درباره جهان هستی عمق میبخشد. ابزارهای با وضوح بالای آن، اجرامی را نشان میدهند که برای گذشته بسیار دور هستند و امکان مطالعه ستارگان اولیه، […]
تینا مزدکی_ممکن است درون بستهی برنج شما مهاجمی پنهان شده باشد که بدون شستوشو قابل تشخیص نیست. شپشکهای برنج میتوانند در مرحلهی لاروی، داخل دانههای برنج رشد کنند و تا هنگام بلوغ کاملاً مخفی باقی بمانند. اگرچه مصرف تصادفی آنها برای سلامتی انسان ضرری ندارد، اما وجود آنها یکی از دلایلی است که شستوشوی برنج […]
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم گفت: نشریات دانشجویی به عنوان پلی میان فضای رسانهای دانشگاه و فضای صنعتی، همچنین به عنوان ارتباطدهنده اندیشهها و باورهای دانشجویی، نقش بسزایی ایفا کردهاند. سعید جلیلی، عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت نشریات دانشجویی اظهار کرد: نشریات […]