اولین نتایج بررسی عملکرد سری Core Ultra 200 K در برابر غول های نسل ۱۴ و رایزن ۹۰۰۰ را اینجا بخوانید

یکی از اتفاقات مهم هفته گذشته رونمایی از سری جدید پردازنده اینتل Core Ultra 200 بود و حالا خیلی از کاربران به این فکر می‌کنند که عملکرد این  پردازنده‌ها در مقابل رقبا و نسل قبلی چطور است. در ادامه با هم خلاصه‌ای جالب از مجموعه ریویوهای این پردازنده‌ها را خواهیم خواند تا ببینیم پردازنده‌های جدید […]


یکی از اتفاقات مهم هفته گذشته رونمایی از سری جدید پردازنده اینتل Core Ultra 200 بود و حالا خیلی از کاربران به این فکر می‌کنند که عملکرد این  پردازنده‌ها در مقابل رقبا و نسل قبلی چطور است. در ادامه با هم خلاصه‌ای جالب از مجموعه ریویوهای این پردازنده‌ها را خواهیم خواند تا ببینیم پردازنده‌های جدید Arrow Lake اینتل چه عملکردی داشته و چطور با دیگران مقایسه می‌شوند.

همانطورکه در مقدمه این مطلب عنوان شد، برای کسانی که فرصت مطالعه بررسی‌های پردازنده Intel Arrow Lake را نداشته‌اند و ترجیح می‌دهند به یک بررسی تکیه نکنند، سایت 3DCenter این اطلاعات را گردآوری کرده است. در این بررسی، 3DCenter نیز داده‌های چندین منبع را تحلیل کرده و مضاف بر آن داده‌ها را در یک نمودار جالب توجه از عملکرد دیگر پردازند‌های روز ادغام می‌کنند، که از نظر دیداری بررسی را برای کاربران راحت‌تر می‌کند.

عملکرد سری Core Ultra 200 در مقابل نسل ۱۴

طبق داده‌های جمع‌آوری‌شده، سری Core Ultra 200K به طور متوسط ۵ درصد عملکرد بهتر در اجرای برنامه‌ها و ۶ درصد عملکرد پایین‌تر در بازی‌ها ارائه می‌دهد.

در ادامه به صورت تفکیک شده عملکرد سه پردازنده مورد بحث این سری را می‌توان به شرح زیر خلاصه کرد:

  • Core Ultra 9 285K: در مقایسه باCore i9-14900K، این مدل توانسته است ۶٫۹ درصد افزایش در عملکرد برنامه‌ها را نشان دهد. با این حال، ۶٫۶ درصد کاهش عملکرد در بازی‌ها نشان‌دهنده تغییراتی در معماری و بهینه‌سازی‌های انجام‌شده که بیشتر بر برنامه‌های کاربردی تمرکز دارد.
  • Core Ultra 7 265K: این مدل با ۴٫۳ درصد کاهش در عملکرد برنامه‌ها و ۸٫۵ درصد کاهش در بازی‌ها همراه است. این امر نشان‌دهنده تغییرات در ساختار پردازنده برای افزایش بهره‌وری در مصرف انرژی و مدیریت بهینه‌تر منابع سخت‌افزاری است.
  • Core Ultra 5 245K: به عنوان مدل میان‌رده، این پردازنده در مقایسه با نسل قبل، ۲۳٫۸ درصد کاهش در عملکرد برنامه‌ها و ۱۲٫۶ درصد کاهش در بازی‌ها را به همراه دارد که آن را به گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه برای کاربران عمومی و کاربردهای سبک‌تر تبدیل می‌کند.

در نهایت می‌توان گفت در مقایسه با پردازنده‌های نسل چهاردهم Core (14700K/14600K)، پردازنده‌های Core Ultra 7 و Core Ultra 5 در زمینه بازی عملکرد ضعیف‌تری داشته، اما در برنامه‌ها عملکرد بهتری ارائه می‌دهند.

عملکرد نسخه‌های قابل اورکلاک Core Ultra 200 در برابر رایزن ۹۰۰۰ 

سری Core Ultra 200K اینتل، به دلیل بهبود در عملکرد برنامه‌ها و توانایی پردازش چندرشته‌ای، بیشتر مناسب کاربرانی است که نیاز به انجام وظایف محاسباتی سنگین، تولید محتوا و کارهای مرتبط با بهره‌وری دارند.

در مقابل، اگر تمرکز شما به عنوان خریدار محصولات این سری روی اجرای بازی‌ها با حداکثر کارایی باشد، پردازنده‌های سری Ryzen، به ویژه مدل‌هایی مانند Ryzen 7 7800X3D، گزینه‌های مناسبی برای بهینه‌سازی بازی‌ها هستند.

این تفاوت‌ها به وضوح نشان‌دهنده تمرکز معماری هر سری پردازنده بر نیازهای متفاوت کاربران است، که بسته به اولویت‌های فردی می‌تواند به انتخاب بهینه‌تری منجر شود.



Source link