نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شرکت آمریکایی Axiom Space ایدهای نوآورانه برای تولید مواد مورد نیاز در ساخت نیمههادیها در مدار پایینی زمین (LEO) مطرح کرده است. به گزارش تکناک، این شرکت که در زمینه مأموریتهای فضایی تخصص دارد و تنها شرکت تجاری با ماژولهای متصل به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) است، این پیشنهاد را در بازدید اخیر خود از […]
شرکت آمریکایی Axiom Space ایدهای نوآورانه برای تولید مواد مورد نیاز در ساخت نیمههادیها در مدار پایینی زمین (LEO) مطرح کرده است.
به گزارش تکناک، این شرکت که در زمینه مأموریتهای فضایی تخصص دارد و تنها شرکت تجاری با ماژولهای متصل به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) است، این پیشنهاد را در بازدید اخیر خود از تایوان به صنایع نیمههادی ارائه کرد.
به گفته دکتر Koichi Wakata، مدیر ارشد فناوری Axiom در منطقه آسیا-اقیانوسیه و فرمانده سابق ISS، محیط میکروگرانش و شرایط خلا موجود در مدار پایینی زمین، میتوانند کیفیت تولید مواد مورد نیاز نیمههادیها را ارتقا دهند.
او توضیح داد که این شرایط، رشد کریستالهای بدون نقص را امکانپذیر و مواد باکیفیتی تولید میکنند، که به دلیل محدودیتهای گرانشی و ناخالصیهای جوی روی زمین قابل دستیابی نیستند.
Divya Panchanathan، رئیس جهانی تجاریسازی نیمههادیها در Axiom بیان کرد که گرانش زمین باعث ایجاد نقص در ساختار کریستالها میشود، در حالی که میکروگرانش موجود در فضا، امکان رشد یکنواختتر و تولید کریستالها با عملکرد بهتر را فراهم میکند. همچنین او به نقش خلا فضا در کاهش آلودگی و امکان پردازش بدون تماس اشاره کرد، که باعث تولید ویفرهای بزرگتر و باکیفیتتر میشود.
شرکت Axiom پیشنهاد همکاری با شرکتهای تایوانی برای اجرای آزمایشهای اولیه در ISS را داده است. این شرکت قصد دارد تولید نیمههادیها را تا سال ۲۰۳۰ به ایستگاه تجاری خود منتقل کند. برنامه این شرکت شامل آزمایش در مقیاس کوچک و انتقال به تولید انبوه در ماژولهای فضایی اختصاصی خواهد بود.
اگرچه جزئیات مربوط به نوع مواد مورد استفاده اعلام نشده است، اما گمان میرود که این مواد شامل سیلیکون، نیترید گالیم (GaN) و آرسنید گالیم (GaAs) باشند، که برای ساخت تراشهها ضروری هستند. این مواد به دلیل حساسیت بالا به ناخالصی و نقصهای ساختاری، در محیط میکروگرانش فضا به کیفیت بالاتری دست مییابند.
تولید در فضا با چالشهای هزینهای قابل توجهی روبهرو است. در حال حاضر، ارسال هر کیلوگرم مواد به فضا حدود ۳۰۰۰ دلار هزینه دارد، اما انتظار میرود با استفاده از سیستمهای پرتاب Falcon Heavy این هزینه به ۲۰۰۰ دلار کاهش یابد. حتی با وجود این کاهش، هزینه تولید ویفرها در فضا ممکن است از نظر اقتصادی بهصرفه نباشد.
صنعت نیمههادی طی دهههای گذشته فرایندهای تولید روی زمین را بهینه کرده است و در حال حاضر تولیدکنندگان با تعادل بین کیفیت و هزینه راضی هستند.
با وجود این، در آینده و با نیاز به فناوریهای پیشرفتهتر مانند فرایندهای زیر آنگستروم، ممکن است تولید ویفرهای فوقالعاده خالص در فضا توجیه اقتصادی پیدا کند.
شرکت Axiom Space بر این باور است که همکاری با صنایع تایوانی میتواند به توسعه فناوریهای مورد نیاز برای این هدف کمک کند. با وجود این، به احتمال زیاد تا زمانی که تکنیکهای تولید روی زمین در محیطهای بهینهسازیشده پیشرفت نمایند، تولید در مدار پایینی زمین تنها در موارد خاص و برای محصولات با حساسیت بالا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
یک هفته تا رونمایی سری گلکسی S25 باقی مانده و سیل افشاگریها درباره گوشیهای پرچمدار جدید سامسونگ از هر سو به راه افتاده است. اکنون، تصویری داریم که قابهای چرمی رسمی سامسونگ برای گلکسی S25 پلاس و گلکسی S25 اولترا را نشان میدهد. کاربری با نام Jukanlosreve در ایکس تصویری منتشر کرده که جعبهی قابهای […]
سامسونگ از توسعه تراشه مدیریت انرژی جدید (PMIC) خود موسوم به S2MIW06 برای شارژ بیسیم خبر داد که از توان ۵۰ وات و استاندارد Qi2 پشتیبانی میکند. به گزارش تکناک، سامسونگ اخیراً از تراشه جدید شارژ بیسیم خود برای گوشیهای هوشمند پرده برداشته است. این تراشه که با نام S2MIW06 شناخته میشود، مدار مجتمع مدیریت […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش روزیاتو، جنگنده ها نیز می توانند در طول عمر خود در چندین نوع و مدل ساخته شوند و F/A-18 نیز از این قاعده مستثنی نیست. این هواپیما برای اولین بار در سال ۱۹۸۳ برای تفنگداران دریایی ایالات متحده وارد سرویس شد و از آن زمان تاکنون در خدمت باقی […]
رئیس انجمن جامعهشناسی ایران، خاستگاه جهانی مسئولیت اجتماعی را فرآیند مدرنیزاسیون و بروز توسعههای اقتصادی و فنی دانست و گفت: مفهوم واقعی مسئولیت اجتماعی مربوط به اتفاقات دنیای معاصر است. به گزارش ایسنا، دکتر سعید معیدفر، رئیس انجمن جامعهشناسی ایران در نخستین پیشنشست همایش ملی تجارب و مسئولیت اجتماعی در ایران در محل پژوهشکده مطالعات […]