نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
یک فضاپیمای باری روسی که به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شده بود، روز دوشنبه(۲۵ نوامبر) موتور خود را روشن کرد تا ایستگاه فضایی برای دومین بار در کمتر از یک هفته یک تکه زباله فضایی را دور بزند. به گزارش ایسنا، فضاپیمای رباتیک پروگرس ۸۹(Progress 89) روسیه که از ماه اوت به ایستگاه فضایی بینالمللی […]
یک فضاپیمای باری روسی که به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شده بود، روز دوشنبه(۲۵ نوامبر) موتور خود را روشن کرد تا ایستگاه فضایی برای دومین بار در کمتر از یک هفته یک تکه زباله فضایی را دور بزند.
به گزارش ایسنا، فضاپیمای رباتیک پروگرس ۸۹(Progress 89) روسیه که از ماه اوت به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شده بود، صبح روز دوشنبه(۲۵ نوامبر) پیشرانههای خود را به مدت حدود ۳.۵ دقیقه روشن کرد تا ایستگاه را از انبوهی از زبالههای فضایی دور کند.
به نقل از اسپیس، مقامات ناسا روز دوشنبه نوشتند: مانور اجتناب از زباله، پایگاه مداری را دورتر از قطعه ماهوارهای در نزدیکی مسیر پرواز ایستگاه قرار داد.
به گزارش خبرگزاری دولتی تاس روسیه که بیانیه آژانس فضایی روسکاسموس را نقل کرد، روشن شدن موتور در ساعت ۴:۴۹ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۳:۱۹ به وقت ایران) آغاز شد و مدار ایستگاه را حدود ۱۶۵۰ فوت(۵۰۰ متر) تغییر داد.
پروگرس ۸۹ مانور مشابهی را در روز ۱۹ نوامبر نیز انجام داد. مقامات ناسا گفتند که این مانور حدود ۵.۵ دقیقه طول کشید و اطمینان حاصل کرد که ایستگاه فضایی بینالمللی از قطعهای از یک «ماهواره هواشناسی دفاعی از کار افتاده» که در سال ۲۰۱۵ متلاشی شد، دور شد.
مدار پایین زمین، جایی که ایستگاه فضایی در آن پرواز میکند، این روزها شلوغتر شده است. طبق گزارش آژانس فضایی اروپا(ESA)، در حال حاضر حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ ماهواره فعال در مدار سیاره ما وجود دارد. بیشتر آنها به ابرصورت فلکی پهن باند استارلینک اسپیسایکس تعلق دارند که در حال حاضر از حدود ۶۷۰۰ فضاپیمای عملیاتی تشکیل شده است.
آژانس فضایی اروپا تخمین میزند که مدار زمین حدود ۴۰ هزار و ۵۰۰ جرم با قطر حداقل چهار اینچ(۱۰ سانتی متر)، ۱.۱ میلیون قطعه بین ۰.۴ اینچ تا چهار اینچ(یک تا ۱۰ سانتی متر) و ۱۳۰ میلیون جرم با قطر حداقل یک میلیمتر دارد.
این خردههای کوچک میتوانند برای ماهوارهها یا فضاپیماهای سرنشینداری مانند ایستگاه فضایی بینالمللی، با توجه به سرعت فوقالعادهای که در کنار آنها حرکت میکنند، خطرناک باشند. برای مثال، در ارتفاع متوسط ایستگاه یعنی ۲۵۰ مایلی(۴۰۰ کیلومتری)، سرعت مداری حدود ۱۷۵۰۰ مایل در ساعت(۲۸۱۶۰ کیلومتر در ساعت) است.
همانطور که وقایع هفته گذشته نشان میدهد، فرار از زباله فضایی یک اتفاق نادر نیست. در واقع، گزارش ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ ناسا نشان داد که این ایستگاه از سال ۱۹۹۹ برای ۳۲ بار روشن کردن موتور برای فرار از زباله انجام داده است.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بیان مخالفت با فیلترینگ از سوی اعضای دولت چهاردهم همچنان ادامه دارد. آنها در یکی دو ماه اخیر بارها از تریبونهای رسمی و شخصی دلایل مخالفتشان با محدودیتهای اینترنتی را اعلام کرده و نشان دادهاند که دولت چهاردهم میل، تصمیم و موافقتی با تداوم فیلترینگ ندارد. البته در عمل هنوز این دولت موفق به رفع […]
فراخوان حضور در پاویون منطقه بینالمللی نوآوری ایران؛ پارک فناوری پردیس در دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم منتشر شد. به گزارش ایسنا، فراخوان حضور شرکتهای دانشبنیان در پاویون منطقه بینالمللی نوآوری ایران با شعار «حمایت از تولید دانشبنیان در صنعت پتروشیمی» منتشر شد وعلاقهمندان تا ۱۲ آذرماه جاری برای ثبتنام مهلت دارند. به نقل […]
یک مطالعه درباره عوارض دیر غذا خوردن نشان میدهد که مصرف بیش از ۴۵ درصد از کالریهای روزانه پس از ساعت ۵ عصر، میتواند باعث اختلال در سطح گلوکز بدن شود و خطرات جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد. به گزارش تکناک، سالها است که مردم درباره فواید خوردن شام سبک و زودتر اطلاع […]
طرح شناسایی پتانسیلها و نیازمندیهای داراییهای فکری شرکتهای دانشبنیان عضو منطقه بینالمللی نوآوری ایران موسوم به «طرح گنجینه» تا پایان آذرماه تمدید شد. این طرح با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ویژه شرکتهای عضو منطقه بینالمللی نوآوری ایران؛ پارک فناوری پردیس در حال اجراست. به گزارش ایسنا، طرح گنجینه برنامهای برای شناسایی نیازمندیهای حوزه مالکیت […]