نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دانشمندان دانشگاه مکگیل به تازگی دریافتهاند که دوران بارداری ممکن است سیستم ایمنی طبیعی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به عفونتهای شدید آنفلوآنزا جلوگیری کند. به گزارش بخش اخبار پزشکی رسانه خبری تکنا، بر خلاف باور رایج که بارداری باعث افزایش آسیبپذیری نسبت به عفونتها میشود، محققان مشاهده کردند که بارداری در مدلهای […]
دانشمندان دانشگاه مکگیل به تازگی دریافتهاند که دوران بارداری ممکن است سیستم ایمنی طبیعی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به عفونتهای شدید آنفلوآنزا جلوگیری کند.
به گزارش بخش اخبار پزشکی رسانه خبری تکنا، بر خلاف باور رایج که بارداری باعث افزایش آسیبپذیری نسبت به عفونتها میشود، محققان مشاهده کردند که بارداری در مدلهای آزمایشگاهی موشها باعث تقویت یک دفاع ایمنی طبیعی شده و از گسترش ویروس آنفلوآنزای نوع A به ریهها جلوگیری میکند. گسترش این ویروس به ریهها معمولاً منجر به عفونتهای شدید میشود.
دکتر مازیار دیوانگاهی یکی از نویسندگان ارشد این تحقیق و استاد دانشکده پزشکی و علوم بهداشتی دانشگاه مکگیل، گفت: «نتایج ما با باورهای رایج امروزی متفاوت است، اما از دیدگاه تکاملی منطقی به نظر میرسد. یک مادر برای حفظ سلامت جنین خود نیاز دارد تا سالم بماند، بنابراین سیستم ایمنی بدن او سازگار میشود تا دفاع قویتری ارائه دهد. این واکنش شگفتانگیز در حفره بینی، در واقع یک لایه محافظتی اضافی است که در دوران بارداری فعال میشود.»
در این مطالعه محققان با استفاده از مدلهای آزمایشگاهی موشها مشاهده کردند که نوعی خاص از سلولهای ایمنی در حفره بینی فعال شده و مولکول قدرتمندی تولید میکنند که دفاع ضدویروسی بدن را، بهویژه در بینی و راههای هوایی فوقانی، تقویت میکند.
جولیا کرونوپولوس نویسنده اصلی این تحقیق که این پژوهش را در دوران دکترای خود در دانشگاه مکگیل انجام داده است، گفت: «ویروس آنفلوآنزای نوع A همچنان یکی از تهدیدات مرگبار برای بشریت است. این ایمنی طبیعی که در دوران بارداری مشاهده شد، میتواند نحوه نگاه ما به محافظت از مادران باردار در برابر آنفلوآنزا را تغییر دهد.»
آژانس بهداشت عمومی کانادا توصیه میکند که زنان باردار و افراد باردار واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند، زیرا این گروه در معرض خطر بالای بیماری شدید و عوارضی مانند زایمان زودرس هستند. این یافتههای جدید میتواند نویدبخش توسعه واکسنهای هدفمندتری برای مقابله با آنفلوآنزا باشد؛ بیماریای که همچنان یکی از ده علت اصلی مرگ در کانادا محسوب میشود.
دکتر جیمز مارتین دیگر نویسنده ارشد این تحقیق و استاد دانشکده پزشکی و علوم بهداشتی دانشگاه مکگیل، افزود: «یافتههای ما نشان میدهد که پاسخ ایمنی مشاهدهشده میتواند فراتر از دوران بارداری نیز تکرار شود.» این یافتهها ممکن است به توسعه واکسنهای بینی یا درمانهایی که مولکولهای محافظتی مانند اینترلوکین-۱۷ را افزایش میدهند، منجر شود.
تیم تحقیقاتی در مرحله بعدی تلاش میکند راههایی برای کاهش آسیبهای ریوی در عفونتهای ویروسی مانند آنفلوآنزا یا کووید-۱۹ بیابد. به جای تمرکز بر هدفگیری مستقیم ویروس، این گروه قصد دارند از واکنشهای بیش از حد سیستم ایمنی بدن جلوگیری کنند. این رویکرد میتواند خطر عوارض شدید مرتبط با عفونت آنفلوآنزا را کاهش دهد و رویکردی نوین در مدیریت عفونتهای ویروسی ارائه کند.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بهتازگی اپلیکیشنی منتشر شده است که امکان میدهد تا با هزینهی یک دلار، گوشی آیفون را بهطور منظم برای شناسایی بدافزار Pegasus اسکن کنید؛ بدافزاری که میتواند تقریباً به تمام دادههای گوشی دسترسی پیدا کند. گروه NSO جاسوسافزاری به نام پگاسوس تولید میکند. این شرکت آسیبپذیریهای بهاصطلاح روز صفر که برای اپل ناشناخته هستند، از […]
شرکت OpenAI در یک دوره ۱۲ روزه، نوآوریهای نوینی از جمله مدل ویدیویی Sora و یک مدل استدلالی جدید را معرفی خواهد کرد. به گزارش تکناک، این شرکت با این رویداد پرشور، قصد دارد پیشرفتهای چشمگیری در حوزه هوش مصنوعی را به نمایش بگذارد و آینده این فناوری را شکل دهد. شرکت OpenAI، استارتاپ پیشرو […]
گروهی از مهندسان با معرفی Flexbar، به ایده نوار لمسی محبوب اپل، Touch Bar، جان تازهای بخشیدهاند. به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، Flexbar که در واقع نسخهای مستقل و قابل حمل از نوار لمسی مکبوک پرو است، میتواند از طریق USB به انواع دستگاهها از جمله کامپیوترهای رومیزی، لپتاپها و حتی تبلتها […]
به گزارش خبرآنلاین، ستار هاشمی وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت در گفتگو با خبرنگاران درباره چگونگی استفاده از استارلینک در ایران گفت: از فناوریهای جدید حتما استقبال میکنیم اما باید قوانینی که در عرصه بینالمللی وجود دارد مد نظر قرار بگیرد. استفاده از ملزومات ماهوارهای میتواند برای پوشش مناطق صعب العبور کمککننده باشد […]