این وزغ عجیب کوچک‌تر از یک سانتی‌متر است /عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، دانشمندان گونه جدیدی از وزغ در جنگلی بارانی در شمال شرق برزیل کشف کردند که کوچک‌تر از بند انگشت است. طول این وزغ در بزرگسالی به کمتر از یک سانتی‌متر می‌رسد که حتی از یک ناخن یا یک سکه کوچک‌تر است. این وزغ در دسته «وزغ‌های ککی» (Flea […]


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، دانشمندان گونه جدیدی از وزغ در جنگلی بارانی در شمال شرق برزیل کشف کردند که کوچک‌تر از بند انگشت است. طول این وزغ در بزرگسالی به کمتر از یک سانتی‌متر می‌رسد که حتی از یک ناخن یا یک سکه کوچک‌تر است. این وزغ در دسته «وزغ‌های ککی» (Flea toads) قرار می‌گیرد و یکی از کوچک‌ترین مهره‌داران شناخته‌شده محسوب می‌شود.

براساس گزارش Independent، محققان دانشگاه کمپیناس برزیل نام این گونه جدید را «براکیسفالوس داکنیس» (Brachycephalus dacnis) گذاشته‌اند. محققان می‌گویند به‌رغم اینکه این گونه میان کوچک‌ترین قورباغه‌های جهان قرار دارد (و دومین گونه کوچک دوزیستان است)، ویژگی‌های اسکلتی معمولی قورباغه‌های بزرگ‌تر دارد.

کشف گونه وزغ عجیب با طول کمتر از یک سانتی‌متر

به گفته محققان، طی تکامل فرایندی به‌ نام «کوچک‌سازی» رخ می‌دهد که طی آن اندام‌ها یا استخوان‌های جانور کوچک یا حذف می‌شود؛ برای مثال یک گونه ممکن است طی چند نسل نسبت به اجدادش انگشت‌های کمتری داشته باشد. اکنون این وزغ جدید ظاهراً طی همین فرایند به چنین اندازه کوچکی رسیده است.

این گونه از نظر ظاهری بسیار شبیه گونه دیگر این منطقه، «براکیسفالوس هرموجِنِسی» (B. hermogenesi)، است و همانند خویشاوند خود پوست قهوه‌ای مایل به زرد دارد. این گونه در بستر برگ زندگی می‌کند و به‌صورت قورباغه‌های ریز از تخم بیرون می‌آید نه نوزاد قورباغه (Tadpole). این ۲ گونه چنان شبیه به هم هستند. نیاز به تجزیه‌وتحلیل DNA بود تا تأیید شود داکنیس گونه‌ای جدید است؛ به‌طورکلی، داکنیس هفتمین گونه وزغ‌های ککی نوع Brachycephalus به شمار می‌رود.

وزغ جدید و کوچک

بسیاری از گونه‌های جانوران را نمی‌توان با بررسی آناتومی خارجی متمایز کرد. به همین دلیل دانشمندان اسکلت، اندام‌های داخلی، داده‌های مولکولی یا صدای آنها را بررسی می‌کنند. همچنین تنوع این قورباغه‌های مینیاتوری ممکن است بسیار بیشتر از چیزی باشد که فکر می‌کنیم؛ ازاین‌رو توصیف بیشتر صفات و ویژگی‌های هر گونه کشف گونه‌های جدیدتر را سرعت می‌بخشد.

یافته‌های پژوهش محققان در PeerJ منتشر شده است.

۲۲۷۲۲۷



خبر آنلاین