نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
[ad_1] وزیر بهداشت از خالی ماندن ظرفیت پذیرش در رشتههای تخصصی دانشگاههای کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: متأسفانه آمار داوطلبان تمامی رشتههای تخصصی به جز در سه رشته غدد، گوارش و جراحی پلاستیک که تعداد داوطلبان آن به حد ظرفیت رسیده، در سایر رشتههای تخصصی زیر ظرفیت اعلام شده است. به گزارش ایسنا؛ دکتر […]
[ad_1]
وزیر بهداشت از خالی ماندن ظرفیت پذیرش در رشتههای تخصصی دانشگاههای کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: متأسفانه آمار داوطلبان تمامی رشتههای تخصصی به جز در سه رشته غدد، گوارش و جراحی پلاستیک که تعداد داوطلبان آن به حد ظرفیت رسیده، در سایر رشتههای تخصصی زیر ظرفیت اعلام شده است.
به گزارش ایسنا؛ دکتر محمدرضا ظفرقندی در اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که امروز در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت در حال برگزاری است، با بیان اینکه آموزش ما باید منعطف به نیازهای کشور باشد تا آن نیازها را برطرف کنیم، گفت: قطعا این نیازها تغییر میکند و ثابت نیست؛ به طور مثال من روزی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بودم و احساس کردم رشته جراحی عروق در این دانشگاه و حتی کشور نداریم؛ باید آن را تأسیس کنیم و این کار را انجام دادم. یک روزی هم دیدم کشور ما به پیوند کبد نیاز دارد؛ این عمل نیز در کشور وجود نداشت، قراردادی با یکی از دانشگاه های آمریکا به منظور آموزش تیمی که از ایران اعزام میشدند منعقد کردیم؛ بنابراین آموزش باید منعطف بر نیازها باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: همه دانشگاه ها مشترکات و تفاوت هایی با آموزش دارند و نمیتوانیم برای همه دانشگاه های کشور یک نسخه بپیچیم هر دانشگاهی باید مسئله محور باشد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه حرفه پزشکی معطوف و عجین شده با اخلاق است و اگر این اخلاق نباشد، محصول باکیفیت به بیمار نخواهیم داد، اظهار کرد: اخلاق حرفه ای با آموزش یک یا دو واحد نظری به دست نمیآید؛ بلکه اخلاق حرفه ای در طول مسیر آموزش به دانشجویان داده می شود و نقش اساتید و مجموعه در این زمینه بسیار کلیدی و موثر است.
ظفرقندی همچنین به اهمیت ارتباط آموزش و مردم اشاره و تاکید کرد: آموزش زمانی موثر است که به مردم متصل باشد؛ این امر موجب ایجاد ارزش افزوده در سرمایه می شود، اگر قرار است رابطه خوبی با بیمار داشته باشیم، باید به این آموزش توجه کنیم.
وی ادامه داد: باید گروه هایی تشکیل شوند تا بتوانند برای حل مشکل مردم به آنها آموزش دهند تا سواد سلامت مردم افزایش یابد. در واقع هر ایدهای در این زمینه به ما ارائه داده شود، ما حمایت میکنیم؛ چرا که در این شرایط است که راه های طولانی را در مسیر کوتاه طی می کنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از بیماریها به دلیل نداشتن سواد سلامت به وجود می آیند، افزود: سه چهارم زنان در سطوح سه و چهار سرطان سینه به مرکز درمانی مراجعه می کنند؛ اگر آنها سواد سلامت بالا داشتند در سطوح پایین به پزشک مراجعه می کردند و زودتر درمان می شدند. در بسیاری از بیماری ها اعم از دیابت، فشار خون و تروما این شرایط است. من از الان دلم شور تعطیلات نوروز را می زند به این جهت گروه هایی را برای کاهش این اتفاقات آماده کردیم.
وی به چالشهای ناشی از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: این اتفاق بدون برنامه منسجم افزایش یافت طی این سه سال گذشته نزدیک به ۸۰ درصد ظرفیت بالا رفت؛ در صورتی که زیرساخت های لازم متناسب با آن بیشتر نشد؛ این در حالی است که هر اندازه بدون تامین زیرساخت طرفیت را افزایش دهیم کیفیت آموزش کاهش می یابد.
وزیر بهداشت ادامه داد: آنچه در شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی مصوب شد، این بود که امسال سال آخر اجرای برنامه باشد. در واقع چون ما وقتی وارد این تصمیم شدیم که نیمی از سال تحصیلی گذشته است، نگرانی این بود که کسانی که با این تصور وارد این رشته شدند، آن ها را ناامید نکنیم و فقط ظرفیت باقی مانده از مصوبه را پذیرش کنیم؛ بنابراین اجرای مصوبه از سال آینده متوقف میشود.
به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر هزینه تامین افزایش صد درصدی آموزش پزشکی ۳۰ همت است. هر تختی که برای آموزش اضافه کنیم باید ۱۰ میلیارد تومان هزینه شود. متأسفانه تا کنون این هزینه ها پرداخت نشد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص میزان تقاضا به رشته های دستیاری نیز تاکید کرد: دو هفته پیش بازدیدی از جلسه برگزاری آزمون فوق تخصصی داشتم و متاسفانه در تمام رشته های تخصصی به جز سه رشته غدد، گوارش و جراحی پلاستیک که داوطلبان آن به حد ظرفیت رسیده بود در سایر رشته ها تعداد داوطلبان زیر ظرفیت اعلام شده بودند. باید برنامه ای برای این مشکل داشته باشیم و معاونین آموزشی ایده های خود را در این زمینه ارائه دهند.
وی با بیان اینکه باید پرداخت دستیاری و اساتید در اولویت قرار بگیرد، گفت: هر راهی که در این زمینه ارائه شود مورد حمایت قرار میگیرد. ردیف بودجه رزیدنت ها برای سال آینده انجام شده است.
انتهای پیام
[ad_2] Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
[ad_1] به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، حلقههای عجیب سرشار از گرد و غبار در این عکس احتمالا پوستههای سهبعدی هستند، اما نحوه ایجاد آنها هنوز مشخص نشده است. به نقل از ناسا، مکان ایجاد حلقهها به خوبی شناخته شده است. آنها در یک منظومه ستارهای دوتایی در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری به سمت صورت […]
[ad_1] تحلیلهای ژنتیکی هوش مصنوعی، عوامل ژنتیکی مؤثر در بیماری پارکینسون و داروهای قابل استفاده مجدد را برای درمان بیماری پارکینسون شناسایی میکنند. به گزارش ایسنا، پژوهشگران «مرکز ژنوم کلینیک کلیولند»(CCGC) با موفقیت از مدلهای ژنتیکی پیشرفته هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری پارکینسون استفاده کردند. آنها عوامل ژنتیکی مؤثر در پیشروی بیماری و داروهای مورد […]
[ad_1] تیم کوک، مدیرعامل اپل، در جریان جلسهی توجیهی مربوطبه گزارش مالی جدید این شرکت به مسیر پیش روی آیفون اشاره کرد. به روایت کوک، فضای زیادی برای ایجاد نوآوری وجود دارد. این گفته در حالی مطرح میشود که شایعهها دربارهی رونمایی آیفون ۱۷ ایر به اوج رسیدهاند. کوک معمولا در جلسههای مالی جزئیات دقیقی […]
[ad_1] طبق اطلاعات فاششده، گوشی گلکسی S25 اج سامسونگ احتمالاً با دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی و نمایشگر مجهز به Gorilla Glass Victus 2 عرضه خواهد شد. به گزارش تکناک، گوشی گلکسی S25 اج در رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ معرفی شد. هنوز تاریخ دقیق عرضه این گوشی پرچمدار باریک مشخص نیست؛ اما افشاگری جدید جزئیات مهمی […]