به دنبال بهبود عملکرد «بنیاد ملی علم» در بطن دانشگاه‌ها و با همفکری دانشگاهیان هستیم

رئیس بنیاد ملی علم ایران ضمن تشریح برنامه‌های بنیاد در دانشگاه الزهرا تاکید کرد: ما در بنیاد ملی علم ایران به دنبال بهبود عملکرد و رفع کاستی‌های بنیاد در بطن دانشگاه‌ها و با همفکری دانشگاهیان هستیم. به گزارش ایسنا، علی محمد سلطانی که روز گذشته به‌منظور تشریح برنامه‌های بنیاد ملی علم ایران و تعامل و […]



رئیس بنیاد ملی علم ایران ضمن تشریح برنامه‌های بنیاد در دانشگاه الزهرا تاکید کرد: ما در بنیاد ملی علم ایران به دنبال بهبود عملکرد و رفع کاستی‌های بنیاد در بطن دانشگاه‌ها و با همفکری دانشگاهیان هستیم.

به گزارش ایسنا، علی محمد سلطانی که روز گذشته به‌منظور تشریح برنامه‌های بنیاد ملی علم ایران و تعامل و پاسخ به پرسش‌های پژوهشگران در سالن دکتر تورانی دانشگاه الزهرا (س) در جمع اعضای هیات‌علمی و دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا حضور یافته بود، به تشریح انواع قالب‌های حمایتی در بنیاد ملی علم ایران پرداخت و از تمامی اعضای هیات‌علمی و دانشجویان خواست تا جایی که می‌توانند طرح‌های پژوهشی خود را با کیفیت قابل قبول به بنیاد ارسال کنند.

وی در خواست کرد: همه اساتید با بنیاد ملی علم ایران همکاری کنند؛ چرا که اگر اساتید دانشگاه الزهرا در پژوهش‌ها مشارکت فعال داشته باشند؛ هم آمار تعداد پژوهش‌های دانشگاه الزهرا افزایش می‌یابد و هم در اثر مشارکت دانشگاهیان، آمار میزان پژوهش بانوان کشور نیز ارتقاء می‌یابد.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به بهبود ردیف بودجه این بنیاد در چند سال اخیر، گفت: خوشبختانه، میزان کمک‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری به بنیاد ملی علم ایران رقم بسیار خوبی بوده و بر همین اساس، سقف حمایت‌ها در بنیاد نیز افزایش قابل توجهی داشته است.

از طرح پژوهشی تا دریافت کرسی و گرنت فاخر در بنیاد

سلطانی تأکید کرد: تلاش بر این است که اساتید دانشگاه به تدریج و پله‌پله از حمایت‌های بنیاد بهره‌مند شوند. این گام مؤثر و مناسبی است که با طرح پژوهشی همکاری خود را با بنیاد شروع کنند، چرا که در ادامه مسیر امکان دسترسی به کرسی و گرنت‌های فاخر هم برای اساتید وجود دارد.

وی به تشریح انواع حمایت‌های افقی و عمودی در بنیاد ملی علم ایران پرداخت و گفت: در هر روز از سال که‌ ایده یا طرح پژوهشی داشتید، می‌توانید پروپوزال ایده خود را برای بنیاد ارسال کنید تا پس از داوری و تصویب از حمایت‌های افقی و مستمر بنیاد بهره‌مند شوید. در حمایت‌های افقی و مستمر، انتخاب موضوع با استاد است. حالت دوم حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران شامل حمایت‌های عمودی و برنامه‌محور است. بر این اساس، طی اعلام فراخوان به پژوهشگران اطلاع می‌دهیم که چه طرح‌هایی برای این نوع حمایت، پذیرش می‌شوند. بدیهی است که این قالب حمایتی، محدودیت در زمان و تعداد طرح‌های مصوب دارد.

‌اعلام دلایل رد طرح پژوهشی، حق پژوهشگر است

سلطانی در رابطه با میزان تخصص داوران، گفت: در بنیاد ملی علم ایران همواره سعی بر این است که در ساختار بسط یافته هر کارگروه، همه تخصص‌ها را داشته باشیم. بنیاد ذیل کارگروه‌ها، تعدادی گروه دارد و هر گروه شاخه‌هایی دارد. هدف ما این بوده است که همه تخصص‌ها را پوشش دهیم.

وی تصریح کرد: اعلام دلایل رد طرح‌های پژوهشی حق متقاضیان است و در تلاشیم برای تمامی کارگروه‌ها، سازوکاری تعریف شود تا بتوانیم دلایل رد طرح‌ها را به صورت مناسبی اعلام کنیم و در نهایت به وضعیت بهینه دست پیدا کنیم.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با تأکید بر حرکت در مسیر مرجعیت علمی، افزود: از اهداف بنیاد ملی علم ایران، حرکت در مسیر مرجعیت علمی است. هدف ما این است که علم کشور را به جامعه جهانی معرفی کنیم تا جامعه جهانی به ما رجوع کند. مسلماً از مهمترین برون‌دادهای پژوهشی مقالات علمی است. انتظار داریم که از طرح‌های پژوهشی مورد حمایت بنیاد، مقالاتی حاصل شود تا ما به عنوان یک مرجع در جهان شناخته شده و به ما رجوع شود.

سلطانی در پایان، ضمن سپاس از جامعه دانشگاهیان الزهرا گفت: بنیاد ملی علم ایران، نهادی است که نیاز به بهبود دارد. به مشکلاتی که در بطن فعالیت‌های بنیاد وجود دارد، می‌توان در بین دانشگاهیان پی برد و برای رفع آنها اقدام کرد. قبول داریم که گذر از فیلتر داوری‌های بنیاد ملی علم ایران دشوار است، ولی نباید فراموش کرد که ما یک نهاد ملی هستیم و لذا باید بهترین طرح‌ها را انتخاب و از آنها حمایت کنیم.

غیبت بانوان دانشمند در حوزه سیاست‌گذاری کشور

زهرا ناظم بکایی، رئیس دانشگاه الزهرا نیز در این نشست به اهداف این دانشگاه اشاره کرد و گفت: از اهداف دانشگاه الزهرا، ارتقای نظام پژوهش با رویکرد کارآفرینی مبتنی بر علم نافع است. توقع داریم که سیاست‌گذاران به دانشگاه الزهرا نگاه ویژه داشته باشند؛ چرا که این دانشگاه به‌عنوان یک دانشگاه اثربخش فعالیت می‌کند و نیمی از افراد جامعه یعنی بانوان، مخاطبان این دانشگاه هستند.

وی افزود: نیمی از جامعه را بانوان تشکیل می‌دهند که البته بانوان روی نیمه دیگر جامعه هم تأثیر مستقیم می‌گذارند. لذا فرصت را غنیمت شمرده و درخواست‌هایی را برای ارتقای همکاری مطرح می‌کنم.

رئیس دانشگاه الزهرا با بیان درخواست بستر تسهیل‌شده‌ و روان‌تر برای فعالیت‌های پژوهشی، تصریح کرد: خلأ‌هایی از گذشته وجود دارد که برای جبران آنها، نیازمند آن هستیم که حرکت جهشی در حوزه پژوهشی کشور ایجاد شود. این موضوع، مستلزم آن است که نهادهای متولی و تصمیم‌گیرنده در حوزه علم و فناوری اقدام مؤثر انجام دهند.

وی تأکید کرد: خواسته دوم این است که در کارگروه‌های تخصصی و تصمیم‌گیری‌های کلان، بیش‌ازپیش از ظرفیت‌های اساتید دانشگاه الزهرا استفاده شود؛ چرا که در این دانشگاه، اساتید بسیار توانمندی در حوزه‌های مختلف و همه رشته‌ها فعالیت می‌کنند.

ناظم بکایی در پایان خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد در حوزه تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری‌های کشور با غیبت بانوان دانشمند روبه‌رو هستیم. لذا درخواست دارم که از اساتید دانشمند الزهرا در کارگروه‌های تخصصی و سطوح تصمیم‌گیری کلان هم استفاده شود.

به نقل از بنیاد ملی علم ایران، یک ساعت از این نشست، برای پرسش‌وپاسخ در نظر گرفته شد و علی‌محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران به همراه فخری سادات حسینی معاون پژوهشی دانشگاه الزهرا به پرسش‌های اعضای هیات علمی پاسخ دادند.

انتهای پیام



Source link