نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ایسنا/اصفهان محققان یک شرکت دانشبنیان در پارک علمی و تحقیقاتی اصفهان، موفق به طراحی و ساخت سامانه سیار تولید نیتروژن با خلوص ۹۹.۹۹ درصد شدند. حسینعلی حقشناس، مدیر این شرکت دانشبنیان از موفقیت در ساخت سامانه سیار تولید نیتروژن خبر داد و در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این پروژه در پاسخ به نیاز شرکت مناطق […]
ایسنا/اصفهان محققان یک شرکت دانشبنیان در پارک علمی و تحقیقاتی اصفهان، موفق به طراحی و ساخت سامانه سیار تولید نیتروژن با خلوص ۹۹.۹۹ درصد شدند.
حسینعلی حقشناس، مدیر این شرکت دانشبنیان از موفقیت در ساخت سامانه سیار تولید نیتروژن خبر داد و در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این پروژه در پاسخ به نیاز شرکت مناطق نفتخیز جنوب برای تزریق نیتروژن با فشار ۵۰۰۰ psi و دبی ۱۵۰۰ مترمکعب در ساعت آغاز شد. پس از بررسیهای اولیه، دو چالش اصلی شامل دستیابی به خلوص ۹۹.۹۹ درصد بدون استفاده از روش مایعسازی و همچنین سیار بودن سامانه که محدودیتهای خاصی در طراحی ایجاد میکرد، شناسایی شد.
وی افزود: پس از بازدید از مناطق عملیاتی و بررسی سامانههای موجود، مشخص شد که پکیجهای نیتروژن مایع علیرغم خلوص بالا، محدودیت تأمین بیش از ۲۰ تن در شرایط عملیاتی ۲۴ ساعته را دارند. همچنین پکیجهای سیار خارجی موجود با ظرفیت ۱۲۰۰ مترمکعب در ساعت، تنها قادر به تولید نیتروژن با خلوص ۹۵ درصد بودند که این میزان اکسیژن باقیمانده، موجب پوسیدگی شدید تجهیزات میشد.
این فعال حوزه دانشبنیان تصریح کرد: برای حل این چالشها، از ترکیب نوآورانه دو فناوری PSA و حذف شیمیایی اکسیژن استفاده کردیم. در این روش، ابتدا با فناوری PSA به خلوص ۹۹.۵ درصد دست یافته و سپس با روش حذف شیمیایی اکسیژن که شامل واکنش هیدروژن در راکتور است، خلوص را به ۹۹.۹۹۵ درصد ارتقا دادیم. این ترکیب فناوری باعث کاهش چشمگیر ابعاد پکیج و مصرف انرژی شده است.
حقشناس خاطرنشان کرد: علاوه بر کاربرد در صنعت نفت، این فناوری در صنایع فولاد برای عملیات حرارتی و پرینت سهبعدی قطعات به روش SLM، برش لیزری ورقهای استیل با کیفیت بالا و صنایع غذایی و دارویی برای افزایش ماندگاری محصولات کاربرد دارد. همچنین، در تولید بردهای الکترونیکی، بلوکهای ساختمانی سیلیکس هبلکس و صنایع شیمیایی که نیازمند محیط عاری از اکسیژن هستند، استفاده میشود.
وی گفت: در راستای حل چالشهای صنعت فلزات کشور، موفق به راهاندازی پایلوت صنعتی فرآوری خاک روی سولفوره به روش لیچینگ تحت فشار در شهرک صنعتی دهاقان شدهایم. این روش که از نظر بازدهی و آلایندگی زیستمحیطی جزء بهترین روشهاست، میتواند به افزایش ظرفیت تولید واحدهای فرآوری روی که اکنون با ۳۰ درصد ظرفیت فعال هستند، کمک شایانی کند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان هوا تجهیز با اشاره به عملکرد این شرکت در دوران همهگیری کرونا تصریح کرد: در آن شرایط بحرانی، بر اساس مسئولیت اجتماعی، تمام تمرکز خود را بر تولید کمپرسورهای بدون روغن برای دستگاههای اکسیژنساز گذاشتیم و در ادامه با تولید دستگاههای اکسیژنساز ۱۰ لیتری به کمک بیماران شتافتیم. پس از فروکش کردن همهگیری، این فناوری را برای کاربردهای صنعتی مانند کارگاههای طلاسازی، پرورش ماهی و شیشهگری که نیازمند جایگزینی ایمن برای کپسولهای اکسیژن بودند، توسعه دادیم.
وی گفت: رمز موفقیت شرکتهای دانشبنیان، تمرکز بر حل چالشهای موجود و پرهیز از تعریف پروژههای صرفاً پژوهشی است. زمانی که راهحلی برای مشکلات واقعی صنعت ارائه میشود، صنایع با درک ارزش آن، در مسیر تجاریسازی همراهی بیشتری خواهند داشت. توصیه ما به شرکتهای نوپا این است که به جای خلق نیازهای جدید، بر رفع نیازهای موجود و چالشهای شناخته شده صنعت تمرکز کنند.
خبرنگار: محمد جعفری
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پساز انتشار تصاویر رسمی آنر ۳۰۰ و ۳۰۰ پرو، اکنون نوبت به آنر ۳۰۰ اولترا رسیده است. آنر ۳۰۰ اولترا قرار است در کنار سایر مدلها، دوشنبهی هفتهی آینده معرفی شود. در تصاویر، آنر ۳۰۰ اولترا را در رنگهای مشکی و سفید میبینیم. طراحی کلی به آنر ۳۰۰ پرو شباهت دارد و نمایشگر لبهخمیده، ماژول […]
مهندسان بریتانیایی زیردریایی خودران بزرگ XLAUV Herne را در راستای کمک به نظارت و حفاظت از زیرساختهای زیرآبی برای نیروی دریایی سلطنتی معرفی کردند. به گزارش تکناک، این زیردریایی توسط شرکت BAE Systems ساخته شده است و میتواند در جنگهای ضدزیردریایی کمک کند و مأموریتهای مخفیانه نیز انجام دهد. این زیردریایی قبل از معرفی به […]
گوگل در بهروزرسانی جدید اندروید ۱۵، ویژگی جذابی را معرفی کرده است که به کاربران اجازه میدهد تا صفحه قفل خود را سادهتر و منظمتر کنند. این ویژگی با نام “حالت مینیمال صفحه قفل” شناخته میشود و در نسخه آزمایشی اندروید ۱۵ QPR2 Beta 1 رونمایی شده است. به گزارش سرویس اخبار موبایل رسانه تکنولوژی […]
ستارهشناسان از ماه دوم زمین در حال دور شدن از زمین عکس گرفتند. به گزارش ایسنا، ستاره شناسان از «تلسکوپ دو متری دوقلو» برای گرفتن تصویری از خداحافظی سیارک PT5 2024 استفاده کردند. به نقل از اسپیس، این ماه کوچک که با عنوان «ماه دوم زمین» نیز شناخته میشود، نزدیک به دو ماه در دام […]