تصویب اعطای ۲۵۱ میلیارد تومان تسهیلات برای ۶۲ شرکت دانش‌بنیان استان فارس

در سومین و آخرین روز از سفر هیات اعزامی صندوق نوآوری و شکوفایی به استان فارس، سلسله جلساتی به منظور ارزیابی و ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان این استان برگزار شد و در نهایت در این سفر اختصاص ۲۵۱ میلیارد تومان به ۶۲ شرکت دانش‌بنیان استان فارس به تصویب رسید. به گزارش ایسنا، در آخرین روز […]



در سومین و آخرین روز از سفر هیات اعزامی صندوق نوآوری و شکوفایی به استان فارس، سلسله جلساتی به منظور ارزیابی و ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان این استان برگزار شد و در نهایت در این سفر اختصاص ۲۵۱ میلیارد تومان به ۶۲ شرکت دانش‌بنیان استان فارس به تصویب رسید.

به گزارش ایسنا، در آخرین روز از سفر هیات اعزامی صندوق نوآوری و شکوفایی به استان فارس، مهندس مهدی خالقی مدیر امور مجلس و ذینفعان و مهندس مهرداد خلیلی مدیر تسهیلات و خدمات اهرمی صندوق نوآوری و شکوفایی، اهداف سفر هیات اعزامی صندوق به استان فارس و مصوبات صورت گرفته برای شرکت‌های دانش بنیان این استان را تشریح کردند.

مهندس مهدی خالقی مدیر امور ذینفعان و مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی در ابتدای این نشست با اشاره به هدف سفر هیات اعزامی صندوق نوآوری به استان فارس بیان کرد: هدف صندوق نوآوری و شکوفایی از سفرهای استانی انتقال تمرکز از شرکت‌های دانش بنیان تهران به استان‌ها است. تلاش صندوق بر این است که بتواند پروسه و فرایند ارزیابی و عقد قرارداد کامل با شرکت‌های دانش بنیان استانی را به خود استان و صندوق‌های استانی بسپارد تا شرکت‌ها با سرعت و کیفیت بالاتری ارزیابی، نظارت و پرداختشان انجام شود.

 به گفته وی تامین مالی شرکت‌های نوپا در داخل خود استان‌ها از دیگر اهداف صندوق نوآوری است. در جریان این سفر برای شرکت‌های دانش بنیانی که عمدتا شرکت‌های دانش بنیان نوپا هم هستند و تاکنون از صندوق نوآوری خدمات مالی دریافت نکرده بودند، برنامه ویژه‌ای در نظر داشتیم که اگر به سمت سیستم بانکی می‌رفتند نمی‌توانستند تسهیلات یا منابع مالی دریافت کنند.

مدیر امور ذینفعان و مجلس صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام اینکه صندوق نوآوری طی این سفر سه روزه برای ۶۲ شرکت دانش بنیان استان فارس مبلغ ۲۵۱ میلیارد تومان مصوبه صادر کرده است، افزود: کل پروسه دریافت تسهیلات برای ۹۰ درصد شرکت‌ها در داخل خود استان و به همت پارک استان و صندوق پژوهش و فناوری آن انجام می‌شود.

خالقی افزود: نکته قابل توجه در خصوص ظرفیت‌های صندوق پژوهش و فناوری استان‌ها این است که می‌شود چالش‌های استان را به وسیله همین شرکت‌های دانش بنیان رفع کنیم.

مدیر امور ذینفعان و مجلس صندوق نوآوری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: در این قانون بند مفصلی برای شرکت‌های دانش بنیان در استان‌ها دیده شد که طبق آن شورای برنامه‌ریزی استان نیاز داشت که رکن اصلی دانش بنیانی استان، حتما در شورا حضور داشته باشد، به همین دلیل رییس پارک علم و فناوری هر استان عضو دائمی شورا شد که حق رای دارد و می‌تواند مسائل حوزه فناوری استان را در شورا حل و فصل کند.

خالقی افزود: طی این قانون استانداران و مسئولان استانی موظف شدند کلیه محصولات مورد نیاز خود را از شرکت‌های دانش بنیان استان خریداری کنند تا به توسعه بازار محصول دانش بنیان‌ها بیانجامد. در قانون جهش دانش بنیان به استانداران اختیار داده شده است که از اعتبارات عمرانی‌شان تسهیلاتی در قالب کمک‌های فنی اعتباری سرمایه به صندوق‌های پژوهش و فناوری اعطا شود. صندوق نوآوری و شکوفایی امیدوار است با افزایش سرمایه صندوق استان فارس تعاملات با شرکت‌های دانش بنیان استان را افزایش دهد.

به گفته او، صندوق نوآوری و شکوفایی تا ۱۲ برابر هر سرمایه ثبتی صندوق پژوهش و فناوری خدمات مالی برای صندوق مورد نظر تعریف می‌کند که می‌تواند به شرکت‌های دانش بنیان خدمات ارائه دهد. این افزایش سرمایه باعث توسعه اقتصاد دانش بنیان می‌شود.

مدیر امور مجلس و ذینفعان صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین پیشنهاداتی برای استفاده از ظرفیت دانش بنیان‌های استان برای کمک به حل چالش‌ها و مشکلات موجود در سطح استان و همچنین گسترش تعامل و همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی و استانداری فارس برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری استان ارائه کرد.

ایجاد تعامل میان صندوق‌های پژوهش و فناوری با شرکت‌های دانش بنیان

مهندس مهرداد خلیلی، مدیر تسهیلات و خدمات اهرمی صندوق نوآوری و شکوفایی درباره اهداف مورد نظر سفر هیات اعزامی صندوق به استان فارس گفت: شرکت‌های دانش بنیانی در این استان حضور دارند که تاکنون نتوانسته بودند از خدمات صندوق نوآوری به ویژه خدمات تسهیلاتی استفاده کنند. به همین دلیل همه تلاش ما در این سه روز، ارزیابی مستقیم یکسری از شرکت‌های دانش بنیان استان فارس بود.

به گفته وی، رسالت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی این است که شرکت‌های دانش‌بنیان استان فارس را به صندوق پژوهش و فناوری این استان که عامل مالی و قابل اتکایی برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان است، متصل و تعاملات میان این دو بازیگر زیست بوم فناوری و نوآوری کشور را ایجاد کند.

خلیلی با اعلام اینکه سعی صندوق نوآوری بر این بوده که با پرداخت تسهیلات تا سقف عدد قابل توجه ۸ میلیارد تومان به شرکت‌های دانش بنیان، بوروکراسی فرآیند دریافت تسهیلات نسبت به بقیه سیستم‌های مالی مانند بانک‌ها را به حداقل برساند و به صندوق پژوهش و فناوری استان به عنوان یک پناهگاه مالی رجوع کنند، خاطر نشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بدانند که این دریافت تسهیلات، خاتمه کار نیست و امیدوار هستیم که این تعاملات به صورت پیوسته ادامه داشته باشد. از این‌رو هر نیاز و درخواستی که این شرکت‌ها داشتند، صندوق نوآوری از هیچ کمکی دریغ نمی‌کند و در کنار این شرکت‌ها ایستاده است.

وی افزود: در این سفر اتفاقات بسیار خوبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک رخ داده است. البته که کمک به شرکت‌های بزرگ دانش بنیان هم جزو رسالت صندوق است.

مدیر تسهیلات و خدمات اهرمی درباره پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان استان فارس عنوان کرد: اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان استان فارس در قیاس با استان‌های دیگر در بحث جعاله که به صورت پایلوت هم اجرا می‌شود در حال نگارش قرارداد است. امیدواریم این مصوبات به عنوان هدفی برای شرکت‌های فناور و خلاق تبدیل شود تا با کمک یکسری از تسهیلات بتوانند مسیر دانش بنیانی را طی کنند؛ خوشبختانه قرارداد آن آماده است و تا دو روز آینده در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

به گفته وی، تلاش صندوق نوآوری و شکوفایی این است که دانش بنیان‌ها و شرکت‌های خلاق و فناور را در مسیر تامین مالی حمایت کند.

انتهای پیام



Source link