نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ستارهشناسان از ماه دوم زمین در حال دور شدن از زمین عکس گرفتند. به گزارش ایسنا، ستاره شناسان از «تلسکوپ دو متری دوقلو» برای گرفتن تصویری از خداحافظی سیارک PT5 2024 استفاده کردند. به نقل از اسپیس، این ماه کوچک که با عنوان «ماه دوم زمین» نیز شناخته میشود، نزدیک به دو ماه در دام […]
ستارهشناسان از ماه دوم زمین در حال دور شدن از زمین عکس گرفتند.
به گزارش ایسنا، ستاره شناسان از «تلسکوپ دو متری دوقلو» برای گرفتن تصویری از خداحافظی سیارک PT5 2024 استفاده کردند.
به نقل از اسپیس، این ماه کوچک که با عنوان «ماه دوم زمین» نیز شناخته میشود، نزدیک به دو ماه در دام گرانش زمین گرفتار شده بود و سرانجام از ما خداحافظی کرد و پیش از بازگشت به منظومه شمسی، در تصویر جدیدی از تلسکوپ دو متری دوقلو در اسپانیا شکار شد.
سیارک نزدیک به زمین ۲۰۲۴ PT5 در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴ تحت تأثیر گرانش سیاره ما به دام افتاد. از آغاز این رویداد، دانشمندانی که در حال مطالعه این «ماه دوم زمین» بودند، از جمله کارلوس دلا فوئنته مارکوس از دانشگاه کامپلوتنس(Complutense) مادرید، آگاه بودند که این یک «اقامت موقت» خواهد بود که بیش از چند هفته طول نمیکشد.
این پیشبینی سرانجام در روز دوشنبه ۲۵ نوامبر زمانی که PT5 ۲۰۲۴ زمین را ترک کرد تا به خانه خود در کمربند سیارکی آرجونا بازگردد، محقق شد. این کمربند سیارکی در مداری نزدیک به زمین در فاصله متوسطی در حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر از خورشید به دور آن میچرخد.
سیارک «ماه کوچک» از کمربند سیارکی آرجونا(Arjuna) سرچشمه میگیرد که یک کمربند سیارکی ثانویه ساخته شده از سنگهای فضایی است که در مداری بسیار شبیه به مدار زمین به دور خورشید میگردند و در فاصله متوسط حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر از خورشید قرار دارند.
این سیارک با عرض تنها ۳۷ فوت برای اکثریت آسماننگاران واضح نبود.
مارکوس و همکارانش آن را با تلسکوپ دو متری دوقلوی(TTT) مطالعه کردند. این کار به این تیم اجازه داد تا تعدادی اکتشاف در مورد این سیارک انجام دهند، از جمله این واقعیت که ترکیب آن نشان میدهد که میتواند قطعهای از ماه باشد که در اثر برخورد یک سیارک با ماه از آن جدا شده است.
نظریه اصلی شکلگیری ماه که «فرضیه برخورد غولپیکر» نامیده میشود، نشان میدهد که همدم وفادار زمین زمانی متولد شده که یک برخورد عظیم در حدود چهار میلیارد سال پیش، مواد مذاب را از زمین پخش کرده و در نهایت سرد و متراکم شده است. این بدان معناست که زمین احتمالاً پدربزرگ این «ماه دوم» یا «ماه کوچک» است.
منشاء گرفتن این قمر کوچک از ماه زمین، بیشتر توسط طیفهای آن مشخص میشود که نشان میدهد ترکیب شیمیایی آن به خوبی با مواد ماه که توسط ماموریتهای لونای روسیه و ماموریتهای قمری آپولوی ناسا به زمین آورده شده است، مطابقت دارد.
رصد و تجزیه و تحلیل سیارک «PT5 2024» نشان میدهد که ممکن است از موادی که از ماه اصلی زمین پس از یکی از برخوردهای قدیمی که ماه را تحت تاثیر قرار داده است، متولد شده باشد، چرا که سطح آن مانند ماه دارای حفرهها و دهانههای برخوردی است.
این سیارک برای مدتی طولانی از زمین دور نخواهد ماند. بر اساس اطلاع ناسا، این سیارک در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۲۵ نزد ما بازخواهد گشت. در آن زمان حتی به ما نزدیکتر خواهد شد و در فاصله ۱.۱ میلیون مایلی از زمین قرار خواهد گرفت. با این حال، این سیارک با سرعتی در حدود ۳۷۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکند که نمیتواند توسط گرانش زمین به دام بیفتد و به عنوان ماه دوم ما عمل کند.
ناسا میگوید این سیارک پس از آن، دوباره در سال ۲۰۵۵ بازخواهد گشت. با این حال، در آن زمان نیز بدل به ماه دوم زمین نخواهد شد، زیرا بیش از ۴۵ میلیون کیلومتر از سیاره ما فاصل خواهد داشت.
رویدادهای این «ماه کوچک» به دو دسته تقسیم میشوند. اول رویدادهایی که در طول آنها این سیارک، یک یا چند دور کامل سیاره ما را در طول یک یا چند سال دور میزند و دوم ملاقاتهای کوتاهی که در آن یک دور را کامل نمیکند.
مارکوس میگوید یک سیارک برای تبدیل شدن به یک «ماه کوچک» باید در محدوده ۴.۵ میلیون کیلومتری زمین قرار گیرد و با سرعتی در حدود ۳۵۴۰ کیلومتر در ساعت به زمین نزدیک شود که سرعتی نسبتاً کم است.
این شرایط توسط PT5 2024 در تاریخ ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴ برآورده شد که نشان دهنده آغاز ملاقات کوتاه آن با زمین بود و این ملاقات روز ۲۵ نوامبر، زمانی که آشفتگیهای ناشی از گرانش خورشید مدار آن را مختل کرد، به پایان رسید.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
براساس اطلاعات فاششده در شبکهی اجتماعی ایکس، اولین نسخهی آزمایشی رابط کاربری One UI 7.0 برای گوشی گلکسی S22 اولترا در سرورهای سامسونگ رویت شده است. فرمور مدنظر صرفاً نسخهای برای آزمایش داخلی سامسونگ محسوب میشود و درحالحاضر در کشور لهستان فعال شده است. سامسونگ آپدیت بتای One UI 7.0 را احتمالاً طی هفتههای آینده […]
گوگل به تازگی قابلیت جدیدی تحت عنوان «گعدههای آنلاین» (Huddles) را برای برنامه گوگل چت معرفی کرده است که کاربران میتوانند تماسهای فوری و سریع با همکاران خود برقرار کنند. به گزارش تکناک، این ویژگی که از پلتفرم گوگل میت بهره میبرد، به طور خاص برای تسهیل ارتباطات تیمی در دنیای کار از راه دور […]
محققان دانشگاه کلمبیا گامی بزرگ در جهت بهبود مهارتهای دستکاری رباتها برداشتهاند. آنها سنسور لمسی جدیدی توسعه دادهاند که به رباتها اجازه میدهد تا اشیا را با دقت و ظرافت بیشتری لمس و جابهجا کنند. این سنسور که در کنفرانس یادگیری رباتیک (CoRL) 2024 در مونیخ معرفی شد، میتواند به رباتها کمک کند تا وظایف […]
پساز انتشار تصاویر رسمی آنر ۳۰۰ و ۳۰۰ پرو، اکنون نوبت به آنر ۳۰۰ اولترا رسیده است. آنر ۳۰۰ اولترا قرار است در کنار سایر مدلها، دوشنبهی هفتهی آینده معرفی شود. در تصاویر، آنر ۳۰۰ اولترا را در رنگهای مشکی و سفید میبینیم. طراحی کلی به آنر ۳۰۰ پرو شباهت دارد و نمایشگر لبهخمیده، ماژول […]