تعداد پایه پردازنده های LGA 1851 شمارش شد؛ بیشتر از ۱۹۵۰ عدد!

چه فکر می‌کنید اگر بدانید افرادی تعداد پدهای طلایی تعبیه‌شده در زیر پردازنده‌های نسل پانزدهمی Arrow Lake را به‌طور دستی شمارش کرده‌اند و متوجه شده‌اند که بیش از ۱۸۵۱ عدد است؟ این در حالی است که انتظار می‌رفت با توجه به انتخاب اسم LGA 1851 برای این سوکت جدید، پردازنده‌ها دقیقاً ۱۸۵۱ پایه داشته باشند. […]


چه فکر می‌کنید اگر بدانید افرادی تعداد پدهای طلایی تعبیه‌شده در زیر پردازنده‌های نسل پانزدهمی Arrow Lake را به‌طور دستی شمارش کرده‌اند و متوجه شده‌اند که بیش از ۱۸۵۱ عدد است؟ این در حالی است که انتظار می‌رفت با توجه به انتخاب اسم LGA 1851 برای این سوکت جدید، پردازنده‌ها دقیقاً ۱۸۵۱ پایه داشته باشند. جزئیات جالب را در ادامه خبر بخوانید.

در یک چالش متفاوت از MSI ژاپن، اعضای این شرکت در مراسم معرفی پردازنده‌های Arrow Lake اینتل در ژاپن متوجه شدند تعداد پدهای طلایی زیر CPU از ۱۸۵۱ عدد فراتر می‌رود. دو نفر از اعضای MSI با شمارش دستی پدها متوجه شدند که برخلاف انتظار، دو ردیف اضافه از پدها برای اهداف تشخیصی و عیب‌یابی (دیباگینگ) تعبیه شده است که هیچ‌گونه اتصال الکتریکی با سوکت مادربرد ندارند.

نتیجه شمارش دستی تعداد پایه‌های پردازنده های نسل پانزدهمی

در این رویداد، پردازنده‌های Core Ultra 200S از سری Arrow Lake معرفی شدند که به لطف تغییراتی چون سوکت جدید LGA 1851 با ۱۸۵۱ پایه (پین)، بهبودهای محسوسی در عملکرد و کارایی دارند. اما این تفاوت جزئی در تعداد پدها باعث شد تا Tsubasa Jisatra و آقای Nakajima، از اعضای تیم MSI، با تلاش زیاد و به کمک چاپ کردن تصاویری از سطح زیرین CPU، تعداد دقیق پدها را به روش دستی محاسبه کنند. در نهایت مشخص شد تعداد پدها به دلیل اضافه شدن دو ردیف برای عیب‌یابی یا مصارف مورد نظر اینتل، بیشتر از ۱۸۵۱ عدد است.

هرچند تعداد دقیق پدهای موجود در زیر پردازنده‌های Arrow Lake اعلام نشده است، اما تکرار این کار توسط Tom’s Hardware نشان می‌دهد حداقل ۱۰۰ پایه بیشتر دارد. حالا می‌دانیم دو ردیف پایه اضافی وجود دارد که اینتل از آنها برای مصارف خاصی چون عیب‌یابی، برنامه‌ریزی و نظیر آنها استفاده می‌کند.

در حقیقت در بسیاری از پردازنده‌ها چنین پایه‌هایی وجود دارد، با این‌حال معمولاً این پایه‌ها در لبه‌های جانبی پردازنده یا طرف مقابل آن و بسیار کوچک‌تر از پایه‌های اصلی تعبیه شده‌اند و تنها سازنده قادر به استفاده از آن‌ها است.

در همین رابطه بخوانید:

[برای اولین بار در ایران] نگاه نزدیک شهر‌سخت‌افزار به چیپست Z890 و سوکت LGA 1851

– تغییرات سوکت LGA1851 اینتل برای جلوگیری از خم شدن پردازنده و کمک به دفع گرما

کولرهای LGA1700 با پردازنده‌ های Core Ultra 200S سازگار هستند، اما فریم های نگه دارنده خیر

با وجود عرضه رسمی پردازنده‌های Arrow Lake، عملکرد آن‌ها در گیمینگ چندان چشمگیر نیست و هنوز به پای نسل قبلی Raptor Lake یا Zen 4X3D رقیب نمی‌رسد. احتمالاً این محدودیت‌های اولیه با به‌روزرسانی‌های آینده و بهینه‌سازی‌های ویندوز بهبود پیدا کنند. با این‌حال، انتظار می‌رود چالش‌های معماری این نسل در نسل‌های آتی مانند Panther Lake و Nova Lake برطرف شود.



Source link