نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
جدیدترین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب از کهکشان مارپیچی «مسیه ۷۴» ملقب به «فانتوم» که این بار از بیش از یک ابزار برای ثبت تصویر این کهکشان استفاده کرده است، اظلاعات جدیدی را برای ستاره شناسان روشن میکند. به گزارش ایسنا، امروز ناسا تصویر جدیدی از کهکشان فانتوم که با نامهای «مسیه ۷۴»(Messier 74) و […]
جدیدترین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب از کهکشان مارپیچی «مسیه ۷۴» ملقب به «فانتوم» که این بار از بیش از یک ابزار برای ثبت تصویر این کهکشان استفاده کرده است، اظلاعات جدیدی را برای ستاره شناسان روشن میکند.
به گزارش ایسنا، امروز ناسا تصویر جدیدی از کهکشان فانتوم که با نامهای «مسیه ۷۴»(Messier 74) و «NGC 628» نیز شناخته میشود، منتشر کرد.
کهکشان «مسیه ۷۴» یک کهکشان مارپیچی در صورت فلکی ماهی است. این کهکشان با ما حدودا ۳۲ میلیون سال نوری فاصله دارد و به عقیده برخی دشوارترین جرم در اجرام مسیه برای رصد است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب(JWST) این تصویر جذاب را ثبت کرده است. این اولین باری نیست که ما میبینیم که تلسکوپ جیمز وب تصویری از کهکشان فانتوم را ارسال میکند. ناسا قبلاً یک عکس از آن را در سال ۲۰۲۲ نیز منتشر کرده بود.
در زیر، تصویر ۲۰۲۲ برای مقایسه آورده شده است. با وجود رنگهای مختلف، واضح است که هر دو تصویر مربوط به یک کهکشان هستند.
تلسکوپ جیمز وب آن تصویر قدیمی را تنها با استفاده از ابزار فروسرخ میانی خود موسوم به MIRI گرفته بود، اما این بار جیمز وب دادههای MIRI و دوربین فروسرخ نزدیک(NIRCam) را با هم ترکیب کرده است. این ترکیب به دانشمندان تیم FEAST در ناسا اجازه داد تا این کهکشان «پرورشگاه ستارهها» را مشاهده کنند.
پرورشگاههای ستارهای مناطقی در فضای پر از گازها و ابرهای مولکولی هستند که محل تولد ستارهها و سیارهها هستند. به همین دلیل، برخی افراد از آنها به عنوان مناطق ستارهساز نیز یاد میکنند.
ماموریت اصلی تیم FEAST بررسی بازخورد ستارهها در مکانهای خارج از کهکشان راه شیری و در عین حال مشاهده شکلگیری ستارگان است.
دانشمندان با نگاه کردن به اینکه چه مقدار انرژی از ستارگان به محیط اطراف میریزد، بهتر میتوانند چگونگی پیدایش ستارهها را درک کنند.
دادههای ترکیبی از ابزارهای MIRI و NIRCam به دانشمندان این امکان را داد که به این نتیجه برسند که بازوهای مارپیچی کهکشان فانتوم جایی است که ستارگان فعالتر در این جرم آسمانی شکل میگیرند.
ما به لطف این ابزارهای جیمز وب اکنون میتوانیم خطوط انتشار هیدروژن را نیز ببینیم که تحت تأثیر غبار قرار نمیگیرند و نشان میدهند که ستارگان عظیم و تازه متولد شده در کجا شکل گرفتهاند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب به لطف یک هارد دیسک ۶۸ گیگابایتی همچنان تصاویر جدید را برای ما ارسال میکند تا از آن لذت ببریم.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تحقیقات جدید نشان می دهد چاقی باعث تغییرات دائمی در سلولهای چربی میشود که بازگشت وزن را آسانتر میکند. به گزارش تکناک، براساس این یافتهها پیشگیری زودهنگام بسیار مهم است، چرا که این تغییرات سلولهای چربی، قابل برگشت نیستند. هر کسی که تاکنون قصد کاهش وزن داشته است، میداند که بعد از کاهش اولیه، وزن […]
شرکت لویدان (Levidian) نسل دوم فناوری کربن زدایی لوپ (Loop) را راهاندازی کرد که با استفاده از دستگاه لوپ این شرکت میتوان گازهای زائد خروجی از سایتهای تولید نفت و گاز را به هیدروژن و گرافن تبدیل کرد. به گزارش ایسنا، با این کار از آلودگی هوا جلوگیری شده و مواد ارزشمند برای استفاده در صنعت […]
براساس پست یک افشاگر در ایکس، کارت گرافیک RTX 5090 انویدیا از تراشهی بزرگ GB202 استفاده میکند که ابعاد آن به ۷۴۴ میلیمتر مربع (۲۴ میلیمتر × ۳۱ میلیمتر) میرسد. اگر اطلاعات فاششده درست باشد، اندازهی تراشهی RTX 5090 نسبت به پردازندهی گرافیکی AD102 که در کارت گرافیک RTX 4090 استفاده شده است، افزایش قابل […]
سامسونگ از عرضه رسمی سرویس بازی ابری خود برای دستگاههای گلکسی خبر داد. به گزارش تکناک، این خدمات که پیشتر در سال ۲۰۲۳ به صورت بتا معرفی شده بودند، اکنون به طور کامل در ایالات متحده فعال شدهاند و کاربران میتوانند از طریق بخش Gaming Hub به آن دسترسی داشته باشند. سامسونگ اعلام کرده است […]