حمایت از مشارکت دانش‌بنیان‌ها در توسعه محصولات و سکوی ملی هوش‌مصنوعی

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در قالب یک فراخوان از مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه محصولات و سکوی ملی هوش مصنوعی حمایت می‌کند. به گزارش ایسنا، در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی، معاونت علمی ریاست‌جمهوری در حال آماده‌سازی بسته‌های حمایتی جهت ارائه به این شرکت‌ها در جهت […]



معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در قالب یک فراخوان از مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه محصولات و سکوی ملی هوش مصنوعی حمایت می‌کند.

به گزارش ایسنا، در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی، معاونت علمی ریاست‌جمهوری در حال آماده‌سازی بسته‌های حمایتی جهت ارائه به این شرکت‌ها در جهت کمک به رشد اقتصاد حوزه هوش مصنوعی است.

بر اساس این فراخوان، این حمایت‌ها در دو سرفصل حمایت از «مشارکت در توسعه و بهینه‌سازی سکوی هوش مصنوعی» و «مشارکت در توسعه محصولات و خدمات هوش‌ مصنوعی» خواهد بود و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی می‌توانند بر اساس توانمندی و علاقه‌مندی خود با ارسال رزومه و طرح پیشنهادی، برای دریافت حمایت در یکی از بخش‌های این دو دسته اعلامی اقدام کنند.

حمایت از مشارکت در توسعه و بهینه‌سازی سکوی هوش مصنوعی

نسخه اولیه سکوی هوش مصنوعی، با مشارکت پژوهشگران و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر کشور با بهره‌گیری از چارچوب‌های متن‌ باز و هم‌بندی فناوری‌های پیشرفته از جمله مدل‌های زبانی بزرگ، مدل‌های زبانی-بینایی، بازشناسی گفتار و تبدیل متن به گفتار و همچنین یک زیرساخت دریاچه‌ داده شامل پایگاه‌ داده‌های رابطه‌ای، مبتنی بر سند و برداری بزودی به عنوان یک MVP آماده رونمایی آزمایشی خواهد بود. این سکو انعطاف‌پذیری، مقیاس‌پذیری و به‌ کارگیری زیرساخت ترکیبی ابری و فوق همگرا را برای پشتیبانی توسعه‌دهندگان و سازمان‌ها در به‌کارگیری از توان هوش مصنوعی در اولویت قرار می‌دهد. 

با وجود این‌که ویژگی‌های منحصر به‌فردی در نسخه فعلی سکوی هوش مصنوعی وجود دارد، رشد سریع حوزه هوش مصنوعی این امر را ضروری می‌کند که تمام فعالان این حوزه، به صورت مستمر در بروزرسانی و بهینه‌سازی ماژول‌های سکو مشارکت داشته باشند. بر همین اساس، شرکت‌های دانش‌بنیانی که در چند سال اخیر در حوزه توسعه زیرساخت‌ها و کاربردهای تخصصی هوش مصنوعی فعالیت داشته‌اند، می‌توانند سوابق کامل خود را در زمینه ماژول‌های توسعه داده شده، ارائه کنند.

موضوعات مورد توجه در سکو شامل «مدل‌های زبانی بزرگ»، «مدل‌های زبانی-بینایی»، «بازشناسی گفتار و تبدیل متن به گفتار با گویش‌های مختلف»، «ابزارهای عملیات یادگیری ماشین»، «ابزارهای مدیریت داده»، ابزارهای AutoML، تحلیل اکتشافی هوشمند داده (EDA) است. مشارکت‌کنندگان در این بخش از حمایت تسهیلات مالی جهت توسعه زیرساخت‌های نرم‌افزاری هوش مصنوعی بهره‌مند می‌شوند.

حمایت از مشارکت در توسعه محصولات و خدمات هوش مصنوعی

در جهت تسهیل در توسعه محصولات و خدمات هوش مصنوعی، شرکت‌های نوپا و واحدهای کسب‌وکار می‌توانند با استفاده از خدمات سکو، محصولات و خدمات هوش مصنوعی را با هزینه کمتر و زمان کوتاه‌تر توسعه دهند. این خدمات و محصولات می‌توانند از طریق بازارگاه سکو به مشتریان ارائه شوند. لذا شرکت‌های دانش‌بنیانی که در چند سال اخیر در حوزه توسعه محصولات و خدمات هوش مصنوعی فعالیت داشته‌اند، می‌توانند سوابق کامل خود را در توسعه محصولات و خدمات هوش مصنوعی ارائه کنند.

محورهای همکاری در این بخش شامل «ابزارها، محصولات یا خدمات تخصصی برای بازارگاه عمومی»، «ابزارها، محصولات یا خدمات تخصصی برای بازارگاه علوم»، «ابزارها، محصولات یا خدمات تخصصی برای بازارگاه انرژی»، «ابزارها، محصولات یا خدمات تخصصی برای بازارگاه اینترنت اشیاء»، «ابزارها، محصولات یا خدمات تخصصی برای بازارگاه دستیارهای هوشمند درگاه‌های فروش اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی» و «ابزارها، محصولات یا خدمات تخصصی برای بازارگاه معاملات بورس» خواهد بود.

شرکت‌کنندگان در این بخش، باید شرکت دانش‌بنیان حوزه هوش مصنوعی بوده و دارای سابقه توسعه سامانه‌های نرم‌افزاری برای ارائه خدمات هوش مصنوعی باشند تا از تسهیلات مالی جهت توسعه زیرساخت نرم‌افزاری بهره‌مند شوند.

شرایط مشارکت در فراخوان

مشارکت‌کنندگان باید جزء شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی بوده و سابقه موفقی در توسعه ماژول‌های زیرساخت‌های مقیاس‌پذیر نرم‌افزاری هوش‌ مصنوعی داشته باشند.

برای استفاده از حمایت این بخش شرکت‌ها باید رزومه شرکت در زمینه هوش مصنوعی، رزومه تیم فنی فعال در شرکت در حوزه هوش مصنوعی، محصولات توسعه داده شده در این زمینه، سوابق ارائه خدمات هوش مصنوعی با ذکر تعداد کاربران فعال و حجم مالی بزرگ‌ترین پروژه هوش مصنوعی اجرا شده توسط شرکت را ارائه دهند.  

توسعه بازارگاه به صورت کنسرسیوم یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی و یک شرکت تجاری نیز قابل انجام هست.

با توجه به اینکه سکوی هوش مصنوعی متن‌ باز است، تمامی ابزارها و محصولاتی که از طریق این حمایت توسعه می‌یابند، باید به صورت متن‌ باز به سکوی هوش مصنوعی اضافه شوند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، انتخاب شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس سوابق کاری و فنی و تجارب موفق شرکت دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی انجام خواهد شد.

علاقه‌مندان برای ارسال مدارک فنی و مشارکت در این فراخوان، حداکثر تا ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۳ مهلت دارند رزومه و طرح خود را به رایانامه pr@isti.ir ارسال کنند.

انتهای پیام



Source link