نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شاید شستشوی حوله موضوع بیاهمیتی بهنظر برسد، اما الیزابت اسکات، استاد زیستشناسی و مدیر مرکز بهداشت و بهداشت خانگی دانشگاه سیمونز در بوستون آمریکا که به موضوع شستشوی حوله و روشهای انتشار میکروبها در خانه علاقهمند است، میگوید: «هر چیزی که روی حوله وجود دارد و میتواند به ما آسیب بزند، احتمالا منشا انسانی دارد.» […]
شاید شستشوی حوله موضوع بیاهمیتی بهنظر برسد، اما الیزابت اسکات، استاد زیستشناسی و مدیر مرکز بهداشت و بهداشت خانگی دانشگاه سیمونز در بوستون آمریکا که به موضوع شستشوی حوله و روشهای انتشار میکروبها در خانه علاقهمند است، میگوید: «هر چیزی که روی حوله وجود دارد و میتواند به ما آسیب بزند، احتمالا منشا انسانی دارد.»
روی پوست ما بیش از هزار نوع باکتری مختلف و همچنین ویروسها و قارچها وجود دارند. بیشتر این میکروبها برای بدن ما مفید هستند. مثلاً آنها به ما کمک میکنند تا از عفونتهای باکتریهای مضر محافظت شویم، برخی از مواد شیمیایی روزمره را تجزیه میکنند و در رشد سیستم ایمنی بدن نقش دارند.
بیشتر باکتریهایی که روی حولهها وجود دارند، از همان نوع باکتریهایی هستند که روی پوست ما نیز وجود دارند. علاوهبراین، این باکتریها در محیطهایی که در آن زندگی میکنیم، مثل خانه یا محل کار، هم معمولا پیدا میشوند.
هرچه مدت زمان بیشتری از حولهها استفاده کنیم و آنها مدت طولانیتری مرطوب بمانند، شرایط برای رشد میکروبها بهتر میشود
بعضی از باکتریهایی که روی حولهها وجود دارند، شامل انواعی از باکتریهای استافیلوکوکوس و اشریشیا کلی هستند که معمولاً در روده انسان پیدا میشوند. باکتریهای سالمونلا و شیگلا نیز ممکن است در حولهها وجود داشته باشند. این باکتریها معمولاً باعث بیماریهای گوارشی مانند مسمومیت غذایی و اسهال میشوند.
برخی از باکتریها بهطور عادی بیضرر هستند؛ اما در شرایط خاص میتوانند آسیب بزنند. مثلاً چنانچه این باکتریها وارد زخم شوند، میتوانند توانایی تولید سم پیدا کنند یا اگر فردی سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد، ممکن است باعث بیماری وی شوند.
پوست ما سدی طبیعی در برابر عفونتها است و اولین دفاع ما دربرابر باکتریها و میکروبها بهشمار میآید. بنابراین، انتقال باکتری از حوله به پوست ما نباید خیلی نگرانکننده باشد. بااینحال، برخی تحقیقات نشان میدهند شستشو، مالش و خشک کردن بدن با حوله میتواند عملکرد محافظتی پوست را خراب کند و باعث آسیب به پوست شود.
بزرگترین مشکل زمانی رخ دهد که هنگام خشک کردن دست، میکروبهای مضر حوله به دستهای ما منتقل شوند و بعد وقتی به دهان، بینی یا چشمهایمان دست میزنیم، این میکروبها وارد بدن شوند.
حولههایی که بیشتر برای خشک کردن دستهایمان استفاده میکنیم، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. همچنین، حولههای آشپزخانه که برای خشک کردن ظروف، دستها و سطوح مختلف استفاده میشوند، میتوانند منبعی برای پخش میکروبهایی باشند که باعث بیماریهای غذایی میشوند.
بهگفتهی اسکات، عفونتهای گوارشی ناشی از سالمونلا، نورویروس و اشریشیا کلی «همگی ازطریق حولهها قابل انتقال هستند». تحقیقات همچنین نشان دادهاند که ویروسهایی مانند کووید ۱۹ میتوانند تا ۲۴ ساعت روی پارچههای پنبهای زنده بمانند؛ هرچند انتقال ازطریق لمس سطوح آلوده بهعنوان روش اصلی انتشار ویروس کرونا درنظر گرفته نمیشود.
ویروسهای دیگر مانند ویروس امپاکس (که ازطریق تماس منتقل میشود) ممکن است خطر بیشتری داشته باشند. به همین دلیل، مقامات بهداشتی توصیه میکنند حولهها یا ملحفههای خود را با افرادی که به این ویروس آلوده هستند، به اشتراک نگذارید.
پژوهشها همچنین نشان دادهاند ویروس پاپیلومای انسانی که معمولاً باعث زگیل میشود، میتواند ازطریق تماس با حولههایی که دیگران نیز از آن ها استفاده میکنند، منتقل شود.
خطر انتقال بیماریها از حولههای دستی که میتوانند دوباره استفاده شوند، یکی از دلایلی است که بیمارستانها و دستشوییهای عمومی از حولههای کاغذی یکبار مصرف و خشککنهای دست استفاده میکنند. بااینحال، هنوز مشخص نیست کدامیک از این دو روش بهتر است.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رویداد آنپکد ۲۰۲۵ سامسونگ بهزودی برگزار خواهد شد. در این رویداد، نهتنها شاهد معرفی نسل جدید گوشیهای سری گلکسی S25 سامسونگ خواهیم بود؛ بلکه نقطه عطفی در تاریخ نرمافزار سامسونگ نیز بهشمار میرود. تمرکز این رویداد بر چهار محور اصلی نرمافزاری است که میتوانند تجربه کاربری گوشیهای گلکسی این غول کرهای را دگرگون کنند. نخستین […]
لپتاپهای گیمینگ معمولا به دلیل وزن بالا و ابعاد بزرگ، برای استفاده روزمره و جابهجاییهای روزانه مورد استفاده قرار نمیگرفتند. اما در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ مدلهای جدید از آنها معرفی شدند که نهتنها سبکتر بودند، بلکه نازکی خارقالعادهای نسبت به امکانات خود داشتند. همین باعث شده است تا دیدگاهها نسبت به این دسته از […]
حوزه علم و دانشگاه امروز ۳۰ دی شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است. به گزارش ایسنا، اخبار جالب امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شدهاند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید. تاثیر مشاوران علمی «ترامپ» بر دومین دوره […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در ویدئوی زیر جزئیاتی درباره سامانه پدافندی سوم خرداد که توانست گلوبال هاوک آمریکایی را منهدم کند، آورده شده است: همانطور که گفته شد، پس از سرنگونی پهپاد پیشرفته گلوبال هاوک امریکایی در سال ۱۳۹۸ به اوج شهرت رسید؛ این سامانهٔ پدافند هوایی، از فناوری آرایه فازی بهره میبرد. این سامانه، توانایی تمرکز […]