نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در حالی که ناسا پس از مشکلات مربوط به کپسول استارلاینر در تلاش برای بازگرداندن دو فضانورد است، چین از این مشکل به نفع خود استفاده کرده است. به گزارش ایسنا، فضاپیمای استارلاینر بوئینگ با نشت هلیوم مواجه شده است و همین باعث شده که دو فضانورد ناسا برای مدتی بیش از آن چه مورد […]
در حالی که ناسا پس از مشکلات مربوط به کپسول استارلاینر در تلاش برای بازگرداندن دو فضانورد است، چین از این مشکل به نفع خود استفاده کرده است.
به گزارش ایسنا، فضاپیمای استارلاینر بوئینگ با نشت هلیوم مواجه شده است و همین باعث شده که دو فضانورد ناسا برای مدتی بیش از آن چه مورد انتظار بود، در ایستگاه فضایی بینالمللی بمانند.
به نقل از ساوثچاینا مورنینگ پست، اکنون دانشمندان چینی از این موقعیت برای دستیابی به یک روش علمی استفاده کردهاند. محققان چینی مشکل طولانی ناسا را به یک پیشرفت در ایجاد پیشرانهای متحولکننده تبدیل کردهاند که میتواند رقابت بر سر سفرهای فضایی را بازتعریف کند.
دو فضانورد ناسا از ماه ژوئن سال گذشته پس از نشتهای متعدد هلیوم که سیستمهای رانشگر فضاپیمای آنها یعنی کپسول استارلاینر شرکت بوئینگ را دچار مشکل کرده بود، در ایستگاه فضایی بینالمللی باقی ماندهاند.
در نتیجه، هلیوم، گاز فوق سبکی که به عنوان سوخت مایع موشک استفاده میشود، به نمادی از ضعف مهندسی تبدیل شده است.
اکنون، دانشمندان چینی گزارش میدهند که از این نقص برای دستیابی به موشکی با سوخت جامد که میتواند نیروی رانش خود را در صورت نیاز سه برابر کند و در عین حال، بخار خروجی خود را تا دمای نزدیک به محیط سرد کند و آن را تقریبا برای حسگرهای مادون قرمز نامرئی کند.
محققان به رهبری یانگ زنان (Yang Zenan)، محقق هوافضا، از دانشگاه مهندسی هاربین، توضیح دادند که چگونه تزریق هلیوم به موتورهای موشک جامد سنتی از طریق منافذی در مقیاس میکرونی باعث افزایش نیروی رانش میشود.
یانگ و همکارانش نوشتند که هلیوم نمیسوزد، اما نسبت بهینه هلیوم به گاز احتراق (یک به چهار) تکانه ویژه را تا ۵.۷۷ درصد افزایش میدهد و سطح رانش را قادر میسازد تا ۳۰۰ درصد از طریق تزریق قابل تنظیم، افزایش یابد.
شبیهسازی رایانهای نشان میدهد که بخار اگزوز تا دمای ۱۳۲۷ درجه سانتیگراد (۲۴۲۰ فارنهایت) خنک میشوند که از نظر فنی میتوانند تقریبا از چشم هر ماهواره هشداردهنده موشک فروسرخ، پنهان شوند.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز یکشنبه، ۵ اسفند ماه ۱۴۰۳ میزبان اخبار گوناگونی در حوزههایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانشبنیانها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم. Source link
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، محمدرضا کاشفی، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، از کاهش ۵۰درصدی بودجه این معاونت در سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی در اینباره گفت: در قانون جهش تولید دانشبنیان، مبحث جدیدی […]
صدهاهزار نفر کارمند دولت فدرال ایالات متحده ۴۸ ساعت فرصت دارند تا گزارشی از فعالیتهای هفتهی گذشتهی خود ارائه دهند؛ درغیراینصورت، پاسخندادن بهعنوان استعفا تلقی خواهد شد. این دستور که تحت نظارت ایلان ماسک و در راستای سیاستهای کاهش هزینهی رئیسجمهور دونالد ترامپ صادر شده، سردرگمی در بسیاری از نهادهای دولتی را در پی داشته […]
یکی از مهمترین چالشهایی که تولیدکنندگان محتوا امروزه با آن مواجه هستند، خلق تصاویری جذاب و منحصربهفرد است که بتوانند توجه مخاطب را به خود جلب کنند. به گزارش تکناک، در عصر فناوریهای پیشرفته امروزی، هوش مصنوعی به یکی از قدرتمندترین ابزارها در حوزههای مختلف تبدیل شده است. یکی از جذابترین کاربردهای این فناوری، توانایی […]