در حوزه تکثیر ماهی موفق نبودیم

معاون راهبری اداره شیلات اداره کل اوقاف و خیریه گفت: با وجود تلاش‌های صورت گرفته در حوزه تکثیر ماهی موفق نبودیم. به گزارش ایسنا، محمدعلی خانلر امروز در گردهمایی تخصصی کشاورزی دریامحور که در محل سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: همه ما می‌دانیم که مشکل کجاست، اما واقعیت این […]



معاون راهبری اداره شیلات اداره کل اوقاف و خیریه گفت: با وجود تلاش‌های صورت گرفته در حوزه تکثیر ماهی موفق نبودیم.

به گزارش ایسنا، محمدعلی خانلر امروز در گردهمایی تخصصی کشاورزی دریامحور که در محل سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: همه ما می‌دانیم که مشکل کجاست، اما واقعیت این است که بخشی از ما باید بپذیریم که در کشور، برخی از افراد که در این حوزه تدریس کرده‌اند، ادعا می‌کنند که در زمینه تکثیر موفق بوده‌اند، در حالی که این واقعیت ندارد. هر چیزی که در کشور وجود دارد، مورد بررسی قرار گرفته است. اگر از این ادبیات استفاده می‌کنم، عذرخواهی می‌کنم؛ دوستانی که در صنعت هستند، متوجه خواهند شد.

وی افزود: ما در اینجا نمی‌توانیم به‌راحتی به پرورش ماهی بپردازیم. صحبت ما درباره کار صنعتی است و به اعداد ۲۰۰ هزار تن اشاره می‌کنیم. در سال آخر برنامه ششم، وزیر جهاد کشاورزی پشت تریبون مجلس اعلام کردند که نهضت ۴۸۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس را در پیش داریم، اما فاصله زیادی با این هدف داریم. قطعاً باید مولدهای مناسب وارد کنیم و نباید معطل کنیم. اگر بخواهم از سازمان اوقاف نام ببرم، دو پروژه در هرمزگان در حال ورود است، اما واقعیت این است که اگر این پروژه‌ها امروز شروع شوند، دو سال دیگر به بهره‌برداری خواهند رسید.

به گفته وی، در هر منطقه ساحلی جنوب، از سیستان و بلوچستان گرفته تا سایر مناطق، همه زمین‌ها واگذار شده‌اند. اگر به آنجا مراجعه کنید، من تقاضا برای واگذاری زمین داشتم و جهاد کشاورزی نیز برای خودش زمین واگذار کرده است. جالب اینجاست که زمین‌هایی که جهاد واگذار کرده، از دست بهره‌بردارانی که در حال حاضر مشغول فعالیت هستند، خارج شده است.

معاون راهبری اداره شیلات اداره کل اوقاف و خیریه افزود: امیدوارم رئیس‌جمهور درباره رفاه صحبت کنند. بخشی از این موضوع به اقتصاد دریا محور مربوط می‌شود. من نهادهای دریایی کشور را در این ارائه آوردم و حدود ۱۴ تا ۱۵ نهاد دریایی را معرفی کردم. حالا برخی جایگاه‌های استانی مانند ائمه جمعه و فرماندهان نیز باید به این موضوع اضافه شوند. بدون شک، با این وضعیت نمی‌توانیم نهضت پرورش ماهی در قفس را راه بیندازیم و حتی به اعداد پایین‌تر از ۲۰۰ هزار تن نیز نخواهیم رسید.

به گفته خانلر، دوستانی که کار می‌کنند، به ویژه در قشم و بوشهر، باید بدانند که حتماً نیاز است کارشناس خارجی به این حوزه بیاید. 

وی افزود: شرکت بوشهر که اکنون به نوعی تنها تأمین‌کننده است، اگر نبود، ما هم اکنون چنین وضعیتی نداشتیم. از شما تشکر می‌کنم و امیدوارم نهادهایی مانند سازمان اوقاف نیز به این حوزه ورود کنند. در حال حاضر، از ۴۰ حلقه قفس استان بوشهر، ۲۲ حلقه و از ۱۴ حلقه قفس استان هرمزگان، ۷ حلقه خالی است. نیازی نیست که سازمان اوقاف کل زنجیره را برای خود ایجاد کند؛ بلکه باید با نهادهای مختلف همکاری کند. البته اکنون اگر با سازمان صحبت کنید، من خودم در حال ایجاد زیرساخت‌ها هستم.

خانلر بیان کرد: در قفس‌ها با مشکلات جدی مواجه هستیم. هفته گذشته به یک شرکت دانش‌بنیان سر زدم و متوجه شدم که تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند. همچنین برخی بخش‌های ترویجی و فرهنگی که فرمودید، اکنون دچار مشکل هستند؛ صیادان به تورهای قفس آسیب می‌زنند و وضعیت نگران‌کننده‌ای داریم.

وی گفت: در نهایت، امیدوارم با حمایت‌های لازم و توجه به مولدسازی منابع، بتوانیم از قفس‌های کوچک حمایت کنیم.

خانلر گفت: آزمون و خطا در حال انجام است. شاید برای شما جالب باشد که بگویم در حال حاضر، ما در زمینه تحویل بچه‌ماهی هیچ گونه پیشرفتی نداشته‌ایم. ریاست تحقیقات شیلات به جلسه ما آمد و آن شرکت را معرفی کرد. اکنون در دعوای دادگاهی، آقایان اعلام کرده‌اند که حتی یک دانه ماهی هم دریافت نکرده‌ایم.

وی افزود: در خصوص مواردی که مطرح کردند، من اکنون گونه‌های مختلف را با شاخصه‌های آنها بررسی کرده‌ام. به عنوان مثال، قیمت حلوا سفید در بازار بندرعباس یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان است، در حالی که قیمت ماهی سی‌بو در قفس بین ۲۲۰ تا ۲۶۰ هزار تومان در حال معامله است. بنابراین، برای بررسی اقتصادی بودن این گونه‌ها، باید آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

انتهای پیام



Source link