دستیابی به رؤیای شفاف با استفاده از اپلیکیشن ‌های موبایلی

محققان دانشگاه Northwestern در یک مطالعه جدید، به بررسی تأثیر روش Targeted Lucidity Reactivation (TLR) پرداخته‌اند که به افراد امکان می‌دهد با استفاده از اپلیکیشن‌های موبایلی و با حداقل تجهیزات، رؤیای شفاف داشته باشند. به گزارش تک‌ناک، این روش ترکیبی از بازسازی حافظه و نشانه‌های حسی است، که محرک‌های حسی خفیف مانند: صدا یا لرزش‌های […]


محققان دانشگاه Northwestern در یک مطالعه جدید، به بررسی تأثیر روش Targeted Lucidity Reactivation (TLR) پرداخته‌اند که به افراد امکان می‌دهد با استفاده از اپلیکیشن‌های موبایلی و با حداقل تجهیزات، رؤیای شفاف داشته باشند.

به گزارش تک‌ناک، این روش ترکیبی از بازسازی حافظه و نشانه‌های حسی است، که محرک‌های حسی خفیف مانند: صدا یا لرزش‌های ملایم در زمان خواب REM (مرحله خواب عمیق) را به کار می‌گیرد تا شانس تجربه رؤیای شفاف را افزایش دهد.

رؤیاها یکی از پدیده‌های عجیب و شگفت‌انگیز دنیای ذهن هستند. بیشتر افراد بدون اینکه متوجه شوند رؤیا می‌بینند. اما برای برخی افراد، به‌ویژه کسانی که به رؤیای شفاف علاقه‌مند هستند، تجربه رؤیا به شکلی دیگر رخ می‌دهد. آنها در زمان خواب متوجه می‌شوند که در حال رؤیا دیدن هستند و می‌توانند آن را کنترل کنند.

محققان Northwestern روش TLR را معرفی کردند که با اپلیکیشن موبایلی، رؤیای شفاف را ممکن می‌سازد

تحقیق و روش‌ها برای دیدن رؤیای شفاف

در این مطالعه، پروفسور Ken Paller و تیم تحقیقاتی‌ او ۲۶ نفر را به عنوان شرکت‌کننده جذب کردند.

معیارهای شرکت در این آزمایش شامل داشتن یک موبایل اندرویدی، توانایی به یاد آوردن حداقل سه تا چهار رؤیا در هفته، خواب حداقل هفت تا هشت ساعت در شب و توانایی بازگشت به خواب پس از بیدار شدن دو ساعت قبل از زمان معمول بود. تجربه قبلی از رؤیای شفاف جزء معیارهای پذیرش نبود.

از ۲۶ شرکت‌کننده، ۱۹ نفر تمامی معیارها را داشتند و به آنها اپلیکیشنی داده شد که نسخه‌ای تعدیل‌شده از روش TLR بود.

اپلیکیشن به گونه‌ای طراحی شده بود تا نشانه‌های حسی را به‌گونه‌ای تنظیم کند که بدون بیدار کردن فرد، او را برای تجربه رؤیای شفاف آماده نماید.

شرکت‌کنندگان قبل از خواب، تنظیمات اپلیکیشن را آزمایش و در صورت بیداری در طول شب، علت بیداری را ثبت می‌کردند.

نتایج آزمایش

در شب اول آزمایش، ۱۷ درصد از افرادی که از نشانه واقعی اپلیکیشن استفاده کرده بودند، رؤیای شفاف داشتند. در حالی که تنها ۵ درصد از گروه تحت کنترل که از نشانه‌های جعلی یا بدون نشانه استفاده کرده بودند، این تجربه را گزارش کردند.

این نتایج در شب دوم آزمایش نیز تکرار شد. محققان در دفترچه‌های رؤیاهای شرکت‌کنندگان متوجه شدند که برخی از آنها با واکنش به نشانه‌ها، آگاهی خود از خواب را به دست آورده‌اند.

یکی از شرکت‌کنندگان توضیح داد که در محیط کار خود رؤیا دیده است و همکاران او به صدایی که در خواب شنیده بود، واکنش نشان داده‌اند.

نمونه دیگری از شرکت‌کنندگان خستگی و اضطراب خود را در هنگام جست‌وجوی منبع صدا در رؤیا بیان کرده، تا اینکه متوجه شده این صدا نشانه‌ای از اپلیکیشن بوده است.

نتیجه‌گیری و گام‌های بعدی

Karen Konkoly، همکار پسادکترا در روانشناسی دانشگاه Northwestern، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هدف تحقیق این بود که ببینیم با استفاده از تنها یک گوشی هوشمند، به چه میزان می‌توانیم به ایجاد رؤیای شفاف دست پیدا کنیم و معیاری از سهولت و دسترسی برای عموم ایجاد نماییم.»

پروفسور Paller نیز بیان کرد که مرحله بعدی این تحقیق بررسی گزینه‌های پوشیدنی است که به شرکت‌کنندگان اجازه می‌دهد بدون بیدار شدن توسط دستگاه، به رؤیای شفاف دست یابند. این دستگاه‌ها می‌توانند در مرحله REM خواب، زمانی که احتمال بیشتری برای تجربه رؤیا و رؤیای شفاف وجود دارد، نشانه‌ها را ارائه دهند.

تحقیقات پیشین نشان داده‌اند که تجربه رؤیای شفاف می‌تواند روحیه فرد را بهبود بخشد و استرس روز بعد را کاهش دهد. Paller و تیم او امیدوار هستند که با استفاده از ابزارهای ساده و در دسترس، افراد بیشتری بتوانند از این توانایی بهره‌مند شوند و خواب خود را برای رشد شخصی و روحی بهینه کنند.



Source link