نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرآنلاین، پیش از این برای مدتها شایعاتی وجود داشت که چین در حال برنامهریزی برای ساخت یک ناو هواپیمابر هستهای است، با این حال این نخستین بار است که مدارک تأیید میکنند پکن در حال کار بر روی یک سیستم نیروی محرکه هستهای برای یک ناو هواپیمابر است. به نقل از یورونیوز، پژوهشگران […]
به گزارش خبرآنلاین، پیش از این برای مدتها شایعاتی وجود داشت که چین در حال برنامهریزی برای ساخت یک ناو هواپیمابر هستهای است، با این حال این نخستین بار است که مدارک تأیید میکنند پکن در حال کار بر روی یک سیستم نیروی محرکه هستهای برای یک ناو هواپیمابر است.
به نقل از یورونیوز، پژوهشگران مؤسسه مطالعات بینالمللی میدلبری در کالیفرنیا اعلام کردند که این کشف را در حین بررسی سایتی کوهستانی در خارج از شهر لیشان در استان سیچوان چین به دست آوردهاند، جایی که گمان میرفت چین در حال ساخت رآکتوری برای تولید پلوتونیوم یا تریتیوم برای تسلیحات خود باشد.
پژوهشگران با استفاده از تصاویر ماهوارهای و اسناد عمومی از جمله پیشنهادات پروژه، پروندههای کارکنان، مطالعات اثرات زیستمحیطی و حتی شکایات شهروندان درباره ساختوساز پرسر و صدا و گردوغبار بیش از حد نتیجهگیری کردهاند که نمونه آزمایشی رآکتور برای نیروی دریایی در کوهستانهای منطقه موچنگ چین در حال ساخت است.
جفری لوئیس، استاد در موسسه میدلبری و یکی از پژوهشگران این پروژه، در این باره گفت: «نمونه رآکتور در لشان اولین شواهد محکم است که نشان میدهد چین در واقع در حال توسعه یک ناو هواپیمابر هستهای است.»
رآکتور در یک تأسیسات جدید به نام «پایگاه ۹۰۹» قرار دارد که تحت کنترل مؤسسه نیروی هستهای چین، زیرمجموعهای از شرکت ملی هستهای چین است. این موسسه مسئول تحقیقات و آزمایشهای مهندسی رآکتور محسوب میشود.
اسناد نشان میدهند «مؤسسه ۷۰۱»، که به عنوان مرکز تحقیقات و طراحی کشتی چین شناخته میشود، تجهیزاتی برای رآکتور خریداری کرده که «برای نصب روی یک کشتی جنگی بزرگ» در نظر گرفته شده است.
تصاویر ماهوارهای از سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ همچنین تخریب خانهها و احداث زیرساختهای آب ورودی مرتبط با سایت رآکتور را نشان میدهد.
در حال حاضر، تنها ایالات متحده و فرانسه دارای ناو هواپیمابر هستهای هستند. ایالات متحده در مجموع ۱۱ ناو هواپیمابر هستهای دارد که به این کشور اجازه میدهد چندین گروه حمله را همیشه در سراسر جهان از جمله در اقیانوس هند و اقیانوس آرام مستقر نگه دارد.
با این حال پنتاگون به طور فزایندهای نگران نوسازی سریع ناوگان چین شامل طراحی و ساخت ناوهای حامل جدید است. نیروی دریایی چین، که از نظر تعداد بزرگترین نیروی دریایی جهان لقب دارد، در حال حاضر دارای سه ناو هواپیمابر است.
این کشور گفته است که ساخت چهارمین ناو خود را در دست اجرا دارد، با این وجود اعلام نکرده است که آیا این ناو دارای رآکتورهای هستهای خواهد بود یا متعارف.
افزودن ناوهای هواپیمابر هستهای به ناوگان چین گام مهمی در تحقق اهداف این کشور برای داشتن نیروی دریایی «آبهای آزاد» است.
۵۸۵۸
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، فضاپیمای پروگرس اماس-۲۹(Progress MS-۲۹) در ساعت ۹:۳۱ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی، تقریبا دو روز پس از پرتاب بر فراز موشک سایوز-۲ از پایگاه فضایی بایکونور، به ماژول پویسک متصل شد. این فضاپیما که توسط ناسا پروگرس ۹۰ نامگذاری شده بود، حدود ۲۵۰۰ کیلوگرم محموله مانند منابع، […]
پژوهشگران ممکن است قدیمیترین نمونهی شناختهشده از نوشتار الفبایی در دنیا را رمزگشایی کرده باشند. این نوشته که احتمالاً یک پلاک هدیه است، نزدیک به ۴۵۰۰ سال قدمت دارد. استوانهی سفالی کوچک از جنس گل رس که در مقبرهای در شمال سوریه کشف شده، کلمهی «سیلانو» را در بردارد که ممکن است یک اسم باشد. […]
قابلیت اشتراکگذاری موقعیت مکانی اینستاگرام به کاربران اجازه میدهد تا موقعیت مکانی خود را به صورت زنده با دوستانشان به اشتراک بگذارند. به گزارش تکناک، اینستاگرام قابلیت جدیدی برای کاربران خود منتشر کرده است که به آنها اجازه میدهد تا موقعیت مکانی خود را ازطریق پیامهای مستقیم (DMs) با دوستانشان به اشتراک بگذارند. این ویژگی […]
یک درمان ایمنتر برای ایسکمی اندام دیابتی میتواند به بیماران مبتلا به مشکلات حاد جریان خون کمک کند و نیاز به جراحی را کاهش دهد. به گزارش ایسنا، دانشمندان در حال گام برداشتن به سمت یک درمان جدید برای «ایست خون» یا «ایسکمی»(Ischemia) اندام دیابتی هستند که یک عارضه شایع و جدی دیابت است. این […]