نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
غزال زیاری: دنبالهدار نادری به نام G۳ Atlas در اتفاقی که یکبار در طول زندگی ما رخ خواهد داد، به کهکشان ما بازگشته و حالا در آسمان استرالیا و سراسر نیمکره جنوبی قابلمشاهده است. مدار G۳ Atlas اخیراً و در آوریل سال ۲۰۲۴ میلادی کشف شد و با ظهور و رؤیت از روی زمین توسط […]
غزال زیاری: دنبالهدار نادری به نام G۳ Atlas در اتفاقی که یکبار در طول زندگی ما رخ خواهد داد، به کهکشان ما بازگشته و حالا در آسمان استرالیا و سراسر نیمکره جنوبی قابلمشاهده است.
مدار G۳ Atlas اخیراً و در آوریل سال ۲۰۲۴ میلادی کشف شد و با ظهور و رؤیت از روی زمین توسط تعداد انگشتشماری از استرالیاییها، حالا از نزدیک تحت نظارت ناسا قرار دارد.
دکتر ربکا آلن، یکی از مدیران موسسه فناوری و صنعت فضایی دانشگاه سوینبرن دراینباره یادآوری کرد که دو روز آینده بهترین فرصت برای مشاهده این دنبالهدار نادر در استرالیا ارائه خواهد بود. او دراینباره توضیح داد: «دنبالهدار G۳ Atlas از نزدیکترین فاصلهاش با خورشید جان سالم به در برده و حالا به سمت منظومه شمسی بیرونی در حال حرکت است.»
دکتر آلن ادامه داد: «این دنبالهدار، دم درخشانی به طول ۱۰۰ کیلومتر دارد و در روزهای آتی فرصت محدودی برای مشاهده آن، قبل از آنکه کمنور شود، وجود خواهد داشت. برای اینکه شانس پیدا کردن این دنبالهدار و مشاهده آن را داشته باشید، درست پس از غروب خورشید به بیرون بروید. شما به یک منظره خوب از افق جنوب غربی و آسمانی صاف نیاز دارید. به دنبال دم کشیدهای باشید که به سمت افق، زیر سیاره درخشان زهره، قرار گرفته است.»
درعینحال، دان پتیت، فضانورد ناسا هم از فضا تصویری از دنبالهدار G۳ ثبت کرده است. او که در ایستگاه فضایی بینالمللی مستقر است دراینباره توضیح داد: «دیدن یک دنبالهدار از مدار واقعاً شگفتانگیز است.»
دنبالهدار G۳ Atlas، این پتانسیل را دارد که عنوان درخشانترین دنبالهدار منظومه شمسی در سال جاری میلادی را مال خود کند و جالب اینجاست که تا هشتصد هزار سال دیگر، رؤیت نخواهد شد.
افراد مشتاق و منجمان میتوانند درست پس از غروب خورشید، دنبالهدار G۳ را در آسمان استرالیا و بیشتر مناطق واقع در نیمکره جنوبی ببینند؛ هرچند که این دنبالهدار برای مدت کوتاهی میهمان ماست و از دو روز دیگر (۲۳ ژانویه) دیگر از روی زمین قابلمشاهده نخواهد بود.
در این بین و قبل از آنکه این دنبالهدار با چشم غیرمسلح قابلرؤیت نباشد، چند استرالیایی خوششانس آن را مشاهده کرده و حتی موفق به عکاسی از آن شدند.
تروی پیرسون، عکاس نیوساوت ولز، در روز نوزدهم ژانویه عکسهایی دیدنی از این دنبالهدار را از نقطه دیدش در کوه کانوبولاس ثبت کرد.
طبق گزارش ناسا، این دنبالهدار زیبا در روز سیزدهم ژانویه (۲۴ دی) به ۱۳.۵ میلیون کیلومتری خورشید رسید و طبق محاسبات انجامشده و با توجه به دور شدن این دنبالهدار از جهت زمین، G۳ تا حدود ۶۰۰ هزار سال دیگر به خورشید نزدیک نخواهد شد. دنبالهدار G۳ در حال حاضر در صورت فلکی برج جدی قرار دارد و در فاصله ۱۴۶ میلیون کیلومتری از زمین در حال پرواز است.
کسانی که در نیمکره جنوبی کره زمین هستند بهترین فرصت را برای تماشای دنبالهدار G۳ در روزهای آتی دارند و البته با نزدیکتر شدن آن به خورشید، ممکن است دیدن واضح این دنبالهدار سختتر شود.
نیک جیمز از انجمن نجوم بریتانیا دراینباره توضیح داد: «پیشبینی رفتار این دنبالهدار پس از برخورد نزدیک به مرگ با خورشید بسیار سخت است، بنابراین این احتمال وجود دارد که خیلی درخشان تر یا کمنورتر از پیشبینیهای ما باشد.»
منبع: ۹news
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بریتانیا قصد دارد پیشرفتهترین تراشه مغزی جهان را که از امواج فراصوت متمرکز برای تحریک مکانیکی نورونها استفاده میکند، برای درمان اضطراب و افسردگی آزمایش کند. به گزارش ایسنا، فناوری امواج فراصوت میتواند به بهبود شرایط سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب کمک کند. به نقل از گاردین، در یک آزمایش جدید از جانب سرویس […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجتنیوز، تویوتا به عنوان یکی از موفقترین خودروسازان جهان شناخته میشود. از آغاز تولید خودرو در سال ۱۹۳۶ تا امروز، این برند مدلهای محبوبی مانند کرولا، هایلوکس و لندکروزر را به بازار عرضه کرده است؛ اما حتی شرکتهایی با این میزان موفقیت نیز از اشتباهات مصون نیستند. حتی تویوتا هم […]
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: یکی از اقدامات موثر در راستای حفظ رشد علمی کشور در سه سال گذشته نمایهسازی مجلات است. تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در طول ۲۵ سال ۱۰۱ نشریه بوده و در طول سه سال گذشته با انجام اقدامات تشویقی، ترغیبی و ترویجی این تعداد به ۹۶ […]
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، طی دستور اجرایی، فرمان سال ۲۰۲۱ جو بایدن برای هدفگذاری فروش ۵۰ درصدی خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰ را لغو کرد. این هدف غیرالزامآور، حمایت بسیاری از خودروسازان داخلی و خارجی را جلب کرده بود. ترامپ همچنین توزیع بودجهی ۵ میلیارد دلاری دولت برای ساخت ایستگاههای شارژ را متوقف کرد و […]