نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محققان دانشگاه تهران با توسعه نرمافزاری نوین، امکان طراحی سریع و کمهزینه تراشههای سفارشی برای دستگاههای اینترنت اشیاء را فراهم کردهاند. این فناوری، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، سرعت پردازش مدلهای هوش مصنوعی را نیز افزایش میدهد. به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه تهران با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات، نرمافزاری نوآورانه ارائه دادهاند […]
محققان دانشگاه تهران با توسعه نرمافزاری نوین، امکان طراحی سریع و کمهزینه تراشههای سفارشی برای دستگاههای اینترنت اشیاء را فراهم کردهاند. این فناوری، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، سرعت پردازش مدلهای هوش مصنوعی را نیز افزایش میدهد.
به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه تهران با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات، نرمافزاری نوآورانه ارائه دادهاند که قادر است پردازندههای سفارشیسازیشده را برای اجرای سریع و کممصرف مدلهای هوشمصنوعی، بهویژه یادگیری عمیق، در دستگاههای اینترنت اشیاء طراحی کند.
این دستاورد که در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران به سرپرستی مصطفی ارسالی صالحی نسب و مهدی مدرسی، طراحی شده است، امکان طراحی خودکار پردازندههای اختصاصی را فراهم میکند تا مدلهای هوشمصنوعی بهویژه یادگیری عمیق، با سرعت و مصرف انرژی بسیار پایین در دستگاههای اینترنت اشیاء اجرا شوند.
مصطفی ارسالی صالحی نسب، سرپرست این پروژه، شتابدهی به پردازش دادهها، امکان پیشبینی دقیق رفتار سیستمها، ارتقای امنیت اطلاعات و افزایش استقلال دستگاههای هوشمند را از ویژگیهای کلیدی این محصول خواند و اظهار کرد: این فناوری که اکنون در سطح TRL4 قرار دارد و آزمایشهای اولیه آن با موفقیت به پایان رسیده است، در شاخصهایی نظیر دقت، سرعت و مصرف انرژی، پیشرفتهای قابل توجهی را نشان داده است.
وی افزود: پلتفرم نرمافزاری ما، راهکاری نوین برای ساخت تراشههای سفارشی است که امکان اجرای سریع و کممصرف مدلهای یادگیری عمیق را در دستگاههای هوشمند فراهم میکند.
صالحی نسب با اشاره به امکان مقیاسپذیری بالا و رقابت با پردازندههای گرافیکی این ابزار، بیان کرد: این دستاورد با توجه به در دسترس بودن FPGA در داخل کشور میتواند به توسعه سریع و مستقل صنایع هوش مصنوعی کمک شایانی کند.
مهدی مدرسی، دیگر پژوهشگر این طرح ادامه داد: کاربردهای این فناوری بسیار گسترده است و حوزههایی مانند هوشمندسازی لبههای اینترنت اشیاء، کاهش مصرف انرژی، اینترنت اشیای پزشکی، سامانههای پردازش برخط تصویر و صوت در خودروهای هوشمند و همچنین هوشمندسازی سیستمهای پایش صنعتی را در برمیگیرد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، وی افزود: با استفاده از این ابزار میتوانیم پردازندههای هوش مصنوعی اختصاصی خود را با سرعت و هزینه بسیار کمتر نسبت به روشهای سنتی طراحی کنیم. این امر به ما امکان میدهد تا محصولات را هوشمندتر با عملکرد بهتر و هزینه کمتر به بازار عرضه کنیم.
مدرسی در پایان خاطرنشان کرد: این ابزار با سفارشیسازی اندازه مدل و بهینهسازی هوشمندانه، امکان اجرای مدلهای هوش مصنوعی را با سرعت و دقت بالاتر و مصرف انرژی کمتر بر روی دستگاههای با منابع محدود فراهم میآورد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پس از رونمایی نسل جدید سری X پوکو، نوبت به سری پرچمدار F میرسد. امروز، پوکو F7 پرو و پوکو F7 اولترا هر دو برای فروش در اندونزی گواهی دریافت کردهاند. بهگزارش مایاسمارتپرایس، مدل پرو شمارهمدل 24117RK2CG و مدل اولترا شمارهمدل 24122RKC7G دارد. گمان میرود که پوکو F7 پرو، نسخهی تغییرنامیافتهی ردمی K80 باشد. احتمالاً […]
معاون آموزشی وزارت علوم از امکان جایگزین برای آزمون جامع دانشجویان دکتری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی خبر داد. به گزارش ایسنا؛ روح الله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم با اعلام این خبر اظهار کرد: بر اساس بازنگری که سال گذشته در آییننامه پذیرش دانشجویان دکتری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی اتفاق افتاد تغییراتی در […]
ناسا با اهدای کمکهزینه یک میلیون دلاری از بهبود پیشبینی آبوهوا با استفاده از هوش مصنوعی حمایت کرده است. به گزارش ایسنا، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی یک پژوهشگر دانشکده علوم و فناوری اطلاعات «دانشگاه پنسیلوانیا»(Penn State) یک کمکهزینه دو ساله را به مبلغ ۱.۲۳ میلیون دلار از ناسا دریافت کردهاند تا به بهبود پیشبینی […]
به گزارش خبرآنلاین، جنگنده اف ۱۴ تامکت یک جنگنده برتری هوایی است و به دلیل نقشش در محافظت از آسمان مقابل جنگندههای دشمن شناخته شده است. این جنگنده که به خاطر نقشآفرینی در فیلم پرفروش تاپ گان شهرتی جهانی دارد، در دهه ۱۹۹۰ میلادی به یک پرنده ویژه به نام «بمبکت» تبدیل شد. تامکت های […]