نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
[ad_1] فنلاند به پنجاه و سومین کشوری تبدیل شد که به «پیمان آرتمیس» برای اکتشاف ماه میپیوندد. به گزارش ایسنا، «پیمان آرتمیس»(Artemis Accords) به تازگی پنجاه و سومین کشور عضو خود را به دست آورده است و تلاشهای ناسا را برای ایجاد اکتشافات فضایی صلح آمیز و همکاری در سطح بینالمللی تقویت میکند. فنلاند در […]
[ad_1]
فنلاند به پنجاه و سومین کشوری تبدیل شد که به «پیمان آرتمیس» برای اکتشاف ماه میپیوندد.
به گزارش ایسنا، «پیمان آرتمیس»(Artemis Accords) به تازگی پنجاه و سومین کشور عضو خود را به دست آورده است و تلاشهای ناسا را برای ایجاد اکتشافات فضایی صلح آمیز و همکاری در سطح بینالمللی تقویت میکند.
فنلاند در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵ از طریق مراسم امضایی که در حاشیه کارگاه زمستانی ماهواره ۲۰۲۵ در فنلاند برگزار شد، به «پیمان آرتمیس» ناسا پیوست.
بر اساس بیانیه ناسا، این امضا، این کشور شمال اروپا را به جدیدترین کشوری تبدیل میکند که متعهد به اکتشاف ایمن و مسئولانه در فضا به نفع بشریت میشود.
ویل رایدمن(Wille Rydman)، وزیر امور اقتصادی فنلاند در بیانیهای گفت: فنلاند برای دههها بخشی از جامعه اکتشافات فضایی با شرکتها و مؤسسات تحقیقاتی فنلاندی بوده که نوآوریها و فناوریهای بسیاری را تولید میکنند.
وی افزود: ما با عضویت در پیمان آرتمیس، مشارکت خود را با ایالات متحده و سایر متحدان تقویت خواهیم کرد. هدف ما این است که این همکاری، فرصتهایی را برای بخش فضایی فنلاند در دوره جدید اکتشافات فضایی و برنامه آرتمیس باز کند.
جیم فری(Jim Free)، معاون ناسا در اظهاراتی از پیش ضبط شده در این مراسم گفت: امروز، فنلاند به جامعهای از کشورهایی میپیوندد که میخواهند دادههای علمی را آزادانه به اشتراک بگذارند، ایمن عمل کنند و محیط فضایی را برای نسل آرتمیس حفظ کنند.
پیمان آرتمیس در اکتبر ۲۰۲۰، زمانی که هشت کشور اصلی آن را امضا کردند، پایهریزی شد. این پیمان، مجموعهای از بیانیههاست که اصول، رهنمودها و بهترین شیوههای مشترک را برای اکتشاف ماه و فراتر از آن تعیین میکند. این توافقنامه همچنین اصولی را تأیید میکند که در سال ۱۹۶۷ در معاهده فضای ماورای جو برای کمک به حاکمیت فضای همکاری بینالمللی تعیین شده است.
فنلاند پس از لیختن اشتاین، تایلند، پاناما و اتریش به عنوان جدیدترین کشور در فهرست رو به رشد امضاکنندگان بینالمللی «پیمان آرتمیس» قرار گرفت.
انتهای پیام
[ad_2] Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
[ad_1] به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، حلقههای عجیب سرشار از گرد و غبار در این عکس احتمالا پوستههای سهبعدی هستند، اما نحوه ایجاد آنها هنوز مشخص نشده است. به نقل از ناسا، مکان ایجاد حلقهها به خوبی شناخته شده است. آنها در یک منظومه ستارهای دوتایی در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری به سمت صورت […]
[ad_1] تحلیلهای ژنتیکی هوش مصنوعی، عوامل ژنتیکی مؤثر در بیماری پارکینسون و داروهای قابل استفاده مجدد را برای درمان بیماری پارکینسون شناسایی میکنند. به گزارش ایسنا، پژوهشگران «مرکز ژنوم کلینیک کلیولند»(CCGC) با موفقیت از مدلهای ژنتیکی پیشرفته هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری پارکینسون استفاده کردند. آنها عوامل ژنتیکی مؤثر در پیشروی بیماری و داروهای مورد […]
[ad_1] تیم کوک، مدیرعامل اپل، در جریان جلسهی توجیهی مربوطبه گزارش مالی جدید این شرکت به مسیر پیش روی آیفون اشاره کرد. به روایت کوک، فضای زیادی برای ایجاد نوآوری وجود دارد. این گفته در حالی مطرح میشود که شایعهها دربارهی رونمایی آیفون ۱۷ ایر به اوج رسیدهاند. کوک معمولا در جلسههای مالی جزئیات دقیقی […]
[ad_1] طبق اطلاعات فاششده، گوشی گلکسی S25 اج سامسونگ احتمالاً با دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی و نمایشگر مجهز به Gorilla Glass Victus 2 عرضه خواهد شد. به گزارش تکناک، گوشی گلکسی S25 اج در رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ معرفی شد. هنوز تاریخ دقیق عرضه این گوشی پرچمدار باریک مشخص نیست؛ اما افشاگری جدید جزئیات مهمی […]