ماموریت قمری هند در سال ۲۰۲۸ پرتاب می‌شود

ماموریت «چاندرایان-۴» در سال ۲۰۲۸ به سوی ماه پرتاب خواهد شد تا نمونه‌های آن را جمع‌آوری کند و به زمین بیاورد. به گزارش ایسنا، هند سال ۲۰۲۸ را برای پرتاب ماموریت «چاندرایان-۴»(Chandrayaan-4) هدف قرار داده است و قصد دارد به دنبال آن یک فرودگر و ماه‌نورد بدون سرنشین را نیز با همکاری ژاپن پرتاب کند. […]



ماموریت «چاندرایان-۴» در سال ۲۰۲۸ به سوی ماه پرتاب خواهد شد تا نمونه‌های آن را جمع‌آوری کند و به زمین بیاورد.

به گزارش ایسنا، هند سال ۲۰۲۸ را برای پرتاب ماموریت «چاندرایان-۴»(Chandrayaan-4) هدف قرار داده است و قصد دارد به دنبال آن یک فرودگر و ماه‌نورد بدون سرنشین را نیز با همکاری ژاپن پرتاب کند.

به نقل از اسپیس، «سیدارتا سومانات»(Sreedhara Somanath) رئیس «سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO) طی یک نشست درباره ماموریت‌های آتی سازمان، از این پرتاب صحبت کرد.

چاندرایان-۴ که هدف جمع‌آوری حدود سه کیلوگرم نمونه ماه را از یک منطقه غنی از یخ آب در نزدیکی قطب جنوب ماه و آوردن آنها به زمین دنبال می‌کند، یکی از چندین مأموریت شاخص است که اخیرا توسط دولت هند تأیید شده‌اند تا اقتصاد فضایی آن را تقویت کنند. سومانات گفت: البته، آمریکایی‌ها و روس‌ها این کار را انجام داده‌اند اما انجام دادن آن هنوز یک چالش بزرگ و بسیار گران است. ما به دنبال این هستیم که بفهمیم چگونه می‌توانیم ماموریت سفر به ماه و بازگشت از ماه به زمین را با یک روش کم‌هزینه انجام دهیم.

این ماموریت شامل پنج ماژول فضاپیماست که به دو پرتاب با قوی‌ترین موشک سازمان تحقیقات فضایی هند موسوم به «LVM-3» نیاز دارند. پرتاب اول یک فرودگر و یک وسیله نقلیه صعودکننده جمع‌آوری نمونه را حمل خواهد کرد؛ در حالی که دومین پرتاب یک ماژول انتقال و یک ماژول ورود مجدد را به پرواز در خواهد آورد. طبق برنامه ماموریت، صعودکننده حامل نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از روی سطح ماه پرتاب خواهد شد و محموله گرانبها را به ماژول ورود مجدد منتقل خواهد کرد و سپس برای برخورد ایمن به سمت زمین به حرکت در خواهد آمد.

سازمان تحقیقات فضایی هند برای تمرین اتصال دو فضاپیما در مدار که یکی از چالش‌برانگیزترین جنبه‌های ماموریت چاندرایان-۴ است، یک «آزمایش اتصال فضایی»(SPADEX) را با هزینه ۱۴ میلیون دلار در اواخر سال جاری یا اوایل سال ۲۰۲۵ پرتاب خواهد کرد.

انتهای پیام



Source link