نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
یک مطالعه بزرگ بینالمللی با شرکت بیش از ۷۱,۰۰۰ نفر از ۶۸ کشور نشان میدهد که مردم همچنان پس از کرونا به دانشمندان اعتماد زیادی دارند. به گزارش تکناک، این نظرسنجی به رهبری دانشگاه هاروارد انجام شده و نشاندهنده تمایل مردم به افزایش مشارکت دانشمندان در تصمیمگیریهای سیاسی و اجتماعی است. همچنین این مطالعه بر […]
یک مطالعه بزرگ بینالمللی با شرکت بیش از ۷۱,۰۰۰ نفر از ۶۸ کشور نشان میدهد که مردم همچنان پس از کرونا به دانشمندان اعتماد زیادی دارند.
به گزارش تکناک، این نظرسنجی به رهبری دانشگاه هاروارد انجام شده و نشاندهنده تمایل مردم به افزایش مشارکت دانشمندان در تصمیمگیریهای سیاسی و اجتماعی است. همچنین این مطالعه بر اعتماد بالای عمومی و تفاوتهای منطقهای در اعتماد و انتظارات تأکید دارد.
این تحقیق ۲۰ ژانویه در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده و توسط کنسرسیوم TISP به رهبری دکتر ویکتوریا کولونا از دانشگاه هاروارد و ETH زوریخ و دکتر نیلز جی. مده از دانشگاه زوریخ انجام شده است.
این مطالعه شامل ۲۴۱ پژوهشگر از ۱۶۹ مؤسسه در سراسر جهان، از جمله دانشگاه باث بوده است. با مجموع ۷۱,۹۲۲ شرکتکننده از جمله ۲,۰۰۸ نفر از بریتانیا، این تحقیق جامعترین بررسی جهانی از اعتماد عمومی به دانشمندان پس از همهگیری ویروس کرونا است.
دکتر الناورا آلابریسه از دانشگاه باث پاسخهای بریتانیا را جمعآوری کرده است. او گفت: «بریتانیاییها اعتماد بالایی به علم دارند و این کشور نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی مثل دانمارک، آلمان، سوئد و بلژیک در رتبهبندی بالاتری قرار دارد. اعتماد به دانشمندان در میان زنان، افراد مسنتر و کسانی که تحصیلات بیشتری دارند، بیشتر است.»
وی تصریح کرد: «جالب اینجا است که گرایش سیاسی محافظهکارانه در آمریکای شمالی و بخشهایی از اروپا اغلب با اعتماد کمتر به علم همراه است. اما این الگو در سطح جهانی صادق نیست و به نظر میرسد که رهبری سیاسی میتواند بر چنین نگرشهایی در مناطق مختلف تأثیر بگذارد.»
دکتر ویکتوریا کولونا از دانشگاه هاروارد و ETH زوریخ نیز بیان کرد: «نتایج ما نشان میدهند که بیشتر مردم در بیشتر کشورهای جهان به دانشمندان اعتماد دارند و میخواهند که آنها نقش فعالتری در جامعه و سیاستگذاری ایفا کنند.»
دکتر نیلز جی. مده از دانشگاه زوریخ تأکید کرد: «این مطالعه جامعترین بررسی از وضعیت اعتماد به دانشمندان پس از همهگیری ویروس کرونا است، که انتظارات جامعه از مشارکت آنها در سیاستگذاری و نظرات عمومی در مورد اولویتهای تحقیقاتی را نشان میدهد.»
یافتههای مطالعه نشان میدهد که در این مورد یک سری نگرانیها وجود دارد. کمتر از نیمی از شرکتکنندگان (۴۲ درصد) بر این باور هستند که دانشمندان به دیدگاههای دیگران توجه میکنند.
همچنین بسیاری از افراد احساس میکنند که اولویتهای علمی همیشه با اولویتهای آنها هماهنگ نیست. شرکتکنندگان ترجیح میدهند که تحقیقات، بیشتر بر بهبود سلامت عمومی، حل مشکلات انرژی و کاهش فقر تمرکز کند.
تحقیقات در زمینه توسعه فناوریهای دفاعی و نظامی از اولویت کمتری برخوردار است. در واقع، شرکتکنندگان معتقد هستند که علم بیشتر از حد نیاز، بر توسعه فناوریهای دفاعی و نظامی تمرکز دارد.
گروه پژوهشی پیشنهاد میکند که دانشمندان باید این نتایج را جدی بگیرند و راههایی برای پذیرفتن بازخورد مردم و گفتوگو با آنها پیدا کنند، بهویژه این موضوع باید در کشورهای غربی مورد توجه قرار گیرد. آنها باید نقش خود را در تعیین اولویتهایی که با ارزشهای عمومی همراستا هستند، در نظر بگیرند.
حتی اگر به طور کلی اعتماد به علم بالا باشد، اما کاهش جزئی در اعتماد یک اقلیت، میتواند بر نحوه استفاده از شواهد علمی در سیاستگذاری تأثیر بگذارد. این یافتهها برای دانشمندان و سیاستگذاران که برای حفظ اعتماد عمومی به علم تلاش میکنند، بسیار مهم است.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرآنلاین، رنگ خاکستری غیرعادی بدن او از پنج سال قبل شروع شده بود و حالا شدت یافته بود. این وضعیت پوست که به آن آرگیریا (Argyria) گفته میشود، نتیجه تجمع نقره در بدن است. در این مقاله، به بررسی این بیماری، علل آن و دلیلهایی که ممکن است باعث بروز این وضعیت نادر […]
این موضوع که سلولهای جهشیافته کنترل یک بافت را به دست میگیرند، لزوماً به این معنا نیست که بیماری رخ خواهد داد. بعضی از جهشها ممکن است باعث سرطان شوند، اما برخی دیگر بیضرر یا حتی مفید هستند و به حفظ سلامت و عملکرد درست بافت کمک میکنند. بسیاری از تغییرات ژنتیکی ممکن است بیخطر […]
آیپد پرو M5 با بهبود چشمگیر در عملکرد پردازشی و گرافیکی و نمایشگر پیشرفتهتر Mini-LED یا اولد و عمر باتری طولانیتر احتمالاً زودتر از انتظارات عرضه میشود. به گزارش تکناک، انتظار میرود که اپل در بهار سال جاری، علاوهبر معرفی نسخه جدید آیفون SE و دو مدل بهروزشده از آیپد ایر، آیپد ۱۱ استاندارد را […]
به گزارش خبرآنلاین، همزمان با بازدید آیتالله خامنهای از غرفه وزارت ارتباطات، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، و دو تن از معاونان این وزارتخانه و نمایندگان بخش خصوصی به تشریح تازهترین دستاوردهای حوزه فاوا پرداختند. به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات، مقام معظم رهبری همچون ادوار گذشته زمان زیادی را به […]