نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بر اساس آخرین یافتهها، نزدیک به ۳.۵ میلیارد سال پیش، اقیانوسی از آب در مریخ وجود داشته است. مریخنورد ژورونگ چین به طور تصادفی به شواهدی از یک خط ساحلی باستانی در سیاره سرخ دست یافته است. به گزارش ایسنا، این مریخنورد، خط ساحلی را در منطقه یوتوپیای جنوبی(Utopia) یافته که نشان دهنده بقایای دریایی […]
بر اساس آخرین یافتهها، نزدیک به ۳.۵ میلیارد سال پیش، اقیانوسی از آب در مریخ وجود داشته است. مریخنورد ژورونگ چین به طور تصادفی به شواهدی از یک خط ساحلی باستانی در سیاره سرخ دست یافته است.
به گزارش ایسنا، این مریخنورد، خط ساحلی را در منطقه یوتوپیای جنوبی(Utopia) یافته که نشان دهنده بقایای دریایی است که احتمالا در طول تاریخ اولیه مریخ برای مدت کوتاهی وجود داشته است.
به نقل از ویون، دانشمندان مدتها بر این باور بودند که میلیاردها سال پیش حدود یک سوم سیاره سرخ توسط اقیانوس پوشیده شده بوده است.
مریخنورد ژرونگ پس از فرود بر مریخ در ماه مه سال ۲۰۲۱ به بررسی رسوبات در منطقه Vastitas Borealis که دشتی کم ارتفاع در نیمکره شمالی سیاره است، پرداخت. تصور میشود که این منطقه خاص زمانی یک اقیانوس را در خود جای داده بوده است. وجود دانههای ریز مواد معدنی مانند سیلیس هیدراته احتمالا در نتیجهی وجود یک خط ساحلی به وجود آمده است و نه فعالیت آتشفشانی.
نویسنده اصلی این مطالعه، بو وو(Bo Wu) از دانشگاه پلی تکنیک هنگکنگ میگوید که چندین مشخصه در این منطقه نشان میدهد که زمانی اقیانوسی در اطراف منطقه فرود ژرونگ در گذشته قرار داشته است.
ویژگیها اشارهای به وجود اقیانوس دارند
بر اساس این مطالعه، دادههای جمعآوریشده توسط مریخنورد چین و همچنین ماهوارهها، همراه با تجزیه و تحلیل روی زمین، نشان میدهد که زمانی یک خط ساحلی در نزدیکی این منطقه بوده است.
محققان بر این باورند که اقیانوس در حدود ۳.۷ میلیارد سال پیش بر اثر سیل تشکیل شده است. آنها دادههای مریخ نورد ژورونگ و مدارگرد شناسایی مریخ را برای تخمین سن سطح و ترکیبات مواد معدنی موجود در یوتوپیا جنوبی تجزیه و تحلیل کردند.
وجود ویژگیهای زمینشناسی مانند فرورفتگیها و کانالهای رسوبی در این قسمت از سیاره، به وجود یک منطقه باستانی ساحلی اشاره دارد. به همین دلیل است که محققان به این باور رسیدند که این ذخایر در اثر وقوع سیل احتمالی در حدود ۳.۶۸ میلیارد سال پیش شکل گرفته است.
با این حال، برخی دانشمندان میگویند که دادههای این مریخنورد، شواهد مستقیمی از وجود یک اقیانوس باستانی در مریخ ارائه نمیدهد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، فضاپیمای پروگرس اماس-۲۹(Progress MS-۲۹) در ساعت ۹:۳۱ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی، تقریبا دو روز پس از پرتاب بر فراز موشک سایوز-۲ از پایگاه فضایی بایکونور، به ماژول پویسک متصل شد. این فضاپیما که توسط ناسا پروگرس ۹۰ نامگذاری شده بود، حدود ۲۵۰۰ کیلوگرم محموله مانند منابع، […]
پژوهشگران ممکن است قدیمیترین نمونهی شناختهشده از نوشتار الفبایی در دنیا را رمزگشایی کرده باشند. این نوشته که احتمالاً یک پلاک هدیه است، نزدیک به ۴۵۰۰ سال قدمت دارد. استوانهی سفالی کوچک از جنس گل رس که در مقبرهای در شمال سوریه کشف شده، کلمهی «سیلانو» را در بردارد که ممکن است یک اسم باشد. […]
قابلیت اشتراکگذاری موقعیت مکانی اینستاگرام به کاربران اجازه میدهد تا موقعیت مکانی خود را به صورت زنده با دوستانشان به اشتراک بگذارند. به گزارش تکناک، اینستاگرام قابلیت جدیدی برای کاربران خود منتشر کرده است که به آنها اجازه میدهد تا موقعیت مکانی خود را ازطریق پیامهای مستقیم (DMs) با دوستانشان به اشتراک بگذارند. این ویژگی […]
یک درمان ایمنتر برای ایسکمی اندام دیابتی میتواند به بیماران مبتلا به مشکلات حاد جریان خون کمک کند و نیاز به جراحی را کاهش دهد. به گزارش ایسنا، دانشمندان در حال گام برداشتن به سمت یک درمان جدید برای «ایست خون» یا «ایسکمی»(Ischemia) اندام دیابتی هستند که یک عارضه شایع و جدی دیابت است. این […]