نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
کاوشگر جدیدی که توسط یک گروه پژوهشی بینالمللی ابداع شده است، در یک آزمایش روی موشها با موفقیت توانست متاستاز سرطان مغز را تشخیص دهد. به گزارش ایسنا، نظارت بر تغییرات ناشی از سرطان و سایر آسیبهای عصبی در مغز در سطح مولکولی به روش غیر تهاجمی، یکی از چالشهای بزرگ پژوهشهای حوزه زیستپزشکی است. […]
کاوشگر جدیدی که توسط یک گروه پژوهشی بینالمللی ابداع شده است، در یک آزمایش روی موشها با موفقیت توانست متاستاز سرطان مغز را تشخیص دهد.
به گزارش ایسنا، نظارت بر تغییرات ناشی از سرطان و سایر آسیبهای عصبی در مغز در سطح مولکولی به روش غیر تهاجمی، یکی از چالشهای بزرگ پژوهشهای حوزه زیستپزشکی است.
به نقل از میراژ نیوز، یک روش جدید که هنوز در مرحله آزمایشی است، از طریق وارد کردن نور به مغز موشها با استفاده از یک کاوشگر بسیار نازک به این هدف مهم دست مییابد. این نوآوری توسط یک گروه پژوهشی بینالمللی شامل پژوهشگران «شورای تحقیقات ملی اسپانیا»(CSIC) و «مرکز ملی تحقیقات سرطان اسپانیا»(CNIO) سرپرستی میشود.
پژوهشگران از کاوشگر جدید به عنوان«فانوس مولکولی» یاد میکنند زیرا اطلاعاتی را درباره ترکیب شیمیایی بافت مغز در واکنش به نور ارائه میدهد. این کاوشگر، امکان تحلیل تغییرات مولکولی ناشی از تومورها را اعم از اولیه یا متاستاتیک و همچنین آسیبهایی مانند آسیبهای ناشی از ضربه به سر فراهم میکند.
فانوس مولکولی یک کاوشگر با ضخامت کمتر از یک میلیمتر و ضخامت نوک یکهزارم میلیمتر است که با چشم غیر مسلح دیده نمیشود و میتوان آن را بدون ایجاد آسیب در عمق مغز قرار داد.
پژوهشگران در مقاله خود نوشتند: کاوشگر هنوز برای استفاده در بیماران آماده نیست. این کاوشگر در درجه اول یک وسیله تحقیقاتی امیدوارکننده در مدلهای حیوانی است که امکان نظارت بر تغییرات مولکولی ناشی از آسیبهای مغزی را فراهم میکند و نشانگرهای متاستاز مغز را با دقت بالا تشخیص میدهد.
فانوس مولکولی جدید مبتنی بر روش «طیفسنجی ارتعاشی» است که از یک ویژگی منحصر به فرد نوری موسوم به «اثر رامان»(Raman effect) استفاده میکند. «لیست د لا پریدا»(Liset de la Prida) پژوهشگر شورای تحقیقات ملی اسپانیا توضیح داد: هنگامی که نور با مولکولها در تعامل قرار میگیرد، به گونهای پراکنده میشود که به ترکیب و ساختار شیمیایی آنها بستگی دارد. این پراکندگی، یک سیگنال یا طیف متمایز را به وجود میآورد که به عنوان اثر انگشت مولکولی عمل میکند و اطلاعات دقیقی را درباره ترکیب بافت روشنشده ارائه میدهد. ما میتوانیم همه تغییرات مولکولی ناشی از آسیب را در مغز ببینیم.
«مانوئل والینته»(Manuel Valiente) پژوهشگر مرکز ملی تحقیقات سرطان اسپانیا گفت: این فناوری به ما امکان میدهد تا مغز را در حالت طبیعی آن مطالعه کنیم و لازم نیست آن را از پیش تغییر دهیم. همچنین این فناوری، تحلیل هر نوع ساختار مغز را ممکن میسازد. بدین ترتیب میتوانیم نه تنها ساختارهایی که از نظر ژنتیکی علامتگذاریشده یا تغییر یافتهاند، بلکه همه تغییرات مولکولی مغز را در صورت وجود آسیب مشاهده کنیم.
این پژوهش در مجله «Nature Methods» به چاپ رسید.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
در دنیای فناوری، رقابت بین پرچمداران سامسونگ و اپل همواره مورد توجه کاربران و علاقهمندان بوده است. هر دو برند سالانه گوشیهای مختلفی را برای رقابت در بازار جهانی معرفی میکنند. از همین نظر، ممکن است کاربران و افرادی به دنبال خرید گوشی جدید و البته پرچمدار از این دو برند هستند، مقداری دچار تردید […]
به گزارش خبرآنلاین، هرچند سیمپسونها این سبک از فناوری را ابداع نکردهاند، اما سخت است که شباهت بین هدستهای VR در اپیزود «دوستان و خانواده» (۲۰۱۶) و اپل ویژن پرو را که هشت سال پس از این اپیزود معرفی شد، نادیده بگیریم. به نقل از زومیت، بخش اصلی این اپیزود حول خرید یک هدست VR […]
گروهی از پژوهشگران در مطالعهای جدید برای غلبه بر محدودیتها، ساختار استخوانی گوش داخلی گروههای مختلف نئاندرتال را بررسی کردند. آنها نمونههای پیشانئاندرتال از سیما د لوس اوئسوس را با نئاندرتالهای اولیه کراپینا و نئاندرتالهای کلاسیک مقایسه کردند تا مشخص شود که تنوع ظاهری گونه در طول زمان چگونه تغییر کرده است. نتایج نشان داد […]
صنعت ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و چشمانداز آینده آن همچنان امیدوار کننده به نظر میرسد. با ادامه گمانهزنیهای فعالان بازار کریپتو درباره روند آینده داراییهای دیجیتال، فرصتهای بالقوهای برای معاملهگران و سرمایهگذاران ایجاد خواهد شد. البته، اولین گام برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال، ساخت کیف پول برای ارز دیجیتال […]