نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
برنج، غذای اصلی میلیاردها نفر، با تهدیدی فزاینده روبرو است: تغییرات آب و هوایی. افزایش دما و گرمای طاقتفرسا که به طور فزایندهای در حال وقوع است، بر میزان عملکرد برنج در سراسر جهان تأثیر منفی میگذارد. به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، محققان در حال بررسی راههایی برای مقاومتر کردن گیاهان برنج […]
برنج، غذای اصلی میلیاردها نفر، با تهدیدی فزاینده روبرو است: تغییرات آب و هوایی. افزایش دما و گرمای طاقتفرسا که به طور فزایندهای در حال وقوع است، بر میزان عملکرد برنج در سراسر جهان تأثیر منفی میگذارد.
به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، محققان در حال بررسی راههایی برای مقاومتر کردن گیاهان برنج در برابر شرایط سخت هستند. تیمی از متخصصان باغبانی از دانشگاه نانکای در چین به یک راهحل شگفتانگیز دست یافتهاند: نانوذرات اکسید روی. آنها میگویند که اسپری کردن محلول حاوی این ذرات روی گیاهان برنج، توانایی آنها را برای تحمل استرس گرما افزایش میدهد. محققان در مقاله خود نوشتند: «ما نشان میدهیم که محلولپاشی نانوذرات اکسید روی (ZnO NPs) به طور قابل توجهی عملکرد دانه و کیفیت تغذیهای برنج را در طول دوره گرما (HW) افزایش میدهد.»
گرمای شدید تهدیدی جدی برای تولید برنج است و باعث کاهش قابل توجه عملکرد و حتی نابودی کامل محصول میشود. برای کاهش اثرات ویرانگر گرمای ناشی از تغییرات آب و هوایی، دانشمندان در حال تلاش برای توسعه استراتژیهایی برای محافظت از گیاهان هستند. تحقیقات اخیر نشان داده است که محلول پاشی نانوذرات روی، روش کارآمدتری برای رساندن روی به گیاهان است، زیرا این ذرات میتوانند به منافذ برگ نفوذ کنند. نانوذرات روی یک ماده رایج در ترکیبات ضد آفتاب هستند.
این تیم با کنجکاوی، به بررسی پتانسیل اکسید روی برای محافظت از عملکرد برنج در برابر گرماهای شدید پرداخت. طبق Phys.org، در این مطالعه جدید، محققان یک گلخانه سفارشی ایجاد کردند و گیاهان برنج را در معرض یک موج گرما شبیهسازیشده قرار دادند. نتایج نشان داد که گیاهانی که با محلول نانوذرات اکسید روی تیمار شده بودند، ۲۲.۱ درصد عملکرد بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند و دانههای آنها نیز از کیفیت تغذیهای بالاتری برخوردار بود.
این مطالعه نشان میدهد که استفاده از نانوذرات اکسید روی میتواند راهکاری موثر برای افزایش مقاومت برنج در برابر تغییرات آب و هوایی و بهبود تولید این محصول مهم باشد. این یافته میتواند تحولی در کشاورزی پایدار ایجاد کند.برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
براساس اعلام سازمان رقابت و بازار بریتانیا (CMA)، احتمال دارد اپل و گوگل بهدلیل تسلط بر مرورگر و سیستمعاملهای موبایلی با تحقیقات نظارتی مواجه شوند. این سازمان اظهار کرد که بازار مرورگرهای موبایل برای کسبوکارها و کاربرها در بریتانیا عملکرد مناسبی ندارد و قوانین جدید رقابتی دیجیتال که از سال آینده اجرایی میشوند، احتمالاً رفتار […]
یکی از قابلیتهای کارآمدی که بسیاری از اپراتورهای همراه در اختیار کاربران قرار میدهند، امکان دایورت کردن است. به این معنی که میتوانید به راحتی تماسهای ورودی را به خط دیگری انتقال دهید. این امکان برای خط همراه اول نیز فراهم شده است، اما بسیاری از کاربران با روش انجام این کار مشکل دارند یا […]
مرکز هوش مصنوعی و رباتیک در هنگ کنگ که توسط آکادمی علوم چین راهاندازی شده است، از تراشههای هوش مصنوعی هوآوی برای تقویت مدل «کرز کوپایلت»(Cares Copilot) خود استفاده میکند که برای کمک به روشهای جراحی طراحی شده است. به گزارش ایسنا، مرکز هوش مصنوعی و رباتیک(CAIR) که توسط آکادمی علوم چین(CAS) در هنگ کنگ […]
نشست خبری تپسی با عنوان «مروری بر عملکرد و رشد تپسی در سال ۱۴۰۳»، امروز ۴ آذر ماه، برگزار شد. در این نشست مصطفی سیدحسینی، مدیرعامل تپسی، آمارهایی درباره عملکرد تپسی در سال ۱۴۰۳ ارائه کرده و از رشد قابل توجه این شرکت تا پایان آبان ماه امسال خبر داد: عملکرد ما در تپسی در […]