نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
یک ماموریت اروپایی که از دو ماهواره برای ایجاد کسوف مصنوعی در مدار زمین استفاده خواهد کرد، فردا در ساعت ۵:۴۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۴:۱۲ به وقت ایران) به فضا پرتاب خواهد شد. به گزارش ایسنا، ماموریت پرتاب ماهوارهی پروبا-۳(Proba-۳) آژانس فضایی اروپا(ESA) که قرار بود امروز، چهارشنبه در ساعت ۵:۳۸ صبح به […]
یک ماموریت اروپایی که از دو ماهواره برای ایجاد کسوف مصنوعی در مدار زمین استفاده خواهد کرد، فردا در ساعت ۵:۴۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۴:۱۲ به وقت ایران) به فضا پرتاب خواهد شد.
به گزارش ایسنا، ماموریت پرتاب ماهوارهی پروبا-۳(Proba-۳) آژانس فضایی اروپا(ESA) که قرار بود امروز، چهارشنبه در ساعت ۵:۳۸ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(به وقت ایران) بر فراز یک وسیله نقلیه پرتاب ماهواره پولار هند(PSLV) از مرکز فضایی ساتیش داوان به فضا پرتاب شود با تعویق یک روزه مواجه شد و این پرتاب فردا انجام میشود.
آژانس فضایی اروپا و شرکای بخش خصوصی آن، توسعه این ماموریت ۲۰۰ میلیون یورویی را در سال ۲۰۱۴ آغاز کردند. این چهارمین پرواز از سری تلاشهای مداری کمهزینه پروبا است که فناوری را به نمایش میگذارد.
سه ماهواره دیگر شامل پروبا-۱ که یک ماهواره رصدی زمین با ابزار ابرطیفی جدید بود که در سال ۲۰۰۱ پرتاب شد. پروبا-۲، یک فضاپیمای مطالعه خورشید با بیش از ۲۰ محموله فناوری و علمی بود که در سال ۲۰۰۹ پرواز کرد. پروبا-V که در سال ۲۰۱۲ برای نقشهبرداری از پوشش گیاهی زمین با استفاده از تجهیزات علمی ابتکاری پرتاب شد. همه این پیشینیان هنوز در مدار زمین هستند.
پروبا-۳ از دو ماهواره تشکیل شده است که روی هم حدود ۱۲۱۰ پوند(۵۵۰ کیلوگرم) وزن دارند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این ماهواره در دورترین حالت در فاصله ۶۰۵۳۰ کیلومتری از زمین و در نزدیکترین حالت در فاصله ۶۰۰ کیلومتر از زمین قرار میگیرد.
مقامات آژانس فضایی اروپا در شرح ماموریت پروبا-۳ نوشتند: پس از یک دوره آمادهسازی کوتاه، این دو ماهواره از هم جدا شده و به یک مدار پشت سر هم امن وارد خواهند شد.
سپس کار واقعی ماموریت آغاز خواهد شد که نمایشی از شکلگیری در حال پرواز است که مشابهش را قبلا هرگز ندیدهایم.
مقامات آژانس فضایی اروپا نوشتند: برای اولین بار در جهان، دو ماهواره با نامهای کورونوگراف(Coronagraph) و فضاپیمای اوکالتر(Occulter) موقعیت خود را در فاصله حدودا ۱۵۰ متر به مدت شش ساعت در یک زمان حفظ میکنند. در واقع، این زوج یک ماهواره غول پیکر مجازی را تشکیل خواهند داد و این اتفاق به صورت مستقل و بدون اتکا به راهنمایی از زمین به دست خواهد آمد.
اوکالتر قرص خورشید را از دید کورونوگراف مسدود میکند و خورشید گرفتگی کاملی را برای فضاپیمای دوم ایجاد میکند. این به کورونوگراف اجازه میدهد تا تاج خورشید را که اتمسفر بیرونی داغ و غیرقابل درک خورشید است، مطالعه کند که معمولا در تابش خیره کننده ستاره ما گم میشود.
در مقایسه با یک گرفتگی کامل روی زمین، که هر یک از آنها فقط چند دقیقه طول میکشد و تنها حدود ۶۰ بار در قرن رخ میدهد، پروبا-۳ قادر خواهد بود تاج را به مدت شش ساعت در هر ۱۹ ساعت و ۳۶ دقیقه یک بار مطالعه کند.
پروبا-۳ که انتظار میرود حداقل دو سال به کار خود ادامه دهد، میتواند به دانشمندان کمک کند تا برخی از معماهای خورشید را حل کنند، از جمله اینکه چرا تاج خورشیدی بسیار داغ است و چگونه باد خورشیدی تا چنین سرعتهای فوقالعادهای شتاب میگیرد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صداوسیما بارها مانع پخش و ساختن برنامههای مختلف در پلتفرمهای گوناگون شده است. چند سال پیش، شایعاتی به گوش میرسید که مالکیت معنوی صداوسیما روی مجموعه «کلاه قرمزی» باعث شده است تا این برنامه در هیچ پلتفرم دیگری ساخته نشود و حالا پخششدن صدای گزارش عادل فردوسیپور در آپارات اسپرت هم با موانع این سازمان […]
شرکت دیپ مایند با معرفی Genie 2، هوش مصنوعیای خلق کرده که میتواند دنیایهای تعاملی شبیه به بازیهای ویدیویی تولید کند. به گزارش تکناک، این مدل هوش مصنوعی با آموزش دیدن بر روی صدها هزار ساعت ویدیو از بازیهای پلتفرمر دوبعدی، قادر است تصاویر ساده را به بازیهای کامل تبدیل کند. این مدل که نسخه […]
تحقیقات اخیر نشان میدهد که ابزار جستجوی ChatGPT، یک مدل زبانی بزرگ ساختهی OpenAI، علیرغم اعتماد به نفس بالایی که در پاسخگویی دارد، اغلب نتایج نادرست یا ناقص ارائه میکند. به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، پژوهشگران مرکز روزنامهنگاری دیجیتال دانشگاه کلمبیا، با انجام آزمایشهای گسترده، متوجه شدهاند که ChatGPT در تشخیص صحیح […]
به گزارش خبرآنلاین، ساکنان شهر اولکمینسک ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر کردند که شیءای شبیه به یک دنبالهدار را نشان میدهد که آسمان شب را روشن کرده است. مقامات جمهوری یاقوتستان در پی نزدیک شدن این شهابسنگ در حالت آمادهباش قرار گرفتند. پس از سقوط شهابسنگ آنها تأیید کردند که هیچ خسارتی گزارش نشده است. […]