نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
هند بهطور روزافزون درحال اثبات توانمندیهای برنامهی فضایی قدرتمند خود است. روز پنجشنبه، دو ماهوارهی آزمایشی از سازمان پژوهشهای فضایی هند (ایسرو) با موفقیت در مدار زمین به یکدیگر متصل شدند و هند را به چهارمین کشوری تبدیل کردند که به توانایی پهلوگیری و اتصال فضایی دست پیدا میکند. سه کشور دیگر صاحب این فناوری، […]
هند بهطور روزافزون درحال اثبات توانمندیهای برنامهی فضایی قدرتمند خود است. روز پنجشنبه، دو ماهوارهی آزمایشی از سازمان پژوهشهای فضایی هند (ایسرو) با موفقیت در مدار زمین به یکدیگر متصل شدند و هند را به چهارمین کشوری تبدیل کردند که به توانایی پهلوگیری و اتصال فضایی دست پیدا میکند. سه کشور دیگر صاحب این فناوری، ایالات متحده، روسیه و چین هستند.
ایسرو روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اتصال فضایی با موفقیت انجام شد! لحظهای تاریخی. تبریک به کل تیم! تبریک به هند!» ماهوارههای آزمایشی ایسرو ۳۰ دسامبر در ماموریتی به نام برنامه آزمایش اتصال فضایی (به اختصار اسپادکس) برفراز موشک PLSV پرتاب شدند تا فناوری بومی هند برای اتصال فضاپیماها در مدار را آزمایش کنند.
مقامهای ایسرو در توضیح ماموریت اسپادکس نوشتند: «فناوری [پهلوگیری و اتصال فضایی] برای بلندپروازیهای فضایی هند، مانند [ماموریتهای قمری]، بازگرداندن نمونه از ماه، ساخت و بهرهبرداری از ایستگاه باهارتیا آنتاریکش (BAS) و سایر ماموریتها ضروری است.»
هند قصد دارد ایستگاه فضایی باهارتیا آنتاریکش را تا سال ۲۰۳۵ در مدار زمین به بهرهبرداری برساند. این کشور هماکنون درحال کار روی ماموریت رباتیک بازگرداندن نمونه از ماه به نام «چاندرایان ۴» است که طبق برنامه در سال ۲۰۲۸ پرتاب خواهد شد.
بیشتر بخوانید
ماموریت اسپادکس از دو ماهواره به نامهای «تارگت» و «چیسر» تشکیل شده که وزن هرکدامشان ۲۲۰ کیلوگرم است. این دو فضاپیما ابتدا قرار بود در ۶ ژانویه به هم متصل شوند؛ اما ایسرو بهمنظور انجام آزمایشها و شبیهسازیهای بیشتر، تلاش برای پهلوگیری و اتصال ماهوارهها را چندین بار به تعویق انداخت.
سرانجام صبح پنجشنبه ماموریت به هدف خود دست یافت. ایسرو در پستی در ایکس نوشت: «تارگت و چیسر با موفقیت از فاصلهی ۱۵ متر تا سه متر به هم نزدیک شدند؛ این فاصله را برای مدتی حفظ کردند و سپس فرآیند اتصال را به پایان بردند.» بهگفتهی ایسرو، همهچیز طبق برنامه پیش رفته است.
هرچند ایالات متحده، روسیه و چین و اکنون هند، تنها کشورهایی هستند که فضاپیماها را در مدار به یکدیگر متصل کردهاند، فهرست کشورها و نهادهایی که فناوری اتصال یا پهلوگیری فضایی را به نمایش گذاشتهاند، فراتر است.
بهعنوان مثال، ژاپن و آژانس فضایی اروپا هر دو فضاپیماهای ترابری برای خدماتدهی به ایستگاه فضایی بینالمللی ساختهاند. فضاپیمای ترابری خودکار اروپا (ATV) با اتکا به خود به آزمایشگاه مداری متصل میشود؛ اما فضاپیمای ترابری ژاپن (HTV) به کمک بازوی رباتیک کانادارم میتواند به ایستگاه متصل شود.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شیائومی در حال برنامهریزی برای عرضه گوشی هوشمندی با باتری قدرتمند ۷۵۰۰ میلیآمپرساعتی در سال ۲۰۲۵ است. به گزارش تکناک، شیائومی قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ گوشی هوشمندی با باتری ۷۵۰۰ میلیآمپرساعتی روانه بازار کند. این خبر نشاندهنده پیشرفت غول فناوری چینی در استفاده از فناوری باتریهای سیلیکونکربنی است که به تولید گوشیهای سبکتر و […]
به گزارش خبرآنلاین، xDrive در واقع سیستم چهار چرخ محرک بی ام و است که باعث بهبود کشش و پایداری خودرو در شرایط مختلف رانندگی میشود. این سیستم سال ۲۰۰۳ و روی خودروهایی همچون X3 E83 و X5 E53 فیس لیفت معرفی شد هرچند در طول این سالها بهروزرسانیهای زیادی روی آن صورت گرفت تا […]
احتمالاً آدرس را اشتباه تایپ کردهاید. شما به طور خودکار به صفحهٔ اول هدایت خواهید شد. برای دسترسی سریعتر بر روی خانه یا جستجو کلیک کنید. Source link
Morning Brief بخشی از مجموعهی جدید هوش مصنوعی سامسونگ است که اطلاعات مربوطبه برنامههای منتخب صبح را جمعآوری میکند؛ اطلاعاتی مانند وضعیت آبوهوا و دادههای خواب، البته درصورتیکه از گجتهای پوشیدنی سامسونگ استفاده کنید. قابلیت مذکور احتمالاً بخشی از One UI 7 خواهد بود و به دستگاههای جدید سامسونگ محدود نمیشود. در ادامهی ویدیو، اولین […]