نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
وزیر علوم با بیان اینکه مهاجرت همیشه دلخواه مهاجر نیست و گاهی تبعید خودخواسته است، گفت: شناسایی نخبه با کمیکردن مشخصات نخبگی با نخبهگرایی مغایرت دارد.حکمرانی علمی نخبهگرایی گلخانهای نیست. به گزارش ایسنا، حسین سیمایی صراف در مراسم اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی خوارزمی که امروز با حضور رئیسجمهور در سالن اجلاس سران […]
وزیر علوم با بیان اینکه مهاجرت همیشه دلخواه مهاجر نیست و گاهی تبعید خودخواسته است، گفت: شناسایی نخبه با کمیکردن مشخصات نخبگی با نخبهگرایی مغایرت دارد.حکمرانی علمی نخبهگرایی گلخانهای نیست.
به گزارش ایسنا، حسین سیمایی صراف در مراسم اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی خوارزمی که امروز با حضور رئیسجمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: ابوجعفر محمد بن موسی خوارزمی در کنار فارابی و ابن سینا با احاطه بر علوم و فنون مختلف نشان داد که دانش مرز ندارد. او با تحقیق در جبر، تالیف در نجوم و تحصیل در الهیات اعلام کرد که دانش یگانه است.
وی با تاکید بر چند بعدی بودن دانش ادامه داد: تحدید رشتهها و تقسیم، یک تقسیم حقیقی نیست و ناشی از توان محدود بشری است. غالب دانشمندان ایران بزرگ فرهنگی، دانشمندانی چندبعدی، وسیع و عمیق بودند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه مرزهای ایران، مرزهای جغرافیایی نیست، اظهار کرد: وسعت ایران به پهنای فرهنگ و زبان و میراث سترگ آن است. گزاف نیست اگر بگوییم تمدن اسلامی بدون ایران فرهنگی وجود ندارد. سهم بزرگی از علم در تمدن اسلامی و سهم بزرگی از ادب و فرهنگ در تمدن اسلامی از آن ایرانیان است. ایرانیان بزرگ و غیرتمندی که با دست خالی و علیرغم بیمهریهای تاریخی با وجود حملهها و پارهپاره شدنها، پای تحقیق و دانش و ایران و اسلام ماندند و ایستادند.
سیمایی تاکید کرد: خوارزمی، زکریا و ابنسینا محصور در یک دانش و یک حصار یک دیسیپلین علمی نبودند. کلید نوآوری همین نکته ظریف است که ما به مرور چند بعدی بودن را فراموش کردیم.
به گفته سیمایی صراف؛ نوآوری تابع قاعده و روش خاصی نیست. برای نوآوری نمیتوان و نباید الگوریتم تعیین کرد. گستره و وسعت علمی توان نوآوری و گرهگشایی خلاقانه به فرد میدهد.
وی با اشاره به اهمیت فناوری در رفع نیازهای جامعه گفت: فناوری ساخته دست آدمیان برای رفع حاجات است. معیار پیشرفت در فناوری، موفقیت در رفع نیاز بشر است. این جشنواره برای آن است که نوآوران را بشناسد. دست فناوران برتر در رفع نیازهای برتر را بگیرد و آنان نیز دستگیری کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تاریخ قرن بیستم و ترکیب و شراکت علم محض و علم عملی، افزود: با این شراکت علم و فناوری متحول و با انقلاب صنعتی نقطه عطفی در زندگی بشر شد. باید تلاش کنیم و در سیاستها و برنامهریزی لازم را برای شراکت علوم مختلف و توسعه تحقیقات میانرشتهای را در اولویت قرار دهیم.
سیمایی صراف با بیان اینکه موج چهارم توسعه علمی منوط به توسعه فناوریهای همگراست. گفت: برای همگرایی باید تحقیقات و تحصیل بینرشتهای را ترویج کرده و عمق ببخشیم. در واقع حکمرانی علمی نخبهگرایی گلخانهای نیست. اساساً، شناسایی نخبه با کمیکردن مشخصات نخبگی، نخبهگرایی نیست. فرد نخبه اگر ارج نبیند، جایی میرود که قدرش دانسته شود. این مهاجرت همیشه دلخواه مهاجر نیست گاهی تبعید خودخواسته است. ما مصداق این مصرع سعدی شدیم: ماهی چو بر خشک افتد، قیمت بداند آب را.
وزیر علوم جشنواره خوارزمی را مناسکی علمی برای تکریم محققان نوآور دانست و گفت: امیدوارم با برنامهریزی و بازنگری، الگویی برای کشف و مدیریت استعدادهای نوآور شده و این جشنواره پلی بین علم و صنعت شود تا رتبه نوآوری ما را بهبود بخشد.
وی افزود: البته بهبود رتبه نوآوری محتاج سرمایهگذاری و امنیت علمی و اقتصادی است. بی شک تحریمهای ظالمانه و خصمانه بر رتبه نوآوری ما نیز تاثیر داشته است. امیدواریم خدا ایران ما را از بلایا و اقتصاد ما را از تحریم نجات دهد تا علم و فناوری در ایران شکوفاتر شود.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
لو ویبینگ، رئیس شیائومی، در حاشیهی مراسم معرفی گوشی شیائومی ۱۵ اولترا گفت که این غول فناوری چینی قرار است بهزودی اولین لپتاپ مبتنیبر هوش مصنوعی خود را بهزودی عرضه کند. به گفتهی لو ویبینگ، هوش مصنوعی تنها ویژگی مهم این لپتاپ نیست و شیائومی میخواهد اولین لپ تاپ هوشمند خود را با باتری ۹۹ […]
مراسم نمادین تشییع پیکر مطهر شهیدان سید حسن نصرالله، دبیرکل فقید حزبالله لبنان و سید هاشم صفیالدین در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد. به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه صنعتی امیرکبیر بعد از نماز ظهر از مسجد دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سمت سردر دانشگاه راهپیمایی […]
شیائومی با معرفی گوشی پوکو X7 بار دیگر توانسته است تعادلی عالی میان قیمت و عملکرد برقرار کند. این گوشی با طراحی مدرن، نمایشگر باکیفیت، پردازنده قدرتمند، دوربینهای توانمند و باتری پرظرفیت، توجه بسیاری از کاربران را جلب کرده است. برای بررسی پوکو X7 از تمام زوایا، در این مطلب از تک ناک با ما […]
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از عصرایران، یکی از عناصر تبلیغات استفاده از بازیگران زن است، حالا پیامرسان ایتا در قوانین جدید خود استفاده ابزاری از تصویر بانوان در تبلیغات را ممنوع کرده است. پیامرسان ایتا در کانال اطلاعرسانی خود نوشته است که برای ساماندهی و بهینهسازی جریان اطلاعرسانی، تبلیغات، رونق اقتصادی و حمایت از […]