پایان کابوس پلاستیک؛ این ماده جدید چهار برابر سریع‌تر از کاغذ تجزیه می‌شود

پژوهشگران پس از سال‌ها تلاش توانسته‌اند یک پلاستیک زیست تخریب‌پذیر ایجاد کنند که در مدت زمان کوتاهی تجزیه می‌شود. این ماده جدید دیاستات سلولز نام‌گذاری شده و علاوه بر ارائه قابلیت‌های پلاستیک، چهار برابر سریع‌تر از کاغذ در محیط زیست تجزیه می‌شود. طی سالیان گذشته پژوهشگران سراسر جهان به دنبال راهی برای تسریع فرایند پلاستیک […]


پژوهشگران پس از سال‌ها تلاش توانسته‌اند یک پلاستیک زیست تخریب‌پذیر ایجاد کنند که در مدت زمان کوتاهی تجزیه می‌شود. این ماده جدید دیاستات سلولز نام‌گذاری شده و علاوه بر ارائه قابلیت‌های پلاستیک، چهار برابر سریع‌تر از کاغذ در محیط زیست تجزیه می‌شود.

طی سالیان گذشته پژوهشگران سراسر جهان به دنبال راهی برای تسریع فرایند پلاستیک در طبیعت بوده‌اند تا به مشکلات زیست‌محیطی تجمع پلاستیک در جهان و شکل‌گیری جزیره‌های پلاستیک در اقیانوس‌ها پایان دهند.

اکنون به نظر می‌رسد که این تلاش‌ها بالاخره به یک ماده جدید به نام دیاستات سلولز (CDA) ختم شده که به سرعت در محیط تخریب شده و هم‌زمان می‌تواند مانند پلاستیک عمل کند.

 به گفته پژوهشگران، وارد کردن منافذ ریزساختاری به مواد با تکنیکی به نام کف کردن (Foaming)، می‌تواند حتی روند تخریب را از این نیز سریع‌تر کند.

ماده‌ای که به راحتی جایگزین پلاستیک خواهد شد

به گزارش Chemistryworld، شیمی‌دانان دریایی از مؤسسه اقیانوس شناسی Woods Hole در ماساچوست، ایالات متحده، با همکاری شرکت شیمیایی Eastman، چندین فوم CDA با چگالی‌های مختلف را در کنار فوم های پلی استایرن معمولی ارزیابی کردند تا میزان تخریب در مخزن آب دریا را در طول ۳۶ هفته مقایسه کنند.

محققان همچنین دما، تأثیر نور مستقیم خورشید و سایر متغیرهای محیطی را برای تقلید از محیط واقعی دریا کنترل کردند.

پایان کابوس پلاستیک با این ماده CDA جدید

نتایج به دست آمده از این تحقیقات حاکی از آن است که در طی ۳۶ هفته، فوم‌های CDA در آب دریا به سرعت تخریب شده و به محیط زیست نیز هیچ آسیبی وارد نمی‌کنند. این در حالی است که فوم‌های پلی استایرن معمولی به هیچ وجه در این مدت زمان کم تجزیه نمی‌شوند.

در همین رابطه بخوانید:

نظریه عجیب دانشمندان؛ بازیافت پلاستیک آنقدر که تصور می‌کنیم مفید نیست!

– پلاستیک، شیشه، فلز یا سرامیک؟ کدامیک برای بدنه گوشی انتخاب بهتری است؟

به گفته پژوهشگران، این دستاورد مهم می‌تواند در آینده نزدیک جایگزین پلاستیک‌های یک‌بار مصرف شده و بدون نگرانی از اثرات زیست‌محیطی و عدم تجزیه، از آن برای صنایع مختلف استفاده کرد. علاوه بر این، تخریب‌پذیری بالای CDA می‌تواند به کاهش قابل توجه آلودگی پلاستیک در اقیانوس‌ها نیز کمک کند.

نظر شما در رابطه با این دستاورد پژوهشگران چیست؟ آیا این کشف می‌تواند به معرفی پایان کابوس پلاستیک در سراسر جهان باشد؟



Source link