نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
کشف کهربا در جنوبگان ما را از فضای منجمد کنونی قاره بیرون میبرد و زیستگاهی باستانی را نشانمان میدهد که زمانی آنقدر گرم و مرطوب بود که درختان تولیدکنندهی صمغ میتوانستند در آن رشد کنند. در اواسط کرتاسه، این درختان میبایست ماهها تاریکی مطلق زمستان را تحمل میکردند. آنها حتی اگر مجبور میشدند برای مدت […]
کشف کهربا در جنوبگان ما را از فضای منجمد کنونی قاره بیرون میبرد و زیستگاهی باستانی را نشانمان میدهد که زمانی آنقدر گرم و مرطوب بود که درختان تولیدکنندهی صمغ میتوانستند در آن رشد کنند. در اواسط کرتاسه، این درختان میبایست ماهها تاریکی مطلق زمستان را تحمل میکردند. آنها حتی اگر مجبور میشدند برای مدت طولانی به حالت خفته بمانند، در این محیط دوام میآوردند.
قبل از کشف جدید، دانشمندان نمونههایی از کهربا را نواحی جنوبی کره زمین مانند جنوب حوضه آتوی در استرالیا و سازند توپوآنگی در نیوزیلند پیدا کرده بودند. یوهان کلاگس، زمینشناس مؤسسه آلفرد وگنر آلمان میگوید: «درک این موضوع بسیار هیجانانگیز بود که در مقطعی از تاریخ، هر هفت قاره دارای شرایطی آبوهوایی بودند که به درختان تولیدکنندهی صمغ امکان رشد میداد. اکنون قصد داریم درباره این اکوسیستم جنگلی بیشتر بدانیم و ببینیم آیا میتوانیم آثاری از حیات را در کهربا پیدا کنیم یا خیر.»
دانشمندان از اوایل قرن نوزدهم چوب و برگهای فسیلشدهای را در جنوبگان کشف کردند؛ اما بسیاری از این اکتشافات به صدها میلیون سال پیش از وجود ابرقاره جنوبی گوندوانا برمیگردد. مشخص نیست وقتی جنوبگان از استرالیا و آمریکای جنوبی دور شد و به سمت جنوب رفت، چه اتفاقی برای جنگلهای آن افتاد.
در سال ۲۰۱۷، پژوهشگران بستر دریا را در نزدیکی جنوبگان غربی حفاری کردند و شواهدی از این زیستگاههای از دسترفته به دست آوردند.
پس از چندین سال تجزیهوتحلیل، کلاگس و گروهی از پژوهشگران در سال ۲۰۲۰ اعلام کردند شبکهای از ریشههای فسیلشده را پیدا کردهاند که به اواسط دوره کرتاسه برمیگردد. آنها همچنین زیر میکروسکوپ شواهدی از گرده و هاگ را پیدا کردند. همین کاوشها اکنون ثابت کرده است که درختان صمغساز زمانی در جنوبگان وجود داشتند.
کلاگس و تیم پژوهشی، در لایهای گلسنگی به طول سه متر چندین برش کوچک از کهربایی شفاف با اندازه نیم تا یک میلیمتر را توضیف کردهاند. هر کدام از کهرباها رنگهایی از زرد تا نارنجی را نشان میدهند و دارای ترکهای مقعر معمولی روی سطح خود هستند. این ترکها نشاندهندهی جریان صمغ است که وقتی ایجاد میشوند که شیره از درخت بیرون میزند تا از پوست درخت در برابر آسیبهای ناشی از حشرات یا آتشسوزی محافظت کند.
بیشتر بخوانید
دوران کرتاسه از گرم ترین دورههای تاریخ زمین بود و رسوبات آتشفشانی کشف شده در جنوبگان و جزایر نزدیک شواهدی از آتشسوزیهای مکرر جنگلها در این دوران را نشان میدهد.
بهنظر میرسد بالا آمدن سطح آب موجب شد صمغ درخت بهسرعت پوشانده شود و از عواملی مانند تابش مضر اشعه فرابنفش و اکسیداسیون که میتوانستند باعث تخریب آن شوند، دور بماند. حتی بهنظر میرسد کهربا تکههایی ریز از پوست درخت را دربردارد؛ اما برای تایید این موضوع به تجزیهوتحلیل بیشتر نیاز است.
دانشمندان به آرامی درحال بازسازی تصویری از جنگلهای باستانی جنوبگان هستند و تلاش میکنند به این موضوع پی ببرند که جنگلهای باستانی ۹۰ میلیون سال پیش جنوبگان چگونه بودند و چه نقشی در اکوسیستم آن قاره داشتند.
یافتههای مطالعه در مجلهی Antarctic Research منتشر شده است.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بهاحتمال زیاد موتورولا در ماه میلادی جاری یا ماه آینده گوشیهای اقتصادی موتو G05 و G15 را بهصورت رسمی معرفی خواهد کرد. اکنون تصاویر جدیدی از این دستگاهها رؤیت شده است. بهگزارش وبسایت YTECHB، موتو G05 و G15 از اولین گوشیهای موتورولا خواهند بود که با اندروید ۱۵ فروخته میشوند. بهاحتمال زیاد محصولات نامبرده از […]
شرکت D-Link با مشکل امنیتی جدیدی در برخی تجهیزات قدیمی خود مواجه شده است که قصد رفع آن را ندارد. به گزارش تکناک و طبق گزارشهای منتشر شده، تعدادی از روترهای قدیمی D-Link در برابر حملات اجرای کد از راه دور (RCE) آسیبپذیر هستند. این آسیبپذیری ناشی از وجود یک نقص امنیتی در سرریز بافر […]
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: احتمال میرود گسل مسبب زلزله امروز برازجان استان بوشهر با بزرگای ۴.۶، گسل برازجان باشد. دکتر علی بیت اللهی مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتوگو با ایسنا در خصوص زلزله امروز پنجشنبه اول آذر با بزرگای ۴.۶ در برازجان استان […]
مهلت ثبتنام در فراخوان پژوهشی با عنوان «توسعه سیستم تشخیص هوشمند محیط کاربردی سمعک با کاهش نویز تطبیقی مبتنی بر شبکه عصبی کانولوشن» تا ۲۱ آذر ماه تمدید شد. به گزارش ایسنا، دویستودهمین فراخوان پژوهشی طرحی با عنوان «توسعه سیستم تشخیص هوشمند محیط کاربردی سمعک با کاهش نویز تطبیقی مبتنی بر شبکه عصبی کانولوشن» با […]