نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شاید شنیده باشید که اضافهکردن کمی نمک به قهوه، تلخی آن را میگیرد و آن را کمی شیرین میکند. همچنین بهنظر نمیرسد پاشیدن کمی نمک روی میوههایی مثل انبه یا گریپفروت عادی باشد یا طعم آن را بهتر کند، اما برخی از افراد همیشه این کار را انجام میدهند و ادعا می کنند که نمک […]
شاید شنیده باشید که اضافهکردن کمی نمک به قهوه، تلخی آن را میگیرد و آن را کمی شیرین میکند. همچنین بهنظر نمیرسد پاشیدن کمی نمک روی میوههایی مثل انبه یا گریپفروت عادی باشد یا طعم آن را بهتر کند، اما برخی از افراد همیشه این کار را انجام میدهند و ادعا می کنند که نمک این میوهها را شیرینتر میکند. اما نمک چگونه منجر به شیرینی بیشتر میشود؟
برای درک چگونگی شیرینشدن غذاها با نمک باید زبان انسان را بررسی کنیم. روی زبان پرزها یا جوانههای چشایی وجود دارد که از مجموعهای از سلولهای گیرندهی چشایی ساخته شدهاند. سلولهای چشایی مقدار زیادی گیرنده دارند که وقتی مولکولهای موجود در غذا به آنها متصل میشوند سیگنالهایی را به مغز میفرستند و امکان تشخیصدادن طعم و مزههای شیرین، شور، ترش، تلخ و اومامی را به ما میدهند.
مشخص شده است که طعمهای خاص، توسط انواع خاصی از گیرندهها تشخیص داده میشوند، اما محققان دریافتهاند که تشخیص مزهی شیرینی، پیچیدهتر از آن چیزی است که تصور میشود.
تشخیص مزهی شیرینی، پیچیدهتر از آن چیزی است که تصور میشود
وقتی دانشمندان در یک مطالعه ژنهای کدکنندهی گیرندههای تشخیص شیرینی T1R را در موشها غیرفعال کردند، اتفاق غیرمنتظرهای رخ داد: بهنظر میآمد موشها همچنان به سطوح بالای قند پاسخ میدادند. آیا چیز دیگری به موش ها در تشخیص شیرینی کمک میکرد؟ طبق مطالعهی دیگری در سال ۲۰۲۰ که در Acta Physiologica منتشر شد، به نظر میرسد که پاسخ «مثبت » است.
پروتئینی در سلولهای گیرنده طعم شیرین به نام انتقالدهندهی سدیم-گلوکز ۱ (SGLT1) وجود دارد که در کلیهها و روده، از سدیم برای کمک به انتقال گلوکز به سلولها استفاده میکند. نویسندگان مطالعه دریافتند که به نظر میرسد انتقالدهندهی سدیم-گلوکز ۱ در موشها نیز وجود دارد. هنگامی که به موشهای فاقد گیرندهی T1R محلولی حاوی گلوکز و مقدار کمی نمک دادند، اعصاب متصل به سلولهای گیرندهی چشایی موشها سریعتر از موشهایی که فقط گلوکز دریافت میکردند، شروع به کار کرد.
در حالی که نمیتوان موشها را مستقیماً با انسانها مقایسه کرد، ما شباهتهای کافی با یکدیگر داریم. به همین دلیل، نویسندگان مطالعه فکر میکنند نتایج ممکن است درمورد ما نیز صدق کند و توضیح دهد که چرا ذرهای نمک، کارامل را بسیار شیرینتر میکند.
بیشتر بخوانید
بااینحال، تنها راهی که نمک، طعم را شیرینتر میکند انتقالدهندهی سدیم-گلوکز ۱ و سدیم موجود در نمک نیست. به نظر میرسد یون کلر نمک نیز به تشخیص شیرینی کمک میکند. مطالعه دیگری که با همکاری برخی از همان محققان انجام شد، نشان داد که توانایی نمک در افزایش شیرینی نه تنها به سدیم موجود در نمک، بلکه به یونهای کلرید نیز مربوط میشود.
تیم تحقیقاتی با استفاده از تکنیکهای زیستشناسی ساختاری، دریافت که یونهای کلرید میتوانند به یکی از گیرندههای T1R متصل شوند و وقتی این کار را انجام میدهند، شکل گیرنده را تغییر میدهند که باعث فعالشدن گیرنده و ارسال سیگنالهای شیرینی به مغز میشوند.
محققان برای آزمایش اتصال یون کلرید برای فعالکردن گیرندههای T1R، محلولی حاوی کمی کلرید به موشها دادند و به فعالیت نورونهای مرتبط با طعم شیرین نگاه کردند و متوجه فعالیت بیشتر نورونها شدند. وقتی به موشها همان محلول به همراه ترکیبی که گیرنده را مسدود میکند داده شد، فعالیت بیشتر مرتبط با یون کلرید رخ نمیداد.
محققان میگویند، آزمایش نشان میدهد که مقادیر کم نمک ممکن است شیرینی را افزایش دهد. بااینحال، دانشمندان بر ضرورت تحقیقات بیشتر روی سلولهای گیرنده چشایی انسان قبل از تأیید اینکه آیا مکانیسمهای مشابه موشها برای انسان اعمال میشود یا خیر، تأکید میکنند.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، پساز فاششدن اطلاعات آیفون ۱۷ ایر، این بار افشاگرها از ضخیمترشدن ماژول دوربین آیفون ۱۷ پرو در مقایسه با آیفون ۱۶ پرو خبر میدهند. بهنوشتهی وبسایت The Information، احتمالاً اپل در قسمتی از پنل پشتی خانوادهی آیفون ۱۷ از فولاد ضد زنگ و تیتانیوم استفاده خواهد کرد. انتظار میرود اپل فقط در […]
بنابر گزارش رویترز، بلواسکای، پلتفرم اجتماعی نوظهور، بهدلیل رعایتنکردن مقررات مرتبط با ایجاد شفافیت اتحادیه اروپا، با مشکلی جدی روبهرو شده است؛ بهطوریکه کمیسیون اروپا اعلام کرد که این پلتفرم برخلاف سایر پلتفرمهای فعال در اتحادیه اروپا، اطلاعات ضروری مانند تعداد کاربران و محل استقرار قانونی خود را منتشر نکرده است. بلواسکای در سال ۲۰۱۹ […]
اپل روز دوشنبه لیست نهایی ۴۵ فینالیست جوایز ۲۰۲۴ App Store را معرفی کرد. این جوایز که بهمنظور تقدیر از اپلیکیشنها و بازیهای برتر در زمینه نوآوری، طراحی و تجربه کاربری برگزار میشود، امسال شامل ۱۲ دستهبندی مختلف است. به گزارش تکناک، اپل در ۲۰۲۴ App Store بار دیگر در انتخاب نهایی “اپلیکیشن سال آیفون” […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر طرفدار کتابها و فیلمهای علمی تخیلی باشید بیشک با چیزهایی همچون ارتباطات مرموز آشنا شدهاید. همه ما فکر میکنیم اگر چنین تکنولوژیهایی واقعی باشند بسیار هیجانانگیز خواهند بود و جالب اینکه گاهی اوقات دنیای واقعی همین ویژگیهای علمی تخیلی را جدی گرفته و ایدههای مطرح شده را به واقعیت بدل […]