نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نگار علی- فناوری پیشگامانهای به نام e-Taste توانسته حس چشایی را به دنیای دیجیتال بیاورد؛ این دستگاه با استفاده از حسگرها و پخشکنندههای شیمیایی به کاربران امکان میدهد طعمها را از راه دور تجربه کنند. دستگاهی به نام e-Taste با استفاده از حسگرها و پخشکنندههای شیمیایی بیسیم، امکان درک طعم را از راه دور فراهم میکند. […]
نگار علی- فناوری پیشگامانهای به نام e-Taste توانسته حس چشایی را به دنیای دیجیتال بیاورد؛ این دستگاه با استفاده از حسگرها و پخشکنندههای شیمیایی به کاربران امکان میدهد طعمها را از راه دور تجربه کنند.
دستگاهی به نام e-Taste با استفاده از حسگرها و پخشکنندههای شیمیایی بیسیم، امکان درک طعم را از راه دور فراهم میکند. این حسگرها مولکولهای کلیدی مانند گلوکز و گلوتامات را شناسایی میکنند که مسئول پنج طعم اصلی یعنی شیرین، ترش، شور، تلخ و اومامی هستند. سپس دادههای جمعآوریشده به سیگنال الکتریکی تبدیل شده و به یک دستگاه دیگر ارسال میشود تا طعم بازسازی شود.
محققان دانشگاه ایالتی اوهایو این سیستم را آزمایش کردند و توانایی آن را در شبیهسازی شدتهای مختلف طعم تأیید کردند. دکتر جینهوآ لی، استادیار مهندسی مواد در این دانشگاه، اظهار داشت:«حسگرهای شیمیایی در دنیای واقعیت مجازی و افزوده تاکنون نادیده گرفته شدهاند، اما این فناوری میتواند این خلأ را پر کند.»
این سیستم شامل دو بخش اصلی است:
پمپ با عبور جریان الکتریکی مایعی حاوی مواد شیمیایی خاص را از طریق یک لایه ژل مخصوص به داخل دهان منتقل میکند. با تغییر مدتزمان تعامل مایع با ژل، شدت و قدرت طعم تنظیم میشود. لی توضیح میدهد:«میتوان طعمهای مختلف را همزمان ترکیب کرد تا تجربههای چشایی جدیدی ایجاد شود.»
حس چشایی بسیار ذهنی است و تحت تأثیر دو سیستم شیمیایی بدن یعنی چشایی و بویایی قرار دارد. دکتر لی اضافه کرد:«چشایی و بویایی ارتباط نزدیکی با احساسات و خاطرات دارند، بنابراین حسگر ما باید یاد بگیرد این اطلاعات را ثبت و پردازش کند.»
در آزمایشهای انسانی، شرکتکنندگان توانستند شدتهای مختلف طعم ترش را با دقت ۷۰٪ تشخیص دهند.
آزمایشهای بیشتر نشان داد که e-Taste میتواند طعمها را از راه دور منتقل کند. یکی از آزمایشها شامل انتقال طعم از کالیفرنیا به اوهایو بود. در آزمایشی دیگر، شرکتکنندگان توانستند پنج غذای مختلف از جمله لیموناد، کیک، تخممرغ سرخشده، سوپ ماهی و قهوه را تشخیص دهند.
برنامههای آینده این فناوری شامل کوچکتر کردن دستگاه و بهبود تطبیق آن با ترکیبات شیمیایی مختلف در غذاها است. این فناوری همچنین میتواند برای افراد دارای معلولیت مانند کسانی که حس چشایی خود را در اثر آسیب مغزی یا کووید طولانیمدت از دست دادهاند، مفید باشد.
لی در پایان گفت:«این فناوری به مردم کمک میکند تا در فضاهای مجازی به روشهایی کاملاً جدید ارتباط برقرار کنند.»
منبع: scitechdaily
۲۲۷۲۲۷
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) روز پنجشنبه اعلام کرد، بیشتر میم کوینها، که توکنهای رمزنگاریشدهی مبتنیبر میمها هستند، طبق قوانین فدرال ایالات متحده بهعنوان اوراق بهادار شناخته نمیشوند. بر همین اساس، SEC معتقد است، افرادی که میمکوینها را خریداری یا نگهداری میکنند، تحت حمایت قوانین فدرال اوراق بهادار قرار ندارند و افرادی […]
رقابت نجومی «ماراتن مسیه ۱۴۰۳» با معرفی برندگان در ردههای رقابتی، آموزشی و عکاسی به کار خود پایان داد. به گزارش ایسنا، ماراتن مسیه شاخصترین رویداد سالیانه در حوزه نجوم آماتوری است که با هدف رصد زیباترین اجرام اعماق آسمان، شامل سحابیها، خوشههای ستارهای و کهکشانها در فهرست شارل مِسیه، هر سال اسفند ماه برگزار میشود. […]
برخی از دستگاههای شیائومی بهروزرسانی HyperOS 2.1 را دریافت نخواهند کرد. طبق اطلاعات منتشرشده، این شامل مدلهای قدیمیتر و برخی دستگاههای میانرده است که به دلیل محدودیتهای سختافزاری یا سیاستهای پشتیبانی نرمافزاری از این نسخه جدید بیبهره خواهند ماند. به گزارش تکناک، HyperOS 2.1 با مجموعهای از قابلیتهای جدید و بهبودهای گسترده، تجربه نرمافزاری دستگاههای […]
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف گفت: نشریات «نیچر» و «ساینس» جزو نشریات با ضریب تأثیر بالا هستند که سعی داریم اساتید را به سمت انتشار مقالات در این نشریات هدایت کنیم. حسن حدادپور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اقدامات متعددی در بخش پژوهش در حال انجام […]