نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
از حالا دیگر مزه کردن غذاها و طعمهای مختلف به صورت آنلاین و مجازی با یک فناوری جدید امکانپذیر است. آزمایشهای این فناوری نشان داد که شرکتکنندگان میتوانند بین شدت مزههای ترش مختلف با موفقیت ۷۰ درصدی تمایز قائل شوند. به گزارش ایسنا، فناوری چشایی الکترونیکی(e-Taste) فناوری جدیدی است که به طور بالقوه میتواند تجربه […]
از حالا دیگر مزه کردن غذاها و طعمهای مختلف به صورت آنلاین و مجازی با یک فناوری جدید امکانپذیر است. آزمایشهای این فناوری نشان داد که شرکتکنندگان میتوانند بین شدت مزههای ترش مختلف با موفقیت ۷۰ درصدی تمایز قائل شوند.
به گزارش ایسنا، فناوری چشایی الکترونیکی(e-Taste) فناوری جدیدی است که به طور بالقوه میتواند تجربه واقعیت مجازی را با ارائه یک رابط طعم دیجیتال به کاربران تغییر دهد که به آنها اجازه میدهد طعمها را از راه دور حس کنند.
این سیستم که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو ابداع شده است، از حسگرهای شیمیایی و توزیعکنندههای بیسیم برای شبیهسازی حس چشایی استفاده میکند و لایه جدیدی از غوطهور شدن در محیطهای دیجیتال را ارائه میدهد.
به نقل از آیای، این سیستم با شناسایی مولکولهای مختلف مانند گلوکز و گلوتامات و ارتباط آنها با پنج طعم اصلی شامل شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی کار میکند. این سیگنالهای شیمیایی با دادههای الکتریکی به سیمها منتقل میشوند و دادهها به دستگاهی ارسال میشوند که در منطقهای دور قرار دارد و دستگاه، آنها را دوباره برای کاربر ایجاد میکند.
جینهوا لی(Jinhua Li)، یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: بُعد شیمیایی در قلمرو واقعیت مجازی و واقعیت افزوده فعلی نسبتاً کمتر نشان داده شده است، به ویژه وقتی در مورد بویایی و چشایی صحبت میکنیم. این شکافی است که باید پر شود و ما آن را با این سیستم نسل جدید توسعه دادهایم.
نحوه کار فناوری چشایی الکترونیکی
سیستم چشایی الکترونیکی (e-Taste) شامل یک محرک است که به دهان متصل میشود، همراه با یک پمپ الکترومغناطیسی مینیاتوری که مواد شیمیایی القاء کننده طعم را پخش میکند. هنگامی که پمپ فعال میشود، مقدار کمی مایع را از طریق یک رابط ژلی آزاد میکند و اجازه میدهد تا شدت و مدت طعم به طور دقیق کنترل شود.
لی افزود: بر اساس دستورالعمل دیجیتال، شما همچنین میتوانید انتخاب کنید که یک یا چند طعم مختلف را به طور همزمان آزاد کنید تا بتواند احساسات متفاوتی را ایجاد کند.
از آنجایی که درک چشایی، ذهنی است و ارتباط نزدیکی با بو دارد، محققان این سیستم را برای جمعآوری و ذخیره دادههای حسی طراحی کردند که کاربران را قادر میسازد طعمها را به روشی ثابت و کنترل شده تجربه کنند.
لی میگوید: چشایی و بویایی تا حد زیادی با احساسات و حافظه انسان مرتبط هستند. بنابراین حسگر ما باید یاد بگیرد که تمام این اطلاعات را ضبط، کنترل و ذخیره کند.
آزمایش موفقیت آمیز و انتقال طعم از راه دور
کارآزماییهای انسانی نشان داد که شرکتکنندگان میتوانند به دقت بین شدت مزههای ترش مختلف با میزان موفقیت ۷۰ درصد تمایز قائل شوند.
سپس محققان از ظرفیت این فناوری برای تحویل طعم از راه دور در فواصل دور انجام دادند. بنابراین محققان کالیفرنیایی موفق شدند حس چشایی را در شرکت کنندگان واقع در اوهایو برانگیزند.
برای تعیین بیشتر اثربخشی آن، تجربیات غذایی مجازی گنجانده شد و به شرکت کنندگان دستور داده شد تا طعم پنج ماده غذایی شامل لیموناد، کیک، تخم مرغ نیمرو شده، سوپ ماهی و قهوه را شناسایی کنند. این تستها بدون شک نشان دادند که فناوری e-Taste میتواند شرکتکنندگان را با افزودن طعم تخیلی به واقعیت شبیهسازیشده، وارد دنیای واقعیت مجازی کند و یک بُعد کاملاً جدید و هیجانانگیز ایجاد کند.
در حالی که بازی و سرگرمی، در دسترسترین و بدیهیترین کاربردهای e-Taste هستند، برنامههای بالقوه دیگری نیز وجود دارند که فراتر از این حوزه گسترش مییابند. به عنوان مثال با توجه به اینکه حافظه با طعم و بو در هم آمیخته است، این فناوری میتواند پیامدهای عمیقی برای درک نحوه عملکرد مغز داشته باشد. همچنین میتواند به کاربرانی که از عوارض طولانی مدت بیماری کووید یا شرایط عصبی متفاوت رنج میبرند، دسترسی آسانتری به دنیای مجازی ارائه دهد.
با وجود اینکه این فناوری هنوز به پتانسیل کامل خود نرسیده است، به طور قابل توجهی قابلیت تعاملات مجازی را با جذابتر کردن و مشارکت بیشتر افزایش میدهد.
لی میگوید: این فناوری به افراد کمک میکند تا در فضاهای مجازی به روشهایی که قبلاً دیده نشده است، ارتباط برقرار کنند. این مفهوم اینجاست و اولین قدم مناسب برای تبدیل شدن به بخش کوچکی از دنیای متاورس است.
این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف دو واحد نوشیدنی الکلی در روز، مغز را به اندازه یک دهه پیر میکند. به گزارش ایسنا، یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ روی بیش از ۳۶ هزار اسکن مغزی MRI با کیفیت بالا نشان داد نوشیدن چهار واحد الکل در روز، معادل با دو لیوان آبجو یا […]
ایسنا/اردبیل رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: خیرین میتوانند با سرمایهگذاری در زمینه پژوهشی آینده کشور را تضمین کنند. اسماعیل چمنی ۱۱ اسفند در رویداد RENATECH با محوریت اقتصاد چرخشی در دانشکده فناوریهای نوین نمین با بیان اینکه عدم توجه به مسائل زیست محیطی یکی از موضوعاتی است که جامعه را آزار میدهد، گفت: در این […]
فعال نگهداشتن ذهن یکی از مهمترین راهکارها برای مبارزه با زوال عقل است. مطالعات نشان میدهد که بازیهای فکری، حلکردن جدول یا ساخت پازل میتوانند در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل موثر باشند. اکنون مطالعهای جدید یک عامل دیگر را نیز به این فهرست افزوده و آن، سخنگفتن به زبان دیگر است. خبرنگار: مریم […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش پدال، فرایند راندن خودرو (به ویژه خودروهای مجهز به گیربکس دستی) میتواند شامل مراحل گوناگونی باشد اما در نهایت اکثر ما پشت فرمان خودرو نشسته و عضلات زیادی را درگیر آن میکنیم. یاد گرفتن عملکرد همه دکمهها، کلیدها، چراغهای هشدار و… برای برخی افراد چالشبرانگیز است مخصوصاً که خودروهای […]